Karabük Üniversitesi, çocukların toplumsal marifetlerini güçlendirmek ve eğlenceli bir öğrenme süreci sunmak hedefiyle ’Çocuk Kampüsü’ programını hayata geçiriyor.
Karabük Üniversitesi Daima Eğitim Merkezi (KASEM), çocukların eğlenerek öğrenebileceği, farklı düşünme ve toplumsal hünerler kazandıran “Çocuk Kampüsü” programını başlatıyor. Program, farklı yaş kümelerine yönelik atölyelerle çocukların gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Çocukların akademik ve toplumsal marifetlerini geliştirmeye yönelik çeşitli eğitim programlarından oluşan yerleşkede öğrenciler, zıpır matematik, chat ingilizce, zihin atölyesi, çocuklarla drama, satranç ve akıl ve zekâ oyunları üzere derslerle öğrenirken eğlenecek ve tesirli düşünme maharetlerini geliştirme fırsatı yakalayacak.
Çocuk Yerleşkesi, 2. ve 3. sınıflar, 4. ve 5. sınıflar ile 6. ve 7. sınıflar olmak üzere üç farklı yaş kümesine hitap ediyor. Eğitim içerikleri çocukların yaşlarına ve düzeylerine uygun formda planlanırken, her bir eğitim kümesinde en fazla 15 öğrenci yer alacak.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisinde (Taş Bina) gerçekleştirilecek eğitimler, 12 hafta boyunca haftada 2 saat sürecek. Programı muvaffakiyetle tamamlayan iştirakçiler, e-Devlet üzerinden sorgulanabilir sertifika almaya hak kazanacak.
2-3 Mart’ta başlayacak eğitimler için müracaatlar 28 Şubat Cuma günü sona erecek.


KBÜ’den çocuklara özel eğitim hamlesi
Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

