Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Nisan, 2019 14:31 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de “Siyaset ve Din” konulu konferans düzenlendi

Karabük Üniversitesi Değerler Eğitimi Kulübü tarafından düzenlenen “Siyaset ve Din” konulu konferansta Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yiğitoğlu, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in toplum oluşturma süreci hakkında bilgi verdi.

Karabük Üniversitesi Değerler Eğitimi Kulübü tarafından “Siyaset ve Din” konulu konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yiğitoğlu katıldı. Yiğitoğlu, konuşmasında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in toplum oluşturma sürecinde neler yaşadığı ve nasıl bir toplum oluşturduğu hakkında bilgiler aktardı.

Hz. Peygamber zamanında dönemde birçok haksızlık ve çirkin olayların yaşandığına değinen Yiğitoğlu şöyle konuştu; “Burada Hz. Peygamber adeta bataklık içerisinde kuruyan bu çiçeklere tekrar can vermeye çalışan bahçıvan gibidir. Kendisi tüm zorluklara rağmen didinmiş, çabalamış ve nice sıkıntılar çekmiştir. Hz. Peygamber bir toplumu oluşturmak için önce plan ve programını yaptı. Bu konuda temkinli bir şekilde fert fert, kalbi İslam’a daha yatkın olabilecek, sır saklayabilecek, özü sözü bir, sağlam karakterli kişilere yönelmiş ve sağlam gönüller bina etmiştir.”

İslam toplumunun inşa edilmesi için ilk mektep olarak Erkam Bin Ebi’l-Erkam’ın evi “Dârü’l-Erkam”ın tercih edildiğini dile getiren Yiğitoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Burada İslam’ın günümüze kadar ulaşmasını sağlayacak yüksek bireyler oluşturulmuştur. Tabi bu bireyler çok rahat bu nimetlere ulaşmış değillerdir. Hz. Peygamber’e ve onun inşa ettiği bu topluma karşı Müşrikler tarafından alay, hakaret, işkence, boykot ve şiddet gibi zulümler hiç eksik olmamıştır. Buna rağmen Hz. Peygamber ve Müslümanlar yılmadı her geçen gün daha da güçlendi ve hızla bir toplum oluşturmaya doğru devam etti. Böylece o karanlık devir; en aydınlık bir devir oldu. Cahiliye insanı, Sahâbe-i Kirâm oldu ve fazîletler medeniyeti inşa etti.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq2 original
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
06 Mayıs, 2026 11:15 tarihinde yayınlandı
0

2026 Yılı fizibilite desteği programı başvuruları başladı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), TR81 Batı Karadeniz Bölgesi’nin yatırım altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen “2026 Yılı Fizibilite Desteği Programı”nı ilan etti. Program kapsamında, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak stratejik yatırım alanlarına yönelik fizibilite çalışmalarına mali destek sağlanacak.

Toplam 10 milyon TL bütçeyle yürütülecek destek programı; üretim, sanayi ve teknoloji ekosisteminin geliştirilmesi başta olmak üzere planlı sanayi alanları, ortak kullanım tesisleri ve lojistik altyapı yatırımlarını kapsıyor. Bunun yanı sıra katma değerli tarım ve hayvancılık projeleri, yerel ürünlerin ekonomiye kazandırılması, sürdürülebilir turizm uygulamaları ve yerel kalkınmayı destekleyen çalışmalar da program dahilinde değerlendirilecek.

Program çerçevesinde ayrıca çevre koruma, doğal kaynak yönetimi, sosyal gelişme, kapsayıcı altyapı yatırımları ile afet ve iklim değişikliğine karşı dirençliliği artıracak projelere de destek verilecek. Bölge Planı ve Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ile uyumlu stratejik yatırımlar öncelikli alanlar arasında yer alıyor.

Başvurular; yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO), Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB), İŞGEM’ler, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), Küçük Sanayi Siteleri (KSS), sivil toplum kuruluşları, kooperatifler, birlikler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından yapılabilecek.

Programa başvurular, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihi ise 18 Aralık 2026 saat 23.59 olarak açıklandı.

Detaylı bilgiye ve başvuru rehberine Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek

 

Bizi sosyal medyadan takip edin