Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Atay, 2024 yılında yaptığı akademik çalışmalarla Türkiye’nin en başarılı akademisyenleri ortasında gösterildi. Atay, YÖK bilgilerine nazaran “Yeni Türk Edebiyatı” ve “Filoloji” alanlarında Türkiye birincisi oldu.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Atay, 2024 yılında yaptığı akademik çalışmalarla kıymetli bir muvaffakiyete imza attı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) datalarına nazaran Atay, “Filoloji” alanında 6 bin 78, “Yeni Türk Edebiyatı” alanında ise 761 araştırmacı ortasında Türkiye birincisi oldu.
Ayrıca, 78 bin 383 toplumsal bilimler araştırmacısı içinde Türkiye genelinde 30. sıraya yerleşti.
Doç. Dr. Atay, Karabük Üniversitesine böylesine büyük bir muvaffakiyet kazandırmanın gurur verici olduğunu belirtti.
Akademik yayınların yalnızca nicelik değil, nitelik açısından da kıymetli olduğunu vurgulayan Atay, muvaffakiyetinin temelinde milletlerarası bir yayın kuruluşu tarafından basılan beş ciltlik yapıtın olduğunu söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına ithafen hazırlanan yapıtın, Türk Edebiyatı tarihi açısından da çok kıymetli olduğunu tabir eden Atay’ın “Türk Edebiyatının İç 100’ü” isimli yapıtı, 1920-1950 yılları ortasındaki edebiyatçılarla yapılan anketleri derleyerek edebiyat tarihine ışık tutuyor.
Atay, kelam konusu çalışmanın Karabük Üniversitesi mensupları tarafından yayımlanmasının başka bir gurur kaynağı olduğunu tabir etti.


KBÜ’lü akademisyen Türkiye birincisi oldu
Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmaları değerlendirildi
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 1. Dönem Toplantısı ile Kadının Güçlenmesi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Valilik Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Toplantıda, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından yürütülen hizmetlere ilişkin istatistiki veriler değerlendirilirken, paydaş kurumlar tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında sunumlar yapıldı.
Ayrıca il genelinde uygulanması planlanan Zonguldak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2026-2030 İl Eylem Planı görüşülerek, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantıda kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadınların güçlendirilmesi ve ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

