KBÜ’den Aile Danışmanlığı eğitimi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Eylül, 2021 10:51 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’den Aile Danışmanlığı eğitimi

Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen Aile Danışmanlığı Sertifika Programı’na başvurular başladı.
Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KBUZEM) tarafından sağlıklı, mutlu ve bilinçli aileler oluşmasına katkı sağlamak amacıyla verilecek Aile Danışmanlığı Sertifika Programı’na başvurular başladı. Alanında uzman akademisyen ve aile danışmanları tarafından 450 saatlik eğitimin verileceği sertifika programına son başvurular 10 Ekim’e kadar yapılabilecek. Uzaktan eğitim yoluyla yapılacak aile danışmanlığı eğitimi ile ailenin kendi güç kaynaklarını keşfedip geliştirerek gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler belirlemesi, aile bireylerinin birbirlerini daha iyi anlayarak uyumlu bir yaşam sürdürmeleri ve esnek sınırlar çizebilmeleri amaçlanıyor.
Eğitime katılmak isteyen katılımcılar, “https://sertifika.karabuk.edu.tr” internet adresindeki ön başvuru formunu doldurarak başvuru yapabilecek. Başarılı olan katılımcılara ise Karabük Üniversitesi onaylı e-devletten e-sertifika verilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
22 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekliler Karabük’te Meydanlara İndi

Karabük’te Tüm Emeklilerin Sendikası tarafından yürüyüş ve mitingi düzenlendi. Mitingde emekli aylıkları, seyyanen zam, bayram ikramiyesi ve sendika hakkı başta olmak üzere birçok talep dile getirildi.

Yenişehir Atatürk Anıtı önünde sloganlar eşliğinde başlayan yürüyüş, Kemal Güneş caddesinde son buldu.

“Sefalet düzenine son” sloganıyla düzenlenen mitinge Tüm Emeklilerin Sendikası Karabük Şubesi yöneticilerinin yanı sıra CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, CHP İl ve İlçe Teşkilatları, Zafer Partisi İl Teşkilatı, KESK Temsilcileri, Bartın, Zonguldak ve Ankara’ya kadar çok sayıda kişi katıldı.

Tüm Emekliler Sendikası Karabük Şube Başkanı Burhan Kelez mitingde yaptığı konuşmada, “Emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek,  “Bugün söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var diyenler, sadaka değil hakkımızı istiyoruz diyenler alanları doldurdu. Emeklinin sesi titretecek diyenler bugün Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda” dedi.

Emeklilerin yaşadığı koşulları “sefalet” olarak nitelendiren  Kelez, “Emekli maaşları geçim özelliğini yitirmiştir. Çarşı pazar fiyatlarıyla uyumlu olmayan veriler emeklinin maaşını eritmeye devam ediyor. Derhal seyyanen zam yapılmalıdır” dedi.

Kelez konuşmasında emeklilerin toplumdaki yerine vurgu yaparak, “İtip kakılsalar da, yok saysalar da, susturmaya çalışsalar da bu ülkenin onuru, gururu emeklilerdir” ifadelerini kullandı.

Ekonomik adaletsizliğe dikkat çeken Kelez, “Bir yanda dolar milyonerleri, diğer yanda açlık sınırında yaşayan milyonlar var. Böyle bir düzeni kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Mücadele vurgusu yapan Kelez, “Biz emekliler susmayacağız, boyun eğmeyeceğiz, örgütlenerek kazanacağız. Yaşadığımız sorunlar bireysel değil, siyasal ve sınıfsaldır” dedi.

Emeklilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Kelez,“Dünya görüşümüz ne olursa olsun bir araya gelmeli, güçlenmeli ve örgütlenmeliyiz” çağrısında bulundu.

Kelez, “Her emekli maaşına acilen ilave zam yapılmalıdır. En düşük emekli aylığı en düşük memur maaşına eşitlenmelidir. İntibak yasası çıkarılmalı, sağlıkta katkı payları kaldırılmalıdır.  Bayram ikramiyeleri anlamını yitirmiştir, asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır” dedi.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay da yaptığı konuşmada; vergilerini vermiş, alın teri akıtmış emeklilerin hak ettikleri ücreti alamadıklarını ifade ederek, sefalet içerisinde yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Akay, “Pazardan sebzesini meyvesini almak için akşam üstünü bekleyen, markete gittiğinde evine daha fazla emek götürebilmek için bir gün öncesinin bayat ekmeğini almak zorunda kalan, evi olmadığı için büyükşehirlerde otel odalarında yaşamak zorunda kalan, tren garlarında geceleyen ama bir taraftan da aynı emeklilerin yurt dışındaki emsallerine baktığımızda bir ay gelip beş yıldızlı otellerde Avrupa’daki emeklilerin konakladığını görünce biz demek ki emeklilerimize, büyüklerimize yeterince bakamıyoruz. O zaman ne yapmalıyız kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını, emekliden, emekçiden, dar gelirliden, çiftçiden, esnaftan yana kaynakları aktarmamız gerekiyor. Bu bütçe var, bu kaynak var ama maalesef tercih meselesi” dedi.

Milletvekili Cevdet Akay’ın ardından mitinge katılan Şube başkanları da birer konuşma yaparak emeklilerin sıkıntılarına değindiler.

Yapılan konuşmaların ardından halaylar eşliğinde miting sona ererken, emekliler taleplerinin karşılanmaması halinde eylemlerin devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin