Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Ekim, 2021 12:02 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’den mühendislik alanında ilk ona girdi

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Dünyanın en prestijli akademik derecelendirme kuruluşlarından olan Times Higher Education “Dünya Üniversite Sıralaması 2022” (World University Rankings 2022) tarafından mühendislik alanında yapılan sıralama sonuçları açıklandı.
Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından biri olan Times Higher Education (THE) üniversiteleri mühendislik alanlarında derecelendirdi. Karabük Üniversitesi “Mühendislik” alanında dünya da ilk 601- 800 bandında yer alırken Türkiye’deki üniversiteler arasında yapılan sıralamada ilk 10 devlet üniversitesi arasına girerek büyük bir başarıya imza attı.
Listeye Türkiye’den 36 üniversite girdi
Karabük Üniversitesi Türkiye’den 36 üniversitenin listeye girdiği mühendislik alanı sıralamasında devlet üniversiteleri arasında ilk 10 üniversite arasında yer aldı. KBÜ geçen sene mühendislik alanında yapılan dünya sıralamasında 801 – 1000 bandında iken bu yıl 601 – 800 bandına yükseldi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz, dünyanın en saygın derecelendirme kuruluşlarından birinde yapılan mühendislik alanındaki sıralamada; Türkiye’de ilk 10 devlet üniversitesi, dünyada ise ilk 800 üniversite arasına yer alarak önemli bir başarıya imza atmıştır. Karabük Üniversitesi akademik çalışmaları ve yayınları, üniversite – sanayi iş birliği ve öğrencilere sunduğu kaliteli eğitimle mühendislik alanında bu önemli başarıyı elde etmiştir. Karabük Üniversitesi ülkemizde ve küresel ölçekte başarılarını her geçen gün sürdürecektir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kontrolden tarim araci devrildi 5 yarali COfJSTqc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:

“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.

Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin