KBÜ’lü beyin cerrahları akademik yayın performansında Türkiye’de ilk 5’e girdi - Karabük Haber Postası
kbulu beyin cerrahlari akademik yayin performansinda turkiyede ilk 5e girdi INqkmFIO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’lü beyin cerrahları akademik yayın performansında Türkiye’de ilk 5’e girdi

Karabük Üniversitesi Beyin ve Hudut Cerrahisi Anabilim Kolu, akademik yayın performansında kıymetli bir muvaffakiyete imza attı. YÖKSİS tarafından açıklanan 2025 yılı bilgilerine nazaran, iki akademisyen birinci beş ortasında yer aldı.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Hudut Cerrahisi Anabilim Kolu, akademik yayın performansında Türkiye genelinde dikkat cazip bir muvaffakiyete imza attı. YÖKSİS (Yükseköğretim Bilgi Sistemi) tarafından açıklanan 2025 yılı datalarına nazaran, ülke genelindeki tüm beyin cerrahları ortasında bilimsel üretkenlikte Doç. Dr. Aydın Sinan Apaydın 3., Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Emre Taçyıldız ise 4. sırada yer aldı.

YÖKSİS 2024 bilgilerinde 3. sırada yer alan Doç. Dr. Aydın Sinan Apaydın, 2025 yılında da bu muvaffakiyetini devam ettirdi. Uzmanlığını bitirerek aldığı “Beyin Cerrahı” unvanına ilaveten, klinik çalışmaları ortasında ağır uğraş göstererek Farmakoloji alanındaki ikinci doktorasını da tamamlayan Apaydın, disiplinler ortası çalışmalara verdiği kıymetle dikkat çekiyor.

Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Emre Taçyıldız ise 2024 yılında 55. sıradayken, 2025 yılına gelindiğinde büyük bir atılım yaparak 4. sıraya yükseldi.

Karabük Üniversitesi Beyin ve Hudut Cerrahisi Anabilim Kısmı, bu iki ismin başarısıyla birlikte Türkiye’de beyin cerrahisi alanında akademik üretim bakımından örnek gösterilecek bir konuma ulaştı. Birebir anabilim kısmından iki öğretim üyesinin ülke genelinde birinci beş içerisinde yer alması, hem fakülte hem de üniversite seviyesinde sürdürülen akademik vizyonun bir sonucu olarak öne çıkıyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, misyona geldiği günden bu yana akademisyenlerin ulusal ve memleketler arası seviyede görünürlüğünü artıracak birçok stratejik adımı hayata geçirdi. Yayın teşvik siyasetleri, akademik danışmanlık süreçlerinin uygunlaştırılması ve disiplinler ortası iş birliklerinin desteklenmesi, bu muvaffakiyetin altyapısını oluşturan ögeler ortasında yer alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin