KBÜ'den Tırnak Yeme Sorununa Yapay Zekalı Çözüm

KBÜ'den Tırnak Yeme Sorununa Yapay Zekalı Çözüm
Reklam verBu alanda reklamınızı yayınlayın
Haberi dinle
0:00/~1 dk

Karabük Üniversitesinde, tırnak yeme alışkanlığını sona erdirmek için yapay zeka destekli yeni bir teknoloji geliştirildi.

Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Eftal Şehirli ve doktora öğrencisi Abdullah Alesmaeil, tırnak yeme alışkanlığını önlemeye yönelik yapay zekâ destekli bir akıllı saat uygulaması geliştirdi.

Sistem, el hareketlerini algılayarak tırnak yeme davranışını tespit ediyor ve kullanıcıyı sesli uyarıyla bilinçlendirerek bu alışkanlığı bırakmasına yardımcı oluyor. Üç aşamalı bir analiz yöntemiyle çalışan uygulama, hareketi %93 doğrulukla belirleyerek yüksek bir başarı oranı sunuyor.

Doç. Dr. Şehirli, sistemin başlangıçta Covid-19 döneminde elin yüzle temasını azaltma amacıyla geliştirildiğini ancak daha sonra tırnak yeme alışkanlığını önlemeye odaklandıklarını belirtti. Geliştirilen sistemin, kullanıcı farkındalığını artırarak alışkanlık değişimine katkı sağlaması hedefleniyor.

Geliştirilen bu yenilikçi teknoloji, alışkanlık kontrolüne yönelik dijital çözümler alanında önemli bir adım olarak görülüyor. Yakın gelecekte, uygulamanın farklı platformlara da taşınarak daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşması hedefleniyor. Çalışma, SCI indeksli uluslararası bir dergide makale olarak da yayımlandı. 

Reklam verBu alanda reklamınızı yayınlayın
Yorumlar
Paylaş

İlgili Haberler

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.

Henüz yorum yok.

İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.

ReklamSol Reklam
ReklamSağ Reklam