KBÜ’de “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Personel Daire Başkanlığı tarafından personele yönelik “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi.
KBÜ 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Furkan Altunpak, Koordinatör Yardımcısı Oğuzhan Aydın, İş Güvenliği Uzmanı Seda Ada tarafından katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgi verilirken, iş yerlerinde alınması gereken önlemler ve uygulanması gereken prosedürler üzerinde duruldu.
Akademik ve idari personele verilen eğitimde temel iş sağlığı ve güvenliğinin tanımı yapılarak personele iş yerinde bulunabilecek riskler ve bu risklerden nasıl kaçınabilecekleri, nelere dikkat etmeleri gerektiği ve iş ekipmanlarının kullanımı ve temel ilk yardım bilgileri verildi.
Cumhuriyetin var ettiği bir kent son dönemlerde iyice köreldi. Avuç içi kadar olan bu kentte, her şey insanları üzüyor. Trafik alabildiğine karmaşık. Doğru dürüst yatırım alamıyor. Bina yapımından başka gelişen bir tarafı yok. Eğitimde eskiden Türkiye'nin önde gelen kentlerinden birisiydi. Şimdilerde bu alanda da bir gerileme yaşanıyor. Sağlık alanında ise tam bir felaket içinde. Eğitim ve sağlıkta oklar hep özeli gösteriyor. Oturulacak, kalkılacak mekanları yok denecek kadar az. Hava karardıktan sonra şehir merkezi tam anlamıyla bir ıssızlığa bürünüyor. Böyle bir kenti vizyonu olmayanlar yönetince, yapılan yatırımlar da boşa gidiyor. Buna, yaklaşık 10 yıl önce yapılan Kent Meydanını gösterebiliriz. Yüzlerce ağacın kesilmesiyle ortaya çıkan boşluğu Kent Meydanı yapalım düşüncesiyle, betona çeviren bir anlayış hiçbir işlevi olmayan bu yeri merkezi hükümete devrederek, Millet Bahçesi yapımına yol verdi. O zamanlar Kent Meydanı’nın 45 milyona mal edildiğine ilişkin iddialar ortaya çıkmıştı. Yapılan Kent Meydanı tam anlamıyla, betondu. Yeşili bulmak ya da görmek mümkün olmadan, bir yıl öncesinde yıkımına karar verildi. Belediye Kent Meydanı’nı devrederken, hakkını yemeyelim 16 dükkânın tapusunu aldı ve kendi hanesine yazdı. Bir seçim öncesi iktidar partisinin en büyük argümanlarından birisiydi Millet Bahçesi… Millet, Kent Meydanına gelecek, bedava çay içecek, kek yiyecekti. Çevre Bakanlığı’nın üstlendiği Millet Bahçesi'nde, yapılan 16 dükkânın dışında hiçbir gelişme görülmüyor. Meydan betona gömülmüş hissini veriyor yine. Millet Bahçesi’nin kaça mal olacağı ve projesi konusunda da kamuoyu aydınlatılmıyor. Yani, yine ülkenin kaynakları çarçur ediliyor. Bir başka ülkede olsa, bu savurganlığın hesabı sorulur. Zengin ülkeler yatırım yaparken kılı kırk yararlar. Bizde ise, "ben yaptım" mantığı egemen. Düşünün, yurdun dört bir yanında böyle plansız, programsız yatırımların maliyetini. Emeklisine üç kuruş maaşı hak gören anlayışın savurganlıklarının boyutu devasadır. Yazık bu ülkeye. İyin üzücü tarafı bu tür savurganlıklarından milleti haberdar etmeyenlerin varlığı da vurdumduymazlığını artırmaktadır. Bir seçim kazanmak uğruna milletin parasını çarçur edenlerin vicdanları rahat mıdır bilemiyoruz. Rahat diyenler olursa da onlara "sizin vicdanınız yok" deriz.