Reklam
Reklam
dddd 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
19 Şubat, 2026 10:21 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de yapay zeka destekli robot projelerine TÜBİTAK desteği

Karabük Üniversitesi Robot Kulübü, TÜBİTAK Milli Teknoloji Kulüpler Birliğine kabul edilerek 150 bin TL’lik Kulüp Geliştirme Desteği almaya hak kazandı.

Destek kapsamında kulüp, bir yıl boyunca toplam 150 bin TL bütçe ile projelerini hayata geçirecek. Söz konusu destek, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda gençlerin yapay zekâ ve ileri teknoloji alanlarında yetkinlik kazanmasına katkı sağlayacak.

Karabük Üniversitesi Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Robot Kulübü Akademik Danışmanı Prof. Dr. Raif Bayır, kulübün ulusal ve uluslararası birçok yarışmada dereceler elde ettiğini belirterek, TÜBİTAK desteğiyle birlikte proje geliştirme, mentorluk ve eğitmen daveti ile yarışma ve etkinliklere katılım başlıklarında öğrencilere destek sağlanacağını kaydetti.

Prof. Dr. Raif Bayır, TÜBİTAK desteğinin kulübün stratejik hedeflerine önemli katkı sunacağını belirterek şunları ifade etti:

“Özellikle gençlerimizin üzerimize gelen yapay zekâ çağıyla birlikte; yapay zekâ destekli robot geliştirme, ‘Gençler Yapay Zekaya Dokunuyor’, ‘Tasarla-Yap-Uçur’ gibi Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) projelerimiz, yine aynı şekilde üretken yapay zekâ destekli robot geliştirme gibi birçok projelere de Robot Kulübümüzle aynı zamanda Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezimizin desteğiyle çalışmalarımızı yürüteceğiz.”

Robot Kulübü Proje Koordinatörü Bilge Keçeci, üçüncü dönem “Gençler Yapay Zekâya Dokunuyor” projesi kapsamında çocukları makine öğrenmesi ve yapay zekâ ile buluşturduklarını, dördüncü dönem ÜNIDES projesi “Tasarla-Birleştir-Uçur” ile ise sıfırdan drone üretimi ve eğitimi üzerine çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bu proje kapsamında ÜNIDES tarafından 50 bin TL destek aldıklarını belirtti.

Karabük Üniversitesi Mekatronik Bölümü öğrencisi Ali Emre Cerit de yeni dönemde üretken yapay zekâ ile robot geliştirme, Endüstri 4.0 ve veri bilimi alanlarında projeler planladıklarını ifade etti. Cerit, bu çalışmaları Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin desteğiyle hayata geçireceklerini ve kulübün geçmişten gelen birikimini daha ileri taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Karabük Üniversitesi, robotik ve yapay zekâ ekseninde yürüttüğü projelerle nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi ve milli teknoloji hamlesine somut katkı sağlamayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
imam hatipli kiz ogrenci ilceye birincilik ile dondu 5gWwuY4j
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü

Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.

Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.

Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu

Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin