Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Aralık, 2024 23:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’lü akademisyenleri yapay zeka ve eğitim müfredatı çalıştayına katıldı

Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mevlüt Can Koçak ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten, yapay zekanın müfredattaki yerine ilişkin düzenlenen çalıştaya katıldı.

Sakarya Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteği ile düzenlenen “3. Uluslararası Film Araştırmaları Sempozyumu” bünyesinde gerçekleştirilen “Yapay Zeka ve Gelişen Teknolojiler Bağlamında Eğitim Müfredatı Çalıştayı”na 17 üniversiteden Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanları katıldı.

Çalıştayda Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten, bu alanda gerçekleştirdiği çalışmalar dolayısıyla “Yapay Zeka ve Sinema” konusunda davetli konuşmacı olarak sunum yaptı.

Sunumun ardından 17 üniversitenin bölüm başkanları ve akademisyenler, üç ayrı masada yapay zekanın gelecek dönemlerde müfredattaki yeri, yapay zekanın iletişim eğitimindeki yeri, ders içeriklerine etkisi konuları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Bu bölümde Doç. Dr. Mevlüt Can Koçak ve Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten iki ayrı masada çalışmalar yürüttü.

Çalıştay her masanın ön raporlarını sunması ile tamamlanırken çalıştayın ilerleyen dönemlerde genişletilmiş biçimde devamı planlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
10 Ocak, 2026 17:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Cem Şahin’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Basın mensuplarının kamuoyunun doğru ve hızlı bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlendiğini belirten Şahin, gazetecilerin fedakârca yürüttükleri çalışmaların demokrasinin sağlıklı işlemesi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

AK Parti Hükûmetleri olarak basın özgürlüğünün güçlendirilmesi ve iletişim altyapısının geliştirilmesi noktasında önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Cem Şahin, bu alandaki çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Basın, demokrasinin olmazsa olmaz unsurlarından biridir.” sözünü hatırlatan Şahin, bu anlayışla basın camiasının her zaman yanında olduklarını belirtti.

Cem Şahin, mesajının sonunda başta Karabük’te görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin