blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2025 10:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’den Çocuklara Özel Eğitim Hamlesi

Karabük Üniversitesi, çocukların sosyal becerilerini güçlendirmek ve eğlenceli bir öğrenme süreci sunmak amacıyla 'Çocuk Kampüsü' programını hayata geçiriyor.

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KASEM), çocukların eğlenerek öğrenebileceği, farklı düşünme ve sosyal beceriler kazandıran "Çocuk Kampüsü" programını başlatıyor. Program, farklı yaş gruplarına yönelik atölyelerle çocukların gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Çocukların akademik ve sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik çeşitli eğitim programlarından oluşan kampüste öğrenciler, zıpır matematik, chat ingilizce, zihin atölyesi, çocuklarla drama, satranç ve akıl ve zekâ oyunları gibi derslerle öğrenirken eğlenecek ve etkili düşünme becerilerini geliştirme fırsatı yakalayacak.

Çocuk Kampüsü, 2. ve 3. sınıflar, 4. ve 5. sınıflar ile 6. ve 7. sınıflar olmak üzere üç farklı yaş grubuna hitap ediyor. Eğitim içerikleri çocukların yaşlarına ve seviyelerine uygun şekilde planlanırken, her bir eğitim grubunda en fazla 15 öğrenci yer alacak.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisinde (Taş Bina) gerçekleştirilecek eğitimler, 12 hafta boyunca haftada 2 saat sürecek. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, e-Devlet üzerinden sorgulanabilir sertifika almaya hak kazanacak.

2-3 Mart'ta başlayacak eğitimler için başvurular 28 Şubat Cuma günü sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ustaoğlu’ndan bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, basının bağımlılıkla mücadelede kritik rol oynadığını vurguladı.

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu ve ekibi basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda konuşan Ustaoğlu, demokratik cumhuriyet rejimlerinde medyanın toplumun şekillenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyayı, hatta birinci kuvvet olarak nitelendirebiliriz. Çünkü medya, toplumun yönlendirilmesinde bir numaralı rolü oynamaktadır" dedi.

Yeşilay'ın milletin ve özellikle gençliğin sağlığı için her alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, anaokulundan üniversiteye kadar toplumun her kademesinde yer aldıklarını söyledi.

Yeşilay'ın 1920 yılında kurulduğunu hatırlatan Ustaoğlu, "Kurulduğu günden bugüne ülkemizin maddi ve manevi sağlığı için çok büyük hizmetler ortaya koymuştur. Bugün bu hizmetlerin bir karşılığı olarak Dünya Yeşilay Teşkilatları Genel Başkanlığı görevini de üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Karabük'ün bağımlılıklardan arındırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, bağımlılıkların şehirde ciddi sosyal sorunlara yol açtığını belirtti.

Trafik kazalarından aile içi geçimsizliklere, toplumsal huzursuzluklardan bireyler arası çatışmalara kadar birçok problemin temelinde bağımlılıkların bulunduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Bu sorunların yüzde 90'ından fazlası bağımlılığa düşmüş bireylerin sosyolojik problemlerinin bir yansımasıdır. Dengeli, düzenli bireyler yetiştirebilirsek, huzursuzluk şehrimizden kendiliğinden kaybolacaktır" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarını toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak nitelendiren Ustaoğlu, medyanın önem verdiği konuların toplum tarafından da önemsendiğine dikkat çekti. Bu nedenle basın mensuplarını birer Yeşilay gönüllüsü olarak görmek istediklerini aktaran Ustaoğlu, Yeşilay'ın beş bağımlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

Amaçlarının önce Karabük'te, ardından Türkiye'de ve dünyada insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet etmek olduğunu dile getiren Ustaoğlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti. Ustaoğlu, "Sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen, çocuğu için yardım talep eden herkese yol göstermek istiyoruz. Basın mensuplarımızdan da bu noktada vatandaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin