blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ağustos, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’de SAĞLIKFEST’in yarışmaları ile ilgili bilgilendirme yapıldı

Milli Sağlık Bilimleri Hamlesi SAĞLIKFEST’in birinci adımını oluşturan Sağlık Modeli Tasarım Yarışmaları ile ilgili Türkiye geneli elektronik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde 6-7 Kasım 2024 tarihlerinde düzenlenecek Türkiye’nin ilk Sağlık Bilimleri Festivali birinci adımını oluşturan Sağlık Modeli Tasarım Yarışmaları ile ilgili elektronik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Microsoft Teams oturumu üzerinden gerçekleştirilen toplantıya Türkiye geneli lise ve üniversite öğrencileri, öğretmenler ve akademisyenler katıldı.
Toplantıda sunum yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, SAĞLIKFEST çerçevesind düzenlenecek yarışmalar ve alan etkinlikleri ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.
SAĞLIKFEST’in 4 farklı kategori altında 8 farklı temada şekillenen Sağlık Modeli Tasarım Yarışmalarına başvuruların elektronik başvuru sistemi üzerinden alındığını belirten Solmaz, son başvuru tarihinin 15 Ekim 2024 olduğunu hatırlattı.
Solmaz, yarışmalara başvuruların tek başına olabileceği gibi takım halinde de yapılabileceğini dile getirerek şunları söyledi:
“Milli Sağlık Bilimleri Hamlesi teması altında şekillenen model tasarım yarışmalarının içeriği insanın sağlıklı yaşamı sonucu şekillenen sağlıklı toplum ilişkisi etrafında şekillenir. Bu doğrultuda sağlık alanının farklı kategorilerinde yeni yaklaşımlar geliştiren veya mevcut yapıyı geliştiren yenilikçi model tasarımlarının ortaya konulabilmesi sağlık model yarışmalarının kapsam ve sınırı çizer.”
Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsunlu minik ressam dünya birincisi oldu

Samsun’un İlkadım İlkokulu 3. öğrencisi Saliha Zeren Üsen, "36. Memleketler arası Çocuk Fotoğrafları Yarışması"nda dünya birincisi oldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ve bir sanat merkezi iş birliğiyle düzenlenen yarışa 27 ülkeden 4 bin 100 eser katıldı. Müsabakada Saliha Zeren Üsen’in hayal gücü ve sanat sevgisiyle hazırladığı eser, heyet üyeleri tarafından büyük beğeni topladı. Üsen, müsabakada birincilik mükafatına layık görüldü.
Okul Müdürü Aydın Peker, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında okullarında oluşturulan açık hava sınıfı ve ömür marifetleri atölyesinin, öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için kıymetli bir fırsat sunduğunu belirtti. Peker, "Öğrencilerimizin gerek akademik gerek ömür marifetlerini geliştirmelerine dayanak oluyoruz" dedi.
Peker, bu büyük başarıda emeği geçen başta sınıf öğretmeni olmak üzere, Üsen’in ailesine teşekkür ederek, "Öğrencimiz Saliha Zeren Üsen’i yürekten kutluyoruz" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.