blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’lü beyin cerrahları akademik yayın performansında Türkiye’de ilk 5’e girdi

Karabük Üniversitesi Beyin ve Hudut Cerrahisi Anabilim Kolu, akademik yayın performansında kıymetli bir muvaffakiyete imza attı. YÖKSİS tarafından açıklanan 2025 yılı bilgilerine nazaran, iki akademisyen birinci beş ortasında yer aldı.
Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Hudut Cerrahisi Anabilim Kolu, akademik yayın performansında Türkiye genelinde dikkat cazip bir muvaffakiyete imza attı. YÖKSİS (Yükseköğretim Bilgi Sistemi) tarafından açıklanan 2025 yılı datalarına nazaran, ülke genelindeki tüm beyin cerrahları ortasında bilimsel üretkenlikte Doç. Dr. Aydın Sinan Apaydın 3., Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Emre Taçyıldız ise 4. sırada yer aldı.
YÖKSİS 2024 bilgilerinde 3. sırada yer alan Doç. Dr. Aydın Sinan Apaydın, 2025 yılında da bu muvaffakiyetini devam ettirdi. Uzmanlığını bitirerek aldığı "Beyin Cerrahı" unvanına ilaveten, klinik çalışmaları ortasında ağır uğraş göstererek Farmakoloji alanındaki ikinci doktorasını da tamamlayan Apaydın, disiplinler ortası çalışmalara verdiği kıymetle dikkat çekiyor.
Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Emre Taçyıldız ise 2024 yılında 55. sıradayken, 2025 yılına gelindiğinde büyük bir atılım yaparak 4. sıraya yükseldi.
Karabük Üniversitesi Beyin ve Hudut Cerrahisi Anabilim Kısmı, bu iki ismin başarısıyla birlikte Türkiye’de beyin cerrahisi alanında akademik üretim bakımından örnek gösterilecek bir konuma ulaştı. Birebir anabilim kısmından iki öğretim üyesinin ülke genelinde birinci beş içerisinde yer alması, hem fakülte hem de üniversite seviyesinde sürdürülen akademik vizyonun bir sonucu olarak öne çıkıyor.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, misyona geldiği günden bu yana akademisyenlerin ulusal ve memleketler arası seviyede görünürlüğünü artıracak birçok stratejik adımı hayata geçirdi. Yayın teşvik siyasetleri, akademik danışmanlık süreçlerinin uygunlaştırılması ve disiplinler ortası iş birliklerinin desteklenmesi, bu muvaffakiyetin altyapısını oluşturan ögeler ortasında yer alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Polisi görünce kaçan motosikletli, kaza yapınca yakalandı

Bartın’da polisi görünce kaçmaya başlayan motosiklet şoförü kaza yaptı. Yaralanan şoförün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye Bartın Köyortası Mahallesi’nde 2-3 motosikletin gürültü yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis takımı yönlendirildi. Polis otosunu gören motosikletli gençler, kaçmaya başladı. 17 yaşındaki H.C.Ç. yönetimindeki 67 ADS 330 plakalı motosiklet, 176. Cadde üzerinde devrildi. Yaralanan gencin yardımına ise polisler yetişti. Şoför, olay yerine çağrılan sıhhat takımının birinci müdahalesinin akabinde Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Sürücü H.C.Ç’nin ehliyeti bulunmadığı belirlenirken, kaza yapan arkadaşına yardım etmek için duran ve ismi öğrenilemeyen 74 ABS 531 plakalı motosikletin şoförünün de ehliyeti olmadığı ve yasal hududun üzerinde alkollü olduğu belirlendi.
Sürücülerden H.C.Ç hakkında isimli süreç başlatılırken, başkasına ise para cezası uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin