KBÜ’den 2026-2030 Stratejik Plan ve Risk Yönetimi Çalıştayı – Karabük Haber Postası
Karabük Haber Postası

Karabük Haber Postası

KBÜ’den 2026-2030 Stratejik Plan ve Risk Yönetimi Çalıştayı

Karabük Üniversitesi, gelecekteki stratejik hedeflerini belirlemek ve risk yönetimi süreçlerini daha etkin hale getirmek amacıyla "2026-2030 Stratejik Plan ve Risk Yönetimi Hazırlık Çalıştayı" düzenledi.

Asuman Doğan tarafından
18 Şubat, 2025 12:26 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice Ihlamur Teras'ta gerçekleştirilen çalıştaya Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, daire başkanları, akademik ve idari birimlerden temsilciler ile Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş katıldı.
Stratejik planın dinamik bir süreç olduğunu belirten Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, çalıştayda yaptığı konuşmada, "Bizim için son derece önemli bir çalışma. Bundan sonraki süreçte nasıl hareket edeceğimizi, hangi konulara öncelik vereceğimizi planlamamızı nasıl yapacağımızı içeriyor. Stratejik plan canlı bir süreç, dinamik bir süreç. Karşımıza çıkabilecek o yıllar içerisinde olası senaryolara göre de güncellenmesi ve geliştirilmesi gereken bir süreç niteliği taşıyor. Şimdiden yaptığımız çalışmalar bu sürece bir hazırlık niteliğindedir" ifadelerine yer verdi.
Karabük Üniversitesinin Türkiye'de ve dünyada en iyi üniversiteler arasında yer alması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Rektör Kırışık, “Bu stratejik planla da hedefimize, gayemize ulaşmak için temel ilkeleri ve stratejimizi belirlemiş olacağız. Bu çalışmaya katkı sunduğunuz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Son derece önemli bir çalışma ve kıymetli bir emek. İnşallah hep birlikte nice başarılara, nice muvaffakiyetlere ulaşmayı ve ülkemizi, milletimizi, devletimizi dünyanın en iyi konumuna getirmek için çalışmayı, gayret etmeyi sürdürüyoruz.” diye konuştu.
Çalıştay ile Karabük Üniversitesinin 2026-2030 dönemine yönelik güçlü bir stratejik plan oluşturulması hedeflenirken, aynı zamanda üniversitenin risk yönetimi süreçlerinin daha sistematik ve etkin hâle getirilmesi amaçlanıyor. Stratejik planlama ve risk yönetimi konusunda uzman akademisyenlerin ve idari personelin katılımıyla, üniversitenin geleceğine yön verecek kararlar ele alındı.
Çalıştay kapsamında, üniversitenin stratejik plan hazırlık süreçleri detaylı bir şekilde değerlendirilerek GZFT (Güçlü Yönler, Zayıf Yönler, Fırsatlar ve Tehditler) Analizi, Misyon, Vizyon ve Temel Değerler, Stratejik Amaçlar ve Hedefler, Performans Göstergeleri ve Uygulama Planları, Risk Değerlendirme ve Yönetim Stratejileri üzerine duruldu.
Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, gerçekleştirilen çalıştayda üniversitenin gelecek hedeflerine yönelik stratejik planlama süreci hakkında bilgi verdi. Çepni, 2029-2030 stratejik planını hazırladıklarını belirterek, sürecin Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan "Üniversiteler için Stratejik Planlama Rehberi 2021" sürümü doğrultusunda yürütüldüğünü ifade etti.
Planın aşama aşama bu rehber çerçevesinde ilerlediğini vurgulayan Çepni, ekip üyelerinin süreci yakından bildiğini ve şu ana kadar her biri en az dört saat süren toplam on beş toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Çepni, konuşmasının sonunda çalışmalara katkı sunanlara teşekkür etti.
Çalıştayda, Karabük Üniversitesinin 2026-2030 Stratejik Plan taslağı için öncelikli hedefler ve uygulama planları belirlenirken, risk yönetimi stratejileri konusunda detaylı analizler yapıldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eğitim Öğretim değerlendirme toplantısı yapıldı

Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında "Eğitim Öğretim Kıymetlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.
Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya; merkez ilçe ve Vilayet Ulusal Eğitim Müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,eğitim alanında yürütülen çalışmaların kıymetlendirilmesi ve gelecek periyot maksatlarının belirlenmesi üzerinde durdu. Akbaş, şu sözlere yer verdi:
"Birlik ve beraberlik içerisinde tüm iş ve süreçlerimizi idame ettirmeye devam ettirmeliyiz. Güçlü bir yönetici takımımız bulunmaktadır. Bu takımlarımızla her daim yaptığımız işler bizi muvaffakiyete sevk edecektir. Ortamıza yeni katılan yöneticilerimiz bulunmaktadır. Onlara da yeni misyonlarının güzel olmasını diliyorum. Sizlerle eğitimin her alanına dokunuşlar sağlıyoruz. Bir iş yapıyorsak kesinlikle mevzuat ve yönetmelik çerçevesinde yapmalıyız. Bu anlayışla çalışırsak her taraftan güçlü oluruz. Maarif davamıza daima birlikte sahip çıkmalıyız. Maarif davamıza vermiş olduğunuz dayanaklardan dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum."
Toplantıda, eğitim öğretim faaliyetlerinin daha aktif bir halde yürütülmesi, yeni projeler ve iş birliği imkanları ele alındı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.