Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Ekim, 2023 16:07 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’den 13 bilim insanı ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer aldı

Karabük Üniversitesinden 13 bilim insanı, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer aldı.

Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında yayınlanan ve 2022 alıntı yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi, “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride hazırlandı.
22 anabilim dalı ile 174 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanlarının yer aldığı listede ‘nitelikli yayın sayısı’, “yayınlara yapılan atıflar”, ‘h-indeksi’, ‘hm-indeksi’ gibi göstergeler dikkate alındı. Buna göre Karabük Üniversitesinden 13 bilim insanı, adını ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’ne yazdırdı. Bu çerçevede 12 bilim insanı ‘yıllık etki’ kategorisinde, 3 bilim insanı da ‘kariyer boyu etki’ kategorisinde yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Stanford Üniversitesi tarafından yürütülen “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators” başlıklı çalışmaya göre Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Prof. Dr. İsmail Esen, Prof. Dr. Kubilay Tekin, Prof. Dr. Mustafa Günay, Doç. Dr. Fatih Aydın, Doç. Dr. Samet Uslu, Doç. Dr. Mehmet Erdi Korkmaz, Doç. Dr. Okan Ünal, Fen Fakültesinden Prof. Dr. Selhan Karagöz, Teknoloji Fakültesinden Prof. Dr. Muhammet Kayfeci, Prof. Dr. İlhan Ceylan, Eskipazar Meslek Yüksekokulundan Doç. Dr. Muhammet Emre Turan ve TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan Doç. Dr. Mustafa Karagöz ‘yıllık etki’ kategorisinde,
Fen Fakültesinden Prof. Dr. Selhan Karagöz, Teknoloji Fakültesinden Prof. Dr. İlhan Ceylan ve Prof. Dr. Nizamettin Kahraman da ‘kariyer boyu etki’ kategorisinde ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer aldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonspor kupa macinin hazirliklarini tamamladi VN9ZwIzk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzonspor, kupa maçının hazırlıklarını tamamladı

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde deplasmanda Gençlerbirliği ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamlayarak Ankara’ya hareket etti.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Trabzonspor, maçın hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Teknik Direktör Fatih Tekke yönetiminde gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı. Bordo-mavililer, son çalışmada taktik ağırlıklı bir antrenman yaptı.

Hazırlıklarını tamamlayan bordo-mavililer, antrenmanın ardından özel uçakla Ankara’ya hareket etti.

22 kişilik kamp kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:

“Andre Onana, Onuralp Çevikkan, Ahmet Doğan Yıldırım, Chibuike Nwaiwu, Stefan Savic, Taha Emre İnce, Wagner Pina, Mustafa Eskihellaç, Mathias Lovik, Benjamin Bouchouari, Tim Jabol Folcarelli, Christ Inao Oulai, Salih Malkoçoğlu, Ozan Tufan, Boran Başkan, Ernest Muçi, Onuralp Çakıroğlu, Anthony Nwakaeme, Oleksandr Zubkov, Felipe Augusto, Umut Nayir ve Paul Onuachu yer aldı.”

Bizi sosyal medyadan takip edin