KBÜ’den çocuklara özel eğitim hamlesi - Karabük Haber Postası
kbuden cocuklara ozel egitim hamlesi jms3nVB2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’den çocuklara özel eğitim hamlesi

Karabük Üniversitesi, çocukların toplumsal marifetlerini güçlendirmek ve eğlenceli bir öğrenme süreci sunmak hedefiyle ’Çocuk Kampüsü’ programını hayata geçiriyor.

Karabük Üniversitesi Daima Eğitim Merkezi (KASEM), çocukların eğlenerek öğrenebileceği, farklı düşünme ve toplumsal hünerler kazandıran “Çocuk Kampüsü” programını başlatıyor. Program, farklı yaş kümelerine yönelik atölyelerle çocukların gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Çocukların akademik ve toplumsal marifetlerini geliştirmeye yönelik çeşitli eğitim programlarından oluşan yerleşkede öğrenciler, zıpır matematik, chat ingilizce, zihin atölyesi, çocuklarla drama, satranç ve akıl ve zekâ oyunları üzere derslerle öğrenirken eğlenecek ve tesirli düşünme maharetlerini geliştirme fırsatı yakalayacak.

Çocuk Yerleşkesi, 2. ve 3. sınıflar, 4. ve 5. sınıflar ile 6. ve 7. sınıflar olmak üzere üç farklı yaş kümesine hitap ediyor. Eğitim içerikleri çocukların yaşlarına ve düzeylerine uygun formda planlanırken, her bir eğitim kümesinde en fazla 15 öğrenci yer alacak.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisinde (Taş Bina) gerçekleştirilecek eğitimler, 12 hafta boyunca haftada 2 saat sürecek. Programı muvaffakiyetle tamamlayan iştirakçiler, e-Devlet üzerinden sorgulanabilir sertifika almaya hak kazanacak.

2-3 Mart’ta başlayacak eğitimler için müracaatlar 28 Şubat Cuma günü sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Mayıs’ta kar sürprizi: Doğa beyaza büründü

Karabük‘te hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Bahar ortasında yağan kar, özellikle Safranbolu’nun yüksek rakımlı bölgelerinde kış manzaralarını aratmadı.
Kent genelinde etkili olan sağanak yağış, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Safranbolu ilçesine bağlı 1700 rakımlı Ömür Ahmet Kıran mevkisinde lapa lapa yağan kar, kısa sürede bölgeyi beyaza bürüdü. Karla kaplanan çam ormanları ise dron ile havadan görüntülenerek eşsiz manzaralar oluşturdu.
Mayıs ayının başında kar sürpriziyle karşılaşan vatandaşlar, sisle birlikte etkili olan yağışın oluşturduğu manzarayı görmek için yüksek kesimlere akın etti. Bazı vatandaşlar araçlarıyla geldikleri bölgede ateş yakarak mangal yaparken, kaval çalan bir vatandaşın kar yağışı eşliğindeki dinletisi renkli görüntülere sahne oldu.
Kar yağışının keyfini çıkaran vatandaşlar, bahar ayında böyle bir manzarayla karşılaşmanın hem şaşkınlığını hem de mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kent merkezinde ise yağmur etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin