Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Nisan, 2018 13:29 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de “Uluslararası Robot Yarışması”  başlıyor

Karabük Üniversitesi Uluslararası Robot Yarışması 12 Nisan 2018 Perşembe günü başlıyor.

Robot konusunda bir marka haline gelen, ulusal ve uluslararası birçok yarışmada başarılara imza atan Karabük Üniversitesinde robotlar kıyasıya yarışacak.

Karabük Üniversitesi Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARATUM) tarafından 12-13 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Robot Yarışması ve robot ve robot teknolojileri konulu sergide farklı kategorilerdeki projeler yer alacak.

YAĞLI GÜREŞTEN, SAFRAN TOPLAMAYA KADAR BİRÇOK KATEGORİDE YARIŞMA DÜZENLENECEK

Gökşen M. Yücel Spor Salonunda gerçekleşecek yarışma; yağlı güreş yapan robot, safran çiçeği toplayan robot, çizgi izleyen robot, sumo robot, mini sumo robot ve serbest kategori olmak üzere 6 ayrı dalda yapılacak. Yarışmada milli güreşimiz olan ‘yağlı güreş yapan robotlar’ kategorisiyle bir ilke de imza atılıyor. Ayrıca Safranbolu ilçesinde yetişen ‘safran çiçeğini toplayan robot yarışması’ da bu yarışmanın özgün değerlerinden biri olacak. Çizgi izleyen robot yarışması ise Karabük ili temalı olacak.

Teknopark Fuaye Alanında (eski turuncu kantin) düzenlenecek robot sergisinde ise yarışmaya katılan serbest kategori robot projeleri, robot ve robot teknolojileri konusunda Karabük Üniversitesinde geliştirilmiş proje ve çalışmalar sergilenecek. Ayrıca insansı robot (Sanbot) sergide yer alacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede hafif ticari arac sarampole devrildi 1 olu 2 yarali 5D1hhnj1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin