KBÜ’de “Sosyal Girişimcilik” konusu ele alındı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mart, 2017 15:06 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de “Sosyal Girişimcilik” konusu ele alındı

Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nde Genç Girişimciler Kulübü tarafından “Sosyal Girişimcilik” konulu konferans düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta Lider Eğitim Kültür ve Sanat Gençlik Kulübü Derneği Başkanı İdris Topçuoğlu tarafından sosyal sorumluluk, sosyal girişimcilik alanının önemi ve bu alanın geliştirilmesine yönelik konular mercek altına alındı.

Konferansta konuşmacı olan İdris Topçuoğlu sosyal girişimciliği kavramsal ve taşıdığı toplumsal dönüşüm potansiyeli açısından ele alarak konuya ilişkin bilincin yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti.

Sosyal girişimcilik kavramının dünyada da yeni bir kavram olduğunu ifade eden Topçuoğlu, sosyal girişimci olmak için öğrencilerin üniversite yıllarını iyi değerlendirmesi gerektiğini ve sosyal girişimcilik konusuna ilgili olmanın son derece önemli olduğunu söyledi.

Girişimcilik kurallarının toplumsal olaylara uygulanması sonucu ortaya çıkan hizmet modelinin sosyal girişimcilik olduğuna vurgu yapan İdris Topçuoğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi “En büyük hayalim iyi bir sosyal girişimci olabilmek. Toplumsal meselelere, insanların yaşadığı problemlere kendi inisiyatifimle çözüm üretmek. Sadece çözüm üretmek değil çözümü sistemleştirmek.”

Sosyal girişimciliğin devlet politikası haline geldiğini aktaran Topçuoplu sosyal girişimciliği ‘toplumda meydana gelen problem ve sıkıntıları bireylerin herhangi devlet organizasyonu içinde yer almadan kendi gayretleriyle çözüm üretme çabası’ olarak tanımladı.

İdris Topçuoğlu, sosyal girişimci olmanın insanın kendisine yaptığı en önemli yatırımlardan biri olduğunu ifade ederek paylaşmanın getirdiği mutluluğu yaşamak ve daha huzur dolu hayata sahip olabilmek için sosyal girişimci yönün geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Topçuoğlu, böylece insanın kendi sağlığına, başarısına ve mutluluğuna ciddi katkı sağlayacağını da vurguladı.

Konuşmasında toplumsal sorunlara sürdürülebilir çözümler üretecek sosyal girişimci liderlerin yetişmesi için sosyal becerilere odaklanılması gerektiğine de dikkat çeken İdris Topçuoğlu konferansta katılımcılara ilham verici sosyal girişimcilik örnekleri de sundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mobil sigara birakma poliklinigine kadin iscilerden yogun ilgi BWEm8ShK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Mobil sigara bırakma polikliniğine kadın işçilerden yoğun ilgi

Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilere yönelik verilen mobil sigara bırakma polikliniğine erkek çalışanlara göre kadın işçiler yoğun ilgi gösterdi.

Bartın Sağlık Müdürlüğü Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Burcu Acar ve merkezde görev yapan sağlık personellerimiz tarafından, Bartın Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına yönelik “Mobil Sigara Bırakma Hizmeti” kapsamında yerinde poliklinik hizmeti verildi. Bu doğrultuda çalışanların karbonmonoksit ölçümleri yapılarak bireylerin bağımlılık düzeylerini somut verilerle görmeleri sağlandı. Ayrıca elde edilen veriler doğrultusunda gerekli bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunuldu.

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise

’’Sigaranın başta kalp ve damar hastalıkları, çeşitli kanser türleri ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına bir kez daha dikkat çekiyor; sigara kullanan vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya davet ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizde hizmet veren tüm sigara bırakma polikliniklerimizle bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz’’ denildi.

Saha çalışmaları kapsamında sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekilerek, profesyonel destek mekanizmaları hakkında kapsamlı rehberlik sağlanan hizmete erkeklerden daha çok kadın işçilerin ilgi göstermesi dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin