Reklam
Reklam
IFTAR
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
12 Mart, 2025 11:06 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de Uluslararası Öğrenci Temsilcilerine İftar Programı Düzenlendi

Karabük Üniversitesi ve Karabük İHH iş birliğiyle düzenlenen iftar programında uluslararası öğrenci temsilcileri bir araya geldi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Karabük İHH İnsani Yardım Vakfı iş birliğinde üniversite yemekhanesinde uluslararası öğrenci temsilcilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Karabük İHH İl Başkanı İbrahim Şentürk, KBÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ali Balkis ile öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, etkinlikte yaptığı konuşmada Ramazan’ın manevi atmosferinde farklı milletlerden öğrencilerin bir araya gelerek kardeşlik ve dayanışma ruhunu pekiştirdiğini vurguladı.

Kırışık, “Bu tür etkinliklerle Ramazan’ın birlik ve beraberlik mesajını kampüsümüzde yaşatıyoruz.” dedi.

Kırışık, “Bu ramazan ayında böyle güzel kardeşlik ortamında bir araya geldiğiniz, bütün dünyaya bu kardeşliği, bu milletlerin buluşmasını duyurduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin