KBÜ’den çocuklara özel eğitim hamlesi - Karabük Haber Postası
kbuden cocuklara ozel egitim hamlesi jms3nVB2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’den çocuklara özel eğitim hamlesi

Karabük Üniversitesi, çocukların toplumsal marifetlerini güçlendirmek ve eğlenceli bir öğrenme süreci sunmak hedefiyle ’Çocuk Kampüsü’ programını hayata geçiriyor.

Karabük Üniversitesi Daima Eğitim Merkezi (KASEM), çocukların eğlenerek öğrenebileceği, farklı düşünme ve toplumsal hünerler kazandıran “Çocuk Kampüsü” programını başlatıyor. Program, farklı yaş kümelerine yönelik atölyelerle çocukların gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Çocukların akademik ve toplumsal marifetlerini geliştirmeye yönelik çeşitli eğitim programlarından oluşan yerleşkede öğrenciler, zıpır matematik, chat ingilizce, zihin atölyesi, çocuklarla drama, satranç ve akıl ve zekâ oyunları üzere derslerle öğrenirken eğlenecek ve tesirli düşünme maharetlerini geliştirme fırsatı yakalayacak.

Çocuk Yerleşkesi, 2. ve 3. sınıflar, 4. ve 5. sınıflar ile 6. ve 7. sınıflar olmak üzere üç farklı yaş kümesine hitap ediyor. Eğitim içerikleri çocukların yaşlarına ve düzeylerine uygun formda planlanırken, her bir eğitim kümesinde en fazla 15 öğrenci yer alacak.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisinde (Taş Bina) gerçekleştirilecek eğitimler, 12 hafta boyunca haftada 2 saat sürecek. Programı muvaffakiyetle tamamlayan iştirakçiler, e-Devlet üzerinden sorgulanabilir sertifika almaya hak kazanacak.

2-3 Mart’ta başlayacak eğitimler için müracaatlar 28 Şubat Cuma günü sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinde yurutulen sorusturmada gozaltina alinan 3 kisi serbest birakildi Euubdb2e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı.

Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

3 isim de serbest bırakıldı

il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin