blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2024 12:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’de yapay zeka toplantısı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yapay zeka alanında çalışma yürüten akademisyenlerin katılımı ile bir toplantı yaptı.
KBÜ Senato Toplantı Daosı’nda Rektör Kırışık başkanlığında yapay zeka alanında yapılan çalışmaları değerlendirmek ve gelecek projeleri planlamak amacıyla yapılan toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Düğenci, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Caner Özcan, Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İsa Avcı ile üniversitenin çeşitli akademik birimlerinde görevli yapay zeka alanında çalışmalar yürüten akademisyenler katıldı.
Toplantıda, KBÜ bünyesinde yapay zeka alanına ilişkin projeler üretilmesi, sektörel iş birlikleri ve farklı üniversiteler ile ortak çalışmalar gerçekleştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca Karabük yerelinde ve Batı Karadeniz’deki üniversitelerle iş birliği oluşturmak ve yeni projelere öncülük etmek hedefleniyor. Bu kapsamda, alt çalışma grupları oluşturularak diğer üniversitelerle de iletişim kurulacak, projelerin belirlenmesi ve planlanması gerçekleştirilecek. Farklı kurumların ihtiyacı olan projelerin oluşturulması sağlanacak ve Karabük Üniversitesinin yapay zeka alanındaki misyonu ve vizyonu belirlenerek yeni projelerin oluşturulması ve altyapının sağlanması çalışmaları gerçekleştirilecek.
KBÜ Rektörü Kırışık, yapay zekanın; eğitim, teknoloji, sağlık ve sosyal alanlardaki yenilikleri ve gelecek vizyonunu ele almak için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Yapay zeka sayesinde gelecekte dünyanın bambaşka bir hale geleceğini aktaran Kırışık, "Yapay zekanın bütün sahaları tutacağını, her sahaya tam bir kontrol ve baskı oluşturacağını öngörüyorum. Bildiğiniz gibi üniversitemiz, Yıldız Teknik Üniversitesinde Mart ayında gerçekleştirilen yapay zeka konulu toplantıda Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) aldığı kararla yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında yeni lisans ve ön lisans programlarının açılacağı üniversiteler arasında yer aldı. Geleceğin nasıl şekilleneceği yapay zeka ve dijital dönüşüm sürecinin neler getireceği ile ilgilidir. Bu anlamda Üniversitelerimizde öğrencilerimize çağın ihtiyaçlarına uygun olarak eğitim imkanları sunmak büyük önem taşıyor. Bu alanda yapılan çalışmalar, verilen eğitimler ve yetiştirilen insan kaynağı ülkemize büyük katkılar sunacak, ülkemizin dijital dönüşümüne destek olacaktır. Karabük Üniversitesi olarak birçok farklı alanda yapay zeka uygulamalarına ilişkin çalışmalar yürütmeye, ülkemize ve insanlığa faydalı olmaya, öğrencilerimize ileri teknoloji ve dijitalleşme alanlarında güçlü bir eğitim ve kariyer fırsatı sunmaya devam edeceğiz" dedi.
Toplantının sonunda yapay zeka alanında KBÜ’de görevli bilişim personelleri ile birlikte ortak bir vizyon oluşturma, bu alandaki gelişmeleri teşvik etme, açılacak bölümler konusunda yol haritasını belirleme, çalışma grupları ile yapılacak işlemler ve adımlar konuşuldu. Akademisyenler bu tür etkinliklerin teknoloji alanındaki ilerlemeye katkı sağlamaya devam edeceğine inandıklarını dile getirdiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
01 Haziran, 2025 15:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ahmet Erarslan yeniden Eflanililer Derneği Başkanı seçildi

Karabük Eflanililer Derneği’nin olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Ahmet Eraslan, üyelerin oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Yeni dönemde Ahmet Eraslan başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mehmet Köle, Veysel Özdemir, Av. Ebrar Güngör, Yaşar Bulut, Adnan Coşkun, Orhan Yalçın, Mustafa Akgün ve Emirhan Öztürk.

Yönetim kurulu yedek listesinde ise Kemal Karadeniz, Fatih Ertaş, Fatih Yılmaz, Batuhan Eraslan, Tunahan Vardar, Cemal Bostancı, Metin Öztürk, Kemal Bostancı ve Yetkin Öztürk yer aldı.

Denetim kurulu asil üyeliklerine Bekir Karaman, Osman Çetinkaya ve Av. Orhan Oğuz seçilirken, yedek üyeliklere ise Hakkı Esen, Hayrullah Yıldırım ve Nevzat Akgün getirildi.

Yeni yönetim, Eflanililer Derneği çatısı altında kültürel ve sosyal etkinlikleri artırarak hemşehrilik bağlarını daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin