Reklam
Reklam
66d8303e561fd jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
04 Eylül, 2024 14:06 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’den URAP Türkiye Alan Sıralamalarında Büyük Başarı

Karabük Üniversitesi, 2023-2024 URAP (University Ranking by Academic Performance) Türkiye Alan Sıralamalarında Makine Mühendisliği ve Mühendislik alanlarında yükseliş gösterdi.  ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesindeki URAP Araştırma Laboratuarı tarafından hazırlanan bu sıralamalar, Türkiye ve dünya genelinde yükseköğretim kurumlarının akademik performansını değerlendiriyor.

URAP, dünya genelinde 121 farklı ülkeden 3000 üniversiteyi çeşitli bilim alanlarında sıralayarak, makale sayısı, atıf sayısı, toplam doküman sayısı, yayın etkisi ve uluslararası iş birliği gibi kriterler üzerinden üniversiteleri değerlendiriyor. Karabük Üniversitesi, bu değerlendirmede önemli bir başarı elde ederek alanında öne çıkan üniversiteler arasında yer aldı.

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA BÜYÜK YÜKSELİŞ

Karabük Üniversitesi, Makine Mühendisliği alanında 2022-2023 Dönemi’nde Türkiye genelinde 10. sırada yer alırken, dünya genelinde 974. sırada bulunuyordu. 2023-2024 URAP sıralamalarında ise Türkiye genelinde 5. sıraya, dünya genelinde ise 889. sıraya yükselerek büyük bir ilerleme kaydetti.

MÜHENDİSLİK ALANINDA DA BAŞARI

Üniversite, Mühendislik alanında da önemli bir başarı gösterdi. Türkiye genelinde 24. sıradan 13. sıraya yükselirken, dünya genelinde 1261. sıradan 1118. sıraya çıkarak bu alanda da dikkat çekici bir ilerleme sergiledi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yaptığı değerlendirmede;  “Üniversitemiz,  her geçen yıl akademik başarılarını artırarak, ülkemizin ve dünyanın saygın üniversiteleri arasında yerini sağlamlaştırmaktadır. Bu başarılarımızı daha ileriye taşımak ve üniversitemizi dünya sıralamalarında daha üst sıralara çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kontrolden tarim araci devrildi 5 yarali COfJSTqc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:

“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.

Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin