blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Nisan, 2025 11:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜFEST Emekçilerine Teşekkür Belgesi Verildi

Karabük Üniversitesi tarafından geçen yıl ilk kez düzenlenen KBÜFEST’in ardından, festivalin başarısında büyük rol oynayan akademik ve idari personel teşekkür belgeleriyle onurlandırıldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen KBÜFEST, 81 ilin kültürel zenginliklerini kampüse taşıyarak öğrencilere iki gün boyunca adeta bir şenlik havası yaşattı. Renkli etkinlikler, yöresel tanıtımlar ve yüksek katılım oranıyla dikkat çeken festival öğrenciler, akademik ve idari personelin yanı sıra vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü.

Bu büyük organizasyonun başarıyla hayata geçirilmesinde özveriyle görev alan akademik ve idari personelden oluşan il temsilcileri ile onlara destek veren çalışanlara yönelik teşekkür belgesi takdim töreni, 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Törene Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve Prof. Dr. Elif Çepni’nin yanı sıra akademik ve idari personel katıldı.

“2024 YILI HAYALLERİN HAYATA GEÇTİĞİ BİR YIL OLDU”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, “2024 yılı Karabük Üniversitesi için ne kadar bereketli, ne kadar eğlenceli, ne kadar teşvik edici ve hayallerin hayata geçirildiği bir yıl oldu. Türkiye’ye örnek olan bu organizasyon, birçok üniversite ve kurum tarafından da ilgiyle takip edildi. İşte biz hep birlikte bunları gerçekleştirdik. Hep birlikte hayatımıza kıymetli anılar, hatıralar ve başarılar kazandırdık.” dedi.

“BİR MİRAS GÜZELSE ONU DEĞERLENDİRMEK GEREKİR”

KBÜFEST’in, üniversitenin kültürel mirasına sahip çıkma vizyonuyla gerçekleştirildiğini ifade eden Rektör Kırışık, etkinliğin ilham kaynaklarından birinin merhum Rektör Burhanettin Uysal döneminde düzenlenen “iller festivali” olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Rahmetli Burhanettin Hocamız böyle güzel bir etkinlikle çok güzel bir miras bırakmış. Bakın, bir miras güzelse bunu alalım, değerlendirelim ve daha da güzelleştirerek sürdürelim. Hem de yaptığımız bu etkinliklerin sevabı rahmetli Burhanettin Hocamıza da ulaşır.”

“ÜNİVERSİTELER KÜLTÜRÜYLE, DEĞERLERİYLE VE GELENEKLERİYLE KIYMETLİDİR”

Karabük Üniversitesinin kuruluşundan bu yana sahip olduğu değerlere bağlı kalacaklarını vurgulayan Kırışık, “Biz üniversite olarak bu geleneklerimizle varız, bu değerlerimizle varız. Bunları ihmal edip geçmişe sünger çekemeyiz. Çünkü üniversiteler kültürüyle, değerleriyle ve gelenekleriyle kıymetlidir.” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTEMİZDEKİ POZİTİF KÜLTÜRÜ SÜRDÜRMEK VE GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Konuşmasında üniversite çalışanlarının özverili çalışmalarına da değinen Rektör Kırışık, göreve başladığı günden bu yana Karabük Üniversitesindeki pozitif kültürün kendisini çok etkilediğini belirtti. Kırışık, “Bu pozitif kültürü sürdürmek ve geliştirmek istiyoruz.” diyerek teşekkürlerini sundu. Törende, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından KBÜFEST sürecinde görev alan akademik ve idari personelden oluşan il temsilcilerine ve destek veren çalışanlara teşekkür belgeleri takdim edildi. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
16 Mayıs, 2025 14:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Tarihi Kent 40 Belediye’yi Bir Araya Getirdi

Cittaslow Türkiye Ulusal Ağ Toplantısı’na Safranbolu Belediye Başkanlığı ev sahipliği yaptı.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu, Türkiye genelinden 40 belediyeyi ağırlayarak, Cittaslow Türkiye Ulusal Ağ Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Cittaslow Türkiye Koordinatörü ve Uluslararası Cittaslow Ağı Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek olmak üzere çok sayıda belediye başkanı, teknik koordinatör ve uzman katıldı.

Uluslararası Cittaslow Ağı Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Böcek, Safranbolu Hilton Garden’da düzenlenen basın toplantısında şunları kaydetti: “Türkiye'nin güzel illerinden Karabük’ün Safranbolu ilçesindeyiz. Kıymetli Başkanım Elif Köse'nin şahsında bütün çalışma arkadaşlarına öncelikle teşekkür ediyorum. UNESCO Dünya Mirası şehrimiz Safranbolu'da olmanın da mutluluğunu yaşıyorum. Cittaslow üyesi belediye başkanlarımız, belediye başkan vekillerimiz ve tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber bugün buradayız. Dün itibarıyla bize ev sahipliği yaptığı için Elif Köse Başkanıma da teşekkür ediyoruz. Cittaslow tabii ki ulusal bir ağ. Ben 25 Ekim'de de Türkiye Koordinatörüydüm. 25 Ekim'de 33 ülke, 303 belediyeydi. O zaman şimdi 305 oldu; belediye sayımız 305. Bu belediyeler içerisinde genel başkan yardımcılığına atanmıştım. Ülkemin dört bir yanını dolaşmaya çalışıyorum. Aynı zamanda Akdeniz Belediyeler Birliği Turizm Birliği Başkanıyım. Bütün bunları ulusal ve uluslararası yaptığımız çalışmalarımızla, sakin şehirlerimize adı üstünde böylesi güzel bir ağda insanlarımızın geleceği için, şehirlerimizin kültürünü, tarihini, çevreye sahip çıkma düşüncesiyle gerçekleştiriyoruz. Gerçekten katılımları için bütün belde, ilçe belediye başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve bunların devamını diliyorum. Ülkemizin dört bir yanında tarihe, kültüre sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise şunlara değindi: “Hem uluslararası komitenin genel başkan yardımcısı hem de Türkiye Komite Başkanımız, aynı zamanda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu programa katkılarından dolayı, Safranbolu’ya gelip tüm ekibe önderlik yaptığından dolayı öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bizim Cittaslow ağına dahil olmamız aslında Safranbolu adına çok doğal bir süreçti. O kadar yakışıyor ki sakin şehir olmaya... Safranbolu zaten UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bir markaydı. İkinci bir markamız da Cittaslow ağına dahil olarak oldu.”

Toplantıda, Cittaslow Türkiye’nin güncel gelişmeleri, aday ilçeler süreci, “Cittaslow Fikir Maratonu”, Cittaslow Metropol Antalya uygulamaları ve Safranbolu’nun iyi uygulama örnekleri detaylı şekilde ele alındı. Ayrıca Seferihisar, Gerze ve Arapgir belediyeleri de başarılı uygulamalarını paylaştı. Ardından Cittapro Sertifika Töreni ile uluslararası standartlara uygun sürdürülebilirlik projelerine imza atan belediyelere belgeleri takdim edildi. Katılımcılar, Safranbolu Belediyesi’nin hayata geçirdiği Cittaslow uygulamalarını yerinde inceleyecek. Bağlar, Köyiçi, Hıdırlık Seyir Tepesi, Belediye Üretim Serası ve Tarihi Çarşı gibi durakları içeren teknik inceleme turu ile Safranbolu’nun kültürel mirası ve sürdürülebilir kent modeli gözler önüne serildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.