Karabük Üniversitesi, çocukların toplumsal marifetlerini güçlendirmek ve eğlenceli bir öğrenme süreci sunmak hedefiyle ’Çocuk Kampüsü’ programını hayata geçiriyor.
Karabük Üniversitesi Daima Eğitim Merkezi (KASEM), çocukların eğlenerek öğrenebileceği, farklı düşünme ve toplumsal hünerler kazandıran “Çocuk Kampüsü” programını başlatıyor. Program, farklı yaş kümelerine yönelik atölyelerle çocukların gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Çocukların akademik ve toplumsal marifetlerini geliştirmeye yönelik çeşitli eğitim programlarından oluşan yerleşkede öğrenciler, zıpır matematik, chat ingilizce, zihin atölyesi, çocuklarla drama, satranç ve akıl ve zekâ oyunları üzere derslerle öğrenirken eğlenecek ve tesirli düşünme maharetlerini geliştirme fırsatı yakalayacak.
Çocuk Yerleşkesi, 2. ve 3. sınıflar, 4. ve 5. sınıflar ile 6. ve 7. sınıflar olmak üzere üç farklı yaş kümesine hitap ediyor. Eğitim içerikleri çocukların yaşlarına ve düzeylerine uygun formda planlanırken, her bir eğitim kümesinde en fazla 15 öğrenci yer alacak.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisinde (Taş Bina) gerçekleştirilecek eğitimler, 12 hafta boyunca haftada 2 saat sürecek. Programı muvaffakiyetle tamamlayan iştirakçiler, e-Devlet üzerinden sorgulanabilir sertifika almaya hak kazanacak.
2-3 Mart’ta başlayacak eğitimler için müracaatlar 28 Şubat Cuma günü sona erecek.


KBÜ’den çocuklara özel eğitim hamlesi
KTSO Heyeti, Sigorta İzmir Fuar ve Zirvesi’ne katıldı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle düzenlenen Sigorta İzmir Sigorta Paydaşları İş Birliği Fuar ve Zirvesi, 11-13 Haziran 2026 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirildi. Sigortacılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak ve toplumda sigorta bilincini artırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) da katılım gösterdi.
KTSO’yu temsilen Meclis Başkan Yardımcısı Kamil Ünal, oda üyeleri İsa Demir ve Gaye Koş’un yer aldığı heyet, fuar ve zirve boyunca sektörün önde gelen temsilcileriyle bir araya geldi. Organizasyonda sigortacılık alanındaki güncel gelişmeler, sektörel iş birlikleri ve yenilikçi uygulamalar ele alındı.
Heyet ayrıca, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut ile görüşerek sigorta sektörünün mevcut durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu ve karşılıklı istişareler gerçekleştirdi.
Etkinliğin ardından değerlendirmelerde bulunan Kamil Ünal, organizasyonun sigorta sektörü açısından oldukça verimli geçtiğini belirterek, başta TOBB olmak üzere emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

