KBÜ’lü akademisyen Türkiye birincisi oldu - Karabük Haber Postası
kbulu akademisyen turkiye birincisi oldu n7TSWJ4R
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’lü akademisyen Türkiye birincisi oldu

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Atay, 2024 yılında yaptığı akademik çalışmalarla Türkiye’nin en başarılı akademisyenleri ortasında gösterildi. Atay, YÖK bilgilerine nazaran “Yeni Türk Edebiyatı” ve “Filoloji” alanlarında Türkiye birincisi oldu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Atay, 2024 yılında yaptığı akademik çalışmalarla kıymetli bir muvaffakiyete imza attı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) datalarına nazaran Atay, “Filoloji” alanında 6 bin 78, “Yeni Türk Edebiyatı” alanında ise 761 araştırmacı ortasında Türkiye birincisi oldu.

Ayrıca, 78 bin 383 toplumsal bilimler araştırmacısı içinde Türkiye genelinde 30. sıraya yerleşti.

Doç. Dr. Atay, Karabük Üniversitesine böylesine büyük bir muvaffakiyet kazandırmanın gurur verici olduğunu belirtti.

Akademik yayınların yalnızca nicelik değil, nitelik açısından da kıymetli olduğunu vurgulayan Atay, muvaffakiyetinin temelinde milletlerarası bir yayın kuruluşu tarafından basılan beş ciltlik yapıtın olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına ithafen hazırlanan yapıtın, Türk Edebiyatı tarihi açısından da çok kıymetli olduğunu tabir eden Atay’ın “Türk Edebiyatının İç 100’ü” isimli yapıtı, 1920-1950 yılları ortasındaki edebiyatçılarla yapılan anketleri derleyerek edebiyat tarihine ışık tutuyor.

Atay, kelam konusu çalışmanın Karabük Üniversitesi mensupları tarafından yayımlanmasının başka bir gurur kaynağı olduğunu tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin