KBÜ’den yaşlılara yönelik ilk yardım konusunda sanal eğitim modülü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Kasım, 2023 19:43 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 23.11.2023 11:48
0
0

KBÜ’den yaşlılara yönelik ilk yardım konusunda sanal eğitim modülü

Karabük Üniversitesi’nin “Artırılmış Gerçeklik ile Geriatrik Bireylerde İlk Yardım Eğitimi” projesiyle yaşlılara yönelik ilk yardım uygulamaları konusunda sanal eğitim modülünün hazırlanması amaçlanıyor.
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması Toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 600 katılımcının yer aldığı toplantıda, Karabük Üniversitesinin yanı sıra Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Esenler Kazım Karabekir İlkokulu, Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer Ofisi ve Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü projeleri ile alakalı sunumlar yaptı.

2023 Erasmus Proje Toplantisi Yapildiu jpg
Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Durdane Yılmaz Güven, toplantıda “Dijitalleşme” alanında “Artırılmış Gerçeklik ile Geriatrik Bireylerde İlk Yardım Eğitimi” adlı proje sunumunu yaptı.
Güven’in yürütücülüğünü yaptığı projeyle yaşlılara yönelik ilk yardım uygulamaları konusunda sanal eğitim modülünün hazırlanması amaçlanıyor.
Hazırlanan projeyle mesleki eğitim kurumları, kamu kurumları, üniversiteler ve sağlık kurumları arasında uluslararası iş birliğinin geliştirilmesi ve yenilik transferinin sürekliliğinin sağlanması, ortak kurumların mesleki eğitim kalitesinin geliştirilmesi ile dijital eğitim altyapısının güçlendirilmesi, sanal gerçeklik teknolojisinin mesleki eğitime entegrasyonunun sağlanması ve paydaş kurumların tercih edilebilirliğinin artırılması hedefleniyor.
Türkiye, Almanya ve Makedonya’dan iş birliğiyle ‘Sanal Gerçeklik Yoluyla Yenilikçi Sağlık Eğitimi Kongresi’ Erasmus+ Projesi bünyesinde 6-7 Aralık 2023’te gerçekleştirilecek. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 10:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük şehir girişlerine estetik görünüm kazandırılıyor

Karabük Belediyesi, şehir girişlerinde cephe iyileştirme ve peyzaj çalışmalarına başladı.

Karabük Belediyesi, şehir estetiğini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında, dik yamaç yapısı nedeniyle bugüne kadar değerlendirilemeyen alanlarda cephe iyileştirme ve peyzaj uygulamalarını hayata geçirdi.
Çalışmaların ilk etapta üç şehir girişi ve iki battı-çıktı noktasında yürütüldüğü bildirildi. Proje ile kente girişlerde daha düzenli ve estetik bir görünüm oluşturulması hedefleniyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada, şehir genelinde estetik düzenlemelere önem verdiklerini belirtti.

Çetinkaya, dik yamaçlar nedeniyle kullanılamayan alanların projeyle değerlendirildiğini ifade etti.

Çalışmaların kent genelinde farklı noktalarda devam ettiği ve tamamlandığında şehir girişlerinde daha bütüncül bir görünüm sağlanmasının planlandığı kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin