KBÜ'de Yazılım 101 Semineri Düzenlendi - Karabük Haber Postası
ssss 1
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
28 Şubat, 2025 12:42 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de Yazılım 101 Semineri Düzenlendi

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda, yazılım dünyasına ilgi duyan öğrenciler için “Yazılıma İlk Adım: Yazılım 101” semineri gerçekleştirildi.

Technical Experience Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte, Kepsoft Kurucusu ve Uzman Yazılımcı Mesut Kepoğlu öğrencilere yazılım dünyasına dair önemli bilgiler aktardı.

Seminerde, yazılım alanına giriş yapmak isteyen katılımcılara kodlama ve yazılımın temelleri, sektördeki güncel gelişmeler ve başarılı bir kariyer için izlenmesi gereken yollar hakkında bilgiler sunuldu.

Yazılımın günümüz teknolojisindeki kritik rolüne vurgu yapan Kepoğlu, “Artık yazılım olmadan veriyi yönetmek, yönlendirmek ve teknolojiyi etkin kullanmak mümkün değil. Bu nedenle öğrencilere yazılım alanında nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlatıyoruz.” dedi. Etkinlik boyunca öğrenciler, yazılım dünyasına dair temel kavramları öğrenme ve sektör profesyonellerinden kariyer ipuçları edinme fırsatı buldu. Seminerin sonunda ise katılımcılar, yazılım sektörüyle ilgili merak ettikleri soruları yönelterek Mesut Kepoğlu’ndan bire bir bilgi alma imkânı yakaladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2 4
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
15 Nisan, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te hatalı park tepkisi

Karabük’te trafik yoğunluğunun en fazla hissedildiği bölgelerden biri olan Ömer Lütfü Özaytaç Caddesi üzerinde hatalı park edilen araçlar, uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

Günün yoğun saatlerinde cadde üzerinde gelişigüzel park edilen araçlar, hem sürücülere hem de yayalara zor anlar yaşattı. Özellikle çift sıra park ve yol kenarına düzensiz bırakılan araçlar, trafik akışını büyük ölçüde yavaşlattı.

Sürücüler, ilerlemekte güçlük çektiklerini belirterek duruma tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise sorunun sık sık yaşandığını ifade etti. Trafik yoğunluğu nedeniyle zaman zaman araç kuyrukları cadde boyunca uzadı.

Vatandaşlar, yetkililerden denetimlerin artırılmasını ve hatalı park yapan sürücülere yönelik daha caydırıcı önlemler alınmasını talep etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin