KBÜ’den SOSYALFEST protokolü - Karabük Haber Postası
kbuden sosyalfest protokolu gNPXFP8C
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Şubat, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’den SOSYALFEST protokolü

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Sıhhat Bilimleri Üniversitesi ortasında SOSYALFEST 2025 Kurumsal İştirak Protokolü imzalandı.

Protokol, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile Sıhhat Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın ortasında imzalandı.

Protokol öncesi yapılan görüşmede, iki üniversite ortasında akademik, bilimsel ve kültürel alanlarda iş birliğinin geliştirilmesine yönelik fikirler ele alındı. Kırışık ve Aydın, başta SOSYALFEST 2025 kapsamında gerçekleştirilebilecek ortak projeler üzerinde dururken, iş birliğini genişletme konusunda ortak karar aldı.

Rektör Fatih Kırışık, imzalanan protokolün ehemmiyetine değinerek, “SOSYALFEST 2025, yalnızca bir şenlik olmanın ötesinde, toplumsal bilimler alanında yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayan ve toplumsal sıkıntılara tahlil sunan bir platform olacak. Sıhhat Bilimleri Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, akademik dayanışmamızı güçlendirecek ve toplumsal bilimlerin toplum üzerindeki tesirini artıracaktır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
komsusunu silahla tehdit eden sahis tutuklandi n23zg1KF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Komşusunu silahla tehdit eden şahıs tutuklandı

Samsun’un Atakum ilçesinde komşusunu gürültü yaptığı gerekçesiyle silahla tehdit ederek havaya ateş açan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, Atakum ilçesi Meyvalı Mahallesi’nde dün akşam saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre A.A. (49), gürültü yaptığı gerekçesiyle komşusu A.K.’nin (53) evine gitti. İkili arasında çıkan tartışmada hakaret ve tehditte bulunduğu ileri sürülen A.A., yanındaki ruhsatsız tabancayla havaya doğru bir el ateş etti. Olayda herhangi bir yaralanma olmazken, ihbar üzerine olay yerine gelen Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri A.A.’yı olayda kullandığı silah ile birlikte gözaltına aldı. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen A.A., “konut dokunulmazlığını ihlal etme, silahla tehdit, hakaret ve 6136 sayılı Kanun’a muhalefet” suçlarından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin