Haber Merkezi tarafından
19 Aralık, 2024 22:28 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 20.12.2024 14:56
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’de Yerel Medya Buluşmaları Paneli Düzenlendi

Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen "Yerel Medya Buluşmaları 2" paneli gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Yerel Medya Buluşmaları" paneli, Safranbolu Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonu'nda yapıldı. "Yerel Medyada Dönüşüm: Potansiyel, İmkânlar ve Sınırlılıklar" başlığıyla düzenlenen etkinlik, yerel medya temsilcileri, akademisyenler ve öğrencileri bir araya getirdi.

Panel, Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Moderatörlüğünü Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İnce’nin yaptığı panelde, Karabük Birlik Medya Temsilcisi İsmail Akça ve Safranbolu Birlik Haber Temsilcisi Mustafa Özyurt konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğe Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, yerel basın mensupları ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi. Katılımcılar, yerel medyanın değişen dinamikleri, dijitalleşme ile birlikte ortaya çıkan fırsatlar ve karşılaşılan zorluklar üzerinde kapsamlı bir değerlendirme yaptı.

Yerel medya ile akademi dünyası arasında bir köprü oluşturmayı hedefleyen panelde sektörün geleceğine dair önemli mesajlar verildi. Özyurt ve Akça yerel basının yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, gazetelerin birleşmesinin zorunlu hale geldiğini ve geçirdikleri süreçleri anlattı. Akça, "2022 yılında Karabük Merkez de 7 olan gazete sayısı 2’ye düştü. Gazete sahipleri aynı zamanda şirket ortakları olarak bulunuyor. Şu andaki durum, geçmişte yaşadığımız ekonomik şartlara nazaran daha iyi ve daha olumlu." şeklinde konuştu.

Özyurt ise, "Karabük’te 7, Safranbolu’da 3, Yenice’de 2 olmak üzere toplam 12 tane gazete vardı. 12 gazetenin yaşaması mümkün değildi. Yanımızda çalışanlara tam para vermiyorduk. Basın İlan Kurumu bu işi çok daha ciddiye aldı. Sizin bu ekonomide ayakta durmanız mümkün değil birleşmek zorundasınız dedi ve Safranbolu’daki 3 gazete 1’e, Karabük’teki 7 gazete ise 2’ye düştü. Şu anda Yenice de 2 gazete hala devam ediyor.” diyerek basına destek çağrısında bulundu.

“Kaleminizi satmayın!”

Konuşmasında tarafsız ve doğru haber vurgusu yapan İsmail Akça, internetin haberciliğe kattığı hızdan bahsetti. İnternetin yerel basının sınırlarını aşmasına ve çok seslilik yaratmasına nasıl katkı sağladığını vurguladı. Özellikle internetin tıklanma odaklı doğasına dikkat çeken Akça, yazılı basının bir belge niteliği taşıdığını, ancak internet ortamındaki clickbait başlıklarının bu anlayışla çeliştiğini ifade etti. Akça, öğrencilere seslenerek, “Lütfen kaleminizi satmayın. Bildiğiniz doğruları, yaşadığınız şehre fayda sağlayabilecek her şeyi haber yapın, ama kaleminizi satmayın.” dedi.

blank

Sözlerinin devamında İsmail Akça, yapay zekânın yerel medyaya entegrasyonunun nasıl olacağına dair değerlendirmelerde bulundu. Yapay zekanın, haber üretimi, veri analizi, içerik dağıtımı ve okur ilişkileri gibi birçok alanda yerel medyanın işleyişini değiştirebileceğine dikkat çekti.

Panelin sonunda katılımcılar, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Ardından, Rektörü Kırışık, İsmail Akça ve Mustafa Özyurt’a katkılarından dolayı teşekkür ederek, teşekkür belgelerini takdim etti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

blank
blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

‘Çevre Tırı’ ile öğrencilere doğa sevgisi aşılandı

Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ilişkin ‘Çevre Tırı’ "Yeşil Yerleşke Festivali" kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri ile buluşarak, etraf şuurunun artmasında katkıda bulundu.
OMÜ ile Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde Yaşam Merkezi alanında Yeşil Yerleşke Şenliği düzenlendi. 2 gün boyunca sürecek şenliğin birinci gününde öğrenciler, Etraf Tırı’na ilişkin etkinlikler ile tabiat sevgisi ve etraf şuurunu arttırıcı aktivitelere katıldı. Farkındalık eğitimleri, atölye faaliyetleri, ikramlı oyunlar, canlı performanslar ve etraf bilgisi yarışları ile etrafa hassas bir gelecek için çalışma yürütüldü.
Festivaldeki etraf aktifliklerine katılan OMÜ Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diyaliz Kısmı öğrencisi Mehmet Ali Köse, "Çevre Tırı ve şenlik, etrafa olan şuurumuzun artmasına neden oldu. Bilgi yarışına katıldık. Orada ziyanlı atıklar hakkında bilgi edindik. Birçok arkadaş çeşitli aktiviteler sayesinde etraf konusunda daha şuurlu hale geldi. Bu aktifliklerin toplumu bilinçlendirecek çok âlâ aktiviteler olduğunu düşünüyorum. Yöresel oyunlar da sosyalleşmemizi sağladı. Bizim için yararlı bir vakit geçirme aktifliği oldu" dedi.
Mühendislik öğrencisi ve OMÜ Çevre Topluluğu Başkanı Berfin Sever ise "Festival alanında değiş-tokuş ünitesinde misyon alıyorum. Öğrenciler, öteki öğrencilerin kullanabileceği bir gereci bize getiriyor biz de onların kullanabileceği öbür bir malzeme ile değiştiriyoruz. Bu halde geri dönüşüm ve sürdürülebilirliğe dikkat çekmeye çalışıyoruz. Birebir vakitte Etraf Tırı da alanımızda bulunuyor. Bu türlü bir uygulama yerleşkemize geldiği için de şanslıyız" diye konuştu.
Tır ve şenlik aktiflikleri, yarın akşam saatlerine kadar devam edecek.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.