KBÜ’de “Siyaset ve Din” konulu konferans düzenlendi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Nisan, 2019 14:31 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de “Siyaset ve Din” konulu konferans düzenlendi

Karabük Üniversitesi Değerler Eğitimi Kulübü tarafından düzenlenen “Siyaset ve Din” konulu konferansta Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yiğitoğlu, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in toplum oluşturma süreci hakkında bilgi verdi.

Karabük Üniversitesi Değerler Eğitimi Kulübü tarafından “Siyaset ve Din” konulu konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yiğitoğlu katıldı. Yiğitoğlu, konuşmasında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in toplum oluşturma sürecinde neler yaşadığı ve nasıl bir toplum oluşturduğu hakkında bilgiler aktardı.

Hz. Peygamber zamanında dönemde birçok haksızlık ve çirkin olayların yaşandığına değinen Yiğitoğlu şöyle konuştu; “Burada Hz. Peygamber adeta bataklık içerisinde kuruyan bu çiçeklere tekrar can vermeye çalışan bahçıvan gibidir. Kendisi tüm zorluklara rağmen didinmiş, çabalamış ve nice sıkıntılar çekmiştir. Hz. Peygamber bir toplumu oluşturmak için önce plan ve programını yaptı. Bu konuda temkinli bir şekilde fert fert, kalbi İslam’a daha yatkın olabilecek, sır saklayabilecek, özü sözü bir, sağlam karakterli kişilere yönelmiş ve sağlam gönüller bina etmiştir.”

İslam toplumunun inşa edilmesi için ilk mektep olarak Erkam Bin Ebi’l-Erkam’ın evi “Dârü’l-Erkam”ın tercih edildiğini dile getiren Yiğitoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Burada İslam’ın günümüze kadar ulaşmasını sağlayacak yüksek bireyler oluşturulmuştur. Tabi bu bireyler çok rahat bu nimetlere ulaşmış değillerdir. Hz. Peygamber’e ve onun inşa ettiği bu topluma karşı Müşrikler tarafından alay, hakaret, işkence, boykot ve şiddet gibi zulümler hiç eksik olmamıştır. Buna rağmen Hz. Peygamber ve Müslümanlar yılmadı her geçen gün daha da güçlendi ve hızla bir toplum oluşturmaya doğru devam etti. Böylece o karanlık devir; en aydınlık bir devir oldu. Cahiliye insanı, Sahâbe-i Kirâm oldu ve fazîletler medeniyeti inşa etti.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
KARABUK CHP LIDERINI AGIRLAYACAK2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
01 Mayıs, 2026 11:08 tarihinde yayınlandı
0
0

KARABÜK CHP LİDERİNİ AĞIRLAYACAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi için 3 Mayıs Pazar günü Karabük’e geliyor. CHP Lideri Özel saat 14.00’de Albay Karaoğlanoğlu Caddesinde halka hitap edecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi kapsamında 3 Mayıs Pazar günü Karabük’te düzenlenecek büyük buluşmaya katılacak. CHP İl Başkanlığı tarafından  miting öncesinde il binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya; CHP Parti Meclisi Üyesi Uğurcan Irak, Parti Meclisi Üyesi ve Bölge Koordinatörü Polat Şaroğlu, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Elif Köse, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Vedat Yaşar, tüm Karabüklüleri mitinge davet ederek, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştireceğimiz mitingde; hakkını alamayan emekçilerimizin, açlık sınırında yaşam mücadelesi veren emeklilerimizin ve gelecek kaygısı yaşayan gençlerimizin sesi olacağız. Hak, hukuk ve adalet için hep birlikte sesimizi yükselteceğiz. ‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz’ diyerek tüm Karabüklü hemşerilerimizi mitingimize bekliyoruz” dedi.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ise yaptığı konuşmada, Genel Başkan Özgür Özel’i ziyaret ederek Karabük’ün sorunlarını içeren kapsamlı bir rapor sunduğunu ifade etti. Akay, ülkede işçi, emekli, esnaf ve KOBİ’lerin ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirterek, birçok işletmenin kepenk kapattığını ve konkordato ilanlarının arttığını söyledi.

“Hak, hukuk ve adalet diyoruz ancak haksız ve hukuksuz tutuklamalar devam ediyor” diyen Akay, ifade özgürlüğüne yönelik baskıların toplumun her kesiminde hissedildiğini dile getirdi. Mitingin birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirileceğini vurgulayan Akay, “Emeklinin, işçinin, esnafın, çiftçinin sorunlarını çözecek olan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Çağrımız; bir an önce erken seçime gidilmesi ve yerel seçimlerde elde ettiğimiz başarının genel seçimlerde de gösterilmesidir” ifadelerini kullandı.

PM Üyesi ve Bölge Koordinatörü Polat Şaroğlu da konuşmasında, “19 Mart sivil darbesiyle iradeye sahip çıkmak adına başlayan süreç, Türkiye’nin dört bir yanına yayılan mitinglerle büyüdü. İktidar, vatandaşın geçim sıkıntısını görmezden geliyor. Halkın yaşadığı ekonomik sorunları kendi yandaş medyalarıyla örtmeye çalışıyorlar. Ancak bizler sahada vatandaşlarımızı dinlediğimizde gerçek tabloyu net şekilde görüyoruz” dedi.

Şaroğlu, doğum oranlarının düşmesinin ülkenin geleceği açısından ciddi bir tehdit olduğunu ifade ederek, “İktidar bu sorunlarla uğraşmak yerine hukuksuz tutuklamalarla ve CHP’yi hedef alan söylemlerle kamuoyunda algı oluşturmaya çalışıyor. Bizler gerçekleri anlatmak ve halkın sesi olmak için tüm vatandaşlarımızı 3 Mayıs’taki mitingimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin