Reklam
Reklam
672490fb3a350
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
01 Kasım, 2024 11:36 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’den Sağlık Bilimlerinde Milli Hamle

Karabük Üniversitesi’nin Türkiye’nin Sağlık Vizyonu’na ışık tutacak olan Milli Sağlık Bilimleri Hamlesi Sağlık Bilimleri Festivali’nin (SAĞLIKFEST) programı belli olurken, SAĞLIKFEST Model Tasarım Yarışmaları’na toplamda 1.203 başvuru yapıldı.

Karabük Üniversitesi tarafından sağlık alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek amacıyla 6 – 7 Kasım’da düzenlenecek. SAĞLIKFEST Model Tasarım Yarışmaları’na, Lise kategorisinde 72, Önlisans ve Lisans Kategorisi’nde 779,  Lisansüstü Kategorisi’nde 156 ve Serbest Kategori’de 196 olmak üzere toplamda 1.203 başvuru yapıldı.

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde sağlık alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirecek ve mevcut yapıyı geliştiren yenilikçi model tasarımlarını ortaya koyacak SAĞLIKFEST’in program akışı belli oldu.

6 Kasım 2024 Çarşamba Günü saat 10.30’da SAĞLIKFEST Açılış Seremonisi ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi Yönetimi’nde “Müzikle Terapi” konseri ve saat 12.00’de SAĞLIKFEST Etkinlik Alanı Açılış Töreni ile resmen başlamış olacak. 

Etkinlik boyunca; akademik birimler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri (STK) ve öğrenci kulüpleri, stantlarıyla katılım sağlayacak. Sağlık bilimleri alanında sunumlar, atölye çalışmaları, seminerler, yarışmalar ve tiyatro gösterileri ile zenginleştirilen programda ziyaretçiler, sağlıkla ilgili birçok alanda bilgi edinme ve uygulamalı etkinliklere katılma fırsatı bulacak. SAĞLIKFEST’te; sağlıklı yaşam, spor ve rehabilitasyon, beslenme, psikolojik farkındalık ve daha birçok başlık altında eğitim ve atölye çalışmaları yer alacak.

Sağlıkfest, 7 Kasım saat 16.30’da 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenecek Kapanış Seremonisi ve Ödül Töreni ile sona erecek.

SAĞLIK BİLİMLERİ FESTİVALİ’NE 1.203 SAĞLIK MODEL BAŞVURUSU YAPILDI

Lise, önlisans ve lisans, lisansüstü ve serbest olmak üzere dört kategori altında toplam sekiz farklı temadaki model tasarım yarışmasına başvuruda bulunan katılımcılar, SAĞLIKFEST Model Tasarım Yarışmaları’na katılarak insanlığın en temel hakkı olan sağlığın günümüz ve gelecekteki ihtiyaç ve sorunlarına yönelik yenilikçi sağlık modelleri geliştirdi.

SAĞLIKFEST Model Tasarım Yarışmaları’na, Lise Kategorisi’nde 72, Önlisans ve Lisans Kategorisi’nde 779,  Lisansüstü Kategorisi’nde 156 ve Serbest Kategori’de 196 olmak üzere toplamda 1.203 başvuru yapıldı.

Katılımcılar, “Lise” Kategorisi’nde; Sağlıklı Yaşam Model Tasarım Yarışması, “Önlisans ve  Lisans” Kategorisi’nde; Sağlıkta Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Uygulamalar Model Tasarım Yarışması, Sağlıkta Yenilikçi Uygulamalar Model Tasarım Yarışması ve Sağlıkta Teknoloji Kullanımı Model Tasarım Yarışması, “Lisansüstü” Kategorisi’nde; Sağlık Politikaları Model Tasarım Yarışması, Sağlık Eğitiminde Yenilikçi Uygulamalar Model Tasarım Yarışması,  “Serbest” kategorisinde; Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedavi Yöntemleri Model Tasarım Yarışması, Sağlıklı Şehir Tasarımı Model Tasarım Yarışması ile yenilikçi sağlık modelleri tasarladı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Sağlık alanında yenilikçi yaklaşımları desteklemek amacıyla düzenlediğimiz Sağlık Bilimleri Festivali “SAĞLIKFEST” ile ülkemizin bu alandaki büyük potansiyelini ve yaratıcılığını ortaya koymayı hedefliyoruz. SAĞLIKFEST kapsamında gerçekleştirilen SAĞLIKFEST Model Tasarım Yarışmaları’na yapılan 1.203 başvuru, toplumumuzun sağlıklı bir geleceğe olan bağlılığını ve sağlık çözümleri üretme konusundaki arzusunu bir kez daha gözler önüne sermektedir. SAĞLIKFEST’in ana amacı, sağlık bilimleri alanında yenilikçi projelere fırsat tanımak ve sağlık alanında dönüşüm sağlayacak modeller geliştirilmesine katkı sunmaktır. Bu yıl lise, önlisans ve lisans, lisansüstü ve serbest olmak üzere dört farklı kategoride düzenlediğimiz sekiz yarışmaya başvuran katılımcılarımız, sağlıkla ilgili günümüzün en temel gereksinimlerine ve geleceğe yönelik ihtiyaçlara yanıt verecek projeler geliştirerek değerli katkılarda bulundu. SAĞLIKFEST ile birlikte ülkemizin sağlık bilimleri alanındaki potansiyelini en iyi şekilde sergilemekten ve bu alandaki yaratıcılığı destekleyen bir platform sunmaktan büyük gurur duyuyoruz. SAĞLIKFEST’e katkı sunan tüm katılımcılara ve paydaşlara gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Jüri ön değerlendirmelerinin ardından her bir temadan ilk 15 takım olmak üzere toplam 120 takım 6-7 Kasım 2024 Tarihleri’nde gerçekleştirilecek olan SAĞLIKFEST’te sunumlarını yaparak  sağlık modellerini tanıtacak. Yarışma sonucunda 8 farklı kategoride birinciye 25 bin TL, ikinciye 15 bin TL ve üçüncüye 10 bin TL olmak üzere toplamda 400 bin TL’lik ödül verilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk 1amator ligde sampiyon safranboluspor au4qFJCO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük 1.Amatör Lig’de şampiyon Safranboluspor

Karabük 1.Amatör Futbol Ligi’nde şampiyon Safranboluspor oldu.

Karabük 1.Amatör Lig Play Off Finali’nde Eskipazar Belediyespor ile karşılaşan Safranboluspor mücadeleyi 2-1 kazanarak Karabük’ü Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil etmeye hak kazandı.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda oynanan final mücadelesini 2-1 kazanan Safranboluspor şampiyon olarak önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek.

Safranboluspor iki sezon önce Bölgesel Amatör Lig’de yer almıştı. Mor turunculu ekip İki yıl aranın yeniden Bölgesel Amatör Lig’e geri döndü.

Bizi sosyal medyadan takip edin