Reklam
Reklam
kbuden bagimlilikla mucadeleye tam destek M2aH2GsX jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Eylül, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’den bağımlılıkla mücadeleye tam destek

Karabük Üniversitesi (KBÜ), 2024-2025 Akademik Yılı Oryantasyon Programı çerçevesinde yeni eğitim-öğretim dönemine başlayan öğrencilere yönelik bağımlılıkla mücadele seminerleri gerçekleştirildi.

Üniversite birimlerinin konferans salonlarında gerçekleşen seminerlerde, akademisyenler ve birim yöneticileri öğrencilere üniversitenin sosyal, kültürel ve sportif imkanları hakkında bilgi verirken, aynı zamanda bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık seminerleri düzenledi.

Seminerlerde, öğrencilere zararlı alışkanlıklardan korunma yolları, bağımlılığın bireysel ve çevresel etmenleri, bağımlılığa yol açan maddelerin beyne etkisi ve Yeşilay ve Sağlık Bakanlığı bünyesindeki destek mekanizmaları hakkında da kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Psikoloğu Ersin Ersoy, bağımlılık yapıcı maddelerin etkileri, bu maddelere karşı alınacak önlemler ve sağlıklı yaşamın önemi üzerinde durdu.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilere sadece akademik anlamda değil, sosyal ve kişisel gelişim açısından da katkı sunmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Gençlerimizin bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlenmesi, sağlıklı bireyler olarak geleceğe güvenle adım atabilmeleri açısından büyük bir öneme sahip. Sağlıklı bir yaşam için atacağınız her adım hem kişisel gelişiminize hem de topluma katkı sunacaktır. Bağımlılıktan uzak durmak ve bilinçli tercihler yapmak, sizi güçlü kılacaktır. Karabük Üniversitesi olarak her zaman öğrencilerimizin yanında olacağız ve onları desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Seminerlerin tamamlanmasıyla, yaklaşık 6 bin öğrenci bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wq 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Mayıs, 2026 13:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te hastanelere afet eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlara karşı hastanelerin hazırlığını artırmak amacıyla “2. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi”ni tamamladı. Üç gün süren eğitime 25 sağlık personeli katıldı.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlarda hastanelerin kesintisiz ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmesi amacıyla yürüttüğü hazırlık çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

2026 yılı faaliyet planı çerçevesinde düzenlenen “2. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi”, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) eğitim salonunda gerçekleştirildi.

Programa, il genelindeki farklı hastanelerden gelen 25 sağlık personeli ve alanında uzman 4 eğitmen katıldı. Üç gün süren yoğunlaştırılmış eğitim boyunca, bir hastanenin afet anındaki yönetim mekanizması ve operasyonel süreçleri teorik ve pratik boyutlarıyla masaya yatırıldı.

Eğitim programı kapsamında katılımcılara kritik konularda detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Bunlar arasında kitlesel yaralanmalı olaylarda hastanenin müdahale aşamaları ve kapasite artırımı, hastane afet triyaj alanında yaralıların aciliyet durumuna göre sınıflandırılması ve yönetimi, bilgi yönetimi ile acil müdahale planının aktivasyonunda doğru ve hızlı veri akışı, tatbikat ve değerlendirme süreçleri yer aldı.

Hastanelerin sadece tıbbi müdahale değil, aynı zamanda lojistik, iletişim ve güvenlik gibi alanlarda da bir bütün olarak afete hazır olmasını hedefleyen bu eğitimle il genelinde HAP uygulayıcı sayısı artırıldı. Eğitim süreci, katılımcıların afet senaryoları üzerine yaptığı grup çalışmaları ve genel değerlendirmelerle sona erdi.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sağlık tesislerinin her türlü olağandışı duruma karşı dirençli ve hazırlıklı olması için eğitim faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin