Reklam
Reklam
66f3fc289ea29 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2024 15:04 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’den Bağımlılıkla Mücadeleye Tam Destek

Karabük Üniversitesi (KBÜ), 2024-2025 Akademik Yılı Oryantasyon Programı çerçevesinde yeni eğitim-öğretim dönemine başlayan öğrencilere yönelik bağımlılıkla mücadele seminerleri gerçekleştirildi.

Üniversite birimlerinin konferans salonlarında gerçekleşen seminerlerde, akademisyenler ve birim yöneticileri öğrencilere üniversitenin sosyal, kültürel ve sportif imkanları hakkında bilgi verirken, aynı zamanda bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık seminerleri düzenledi.
Seminerlerde, öğrencilere zararlı alışkanlıklardan korunma yolları, bağımlılığın bireysel ve çevresel etmenleri, bağımlılığa yol açan maddelerin beyne etkisi ve Yeşilay ve Sağlık Bakanlığı bünyesindeki destek mekanizmaları hakkında da kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Psikoloğu Ersin Ersoy, bağımlılık yapıcı maddelerin etkileri, bu maddelere karşı alınacak önlemler ve sağlıklı yaşamın önemi üzerinde durdu.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilere sadece akademik anlamda değil, sosyal ve kişisel gelişim açısından da katkı sunmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Gençlerimizin bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlenmesi, sağlıklı bireyler olarak geleceğe güvenle adım atabilmeleri açısından büyük bir öneme sahip. Sağlıklı bir yaşam için atacağınız her adım hem kişisel gelişiminize hem de topluma katkı sunacaktır. Bağımlılıktan uzak durmak ve bilinçli tercihler yapmak, sizi güçlü kılacaktır. Karabük Üniversitesi olarak her zaman öğrencilerimizin yanında olacağız ve onları desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Seminerlerin tamamlanmasıyla, yaklaşık 6 bin öğrenci bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
we 2
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
03 Haziran, 2026 14:14 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Türkiye’nin en köklü belgesel film festivali 27. kez kapılarını açıyor

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve Cittaslow üyesi olan Safranbolu’da, Safranbolu Belediyesi tarafından aralıksız sürdürülen ve Türkiye’nin en köklü belgesel film festivali unvanını taşıyan 27. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin etkinlik programı belli oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleri ve Safranbolu Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda 10-14 Haziran 2026 tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, bu yıl da sinemaseverlere ve bölge halkına sanatla dolu beş gün yaşatacak.

Festival, 10 Haziran Çarşamba günü saat 11.00’de Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda Festival Organizasyon Komitesinin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak. Aynı gün saat 17.30’da Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde ressam Hamdi Hidayetoğlu’nun ‘Figürler ve Şehirler’ kişisel suluboya sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Saat 20.00’deki festival basın toplantısının ardından 20.30’da açılış konuşmaları yapılarak geleneksel festival meşalesi yakılacak ve açılış, yerel pop müzik grubunun konser etkinliği ile taçlanacak.

Festival boyunca Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi ve Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Konferans Salonu belgesel film yarışmasında finale kalan eserlerin gösterimlerine ve yönetmen söyleşilerine ev sahipliği yapacak.

Zengin bir içeriğe sahip olan festivalin atölye ve söyleşi programları kapsamında, sinema dünyasının önemli isimleri tecrübelerini genç sinemacılarla paylaşacak.

11 Haziran Perşembe günü Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda yapımcı ve yönetmen Esin Özalp Öztürk’ün “Belgesel Film Yapımında Uluslararası Fonlar” ile usta görüntü yönetmeni Uğur İçbak’ın “Sinematografi ve Görüntü Yönetmenliği” atölyeleri düzenlenecek. Akşam saat 20.00’de ise yapımcı ve yönetmen Pelin Esmer, “Masterclass” etkinliğiyle Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak. Aynı gün Fatma Batur’un “Çini ve Hiçlik” sergisi sanatseverlerin ziyaretine açılacak.

12 Haziran Cuma günü atölye ve söyleşiler hız kesmeden devam edecek. Yeşilçam koleksiyoneri Vadullah Taş’ın kendi adını taşıyan koleksiyon sergisinin açılışının ardından, Süleyman Civliz “Yapımcılık” üzerine bir atölye gerçekleştirecek. Akşam 19.00’da ise ünlü yönetmen, senarist ve yapımcı Ezel Akay, “Sinemada Yönetmenlik” temalı söyleşisiyle katılımcılara seslenecek.

Festivalin hafta sonu programı, Safranbolu’nun tarihi dokusuna vurgu yapan etkinliklerle başlayacak. 13 Haziran Cumartesi günü saat 09.30’da Safranbolu Tarihi Alan Başkanı Cemil Belder’in rehberliğinde “Bildiğiniz Safranbolu, Bilmediğiniz Sokaklar” temalı bir doğa yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Ödül heyecanının yaşanacağı cumartesi günü, saat 17.00’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven’in katılımıyla özel bir söyleşi düzenlenecek. Ardından saat 20.00’de düzenlenecek “27. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Ödül Töreni” ile yılın en iyi belgeselleri ödüllerine kavuşacak.

Festival, 14 Haziran Pazar günü ödül kazanan filmlerin gün boyu sürecek özel gösterimleri ve ebeveyn-çocuk deneyim atölyeleri ile sona erecek. Ayrıntılı festival programına www.altinsafran.org adresi üzerinden ulaşılabilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin