Reklam
Reklam
2222 1
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
12 Mart, 2025 11:11 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de Ramazan-ı Temaşa Tiyatro Gösterimi Büyük Beğeni Topladı

Geleneksel Türk tiyatrosunun önemli unsurlarını sahneye taşıyan tiyatro oyunu izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Ramazan-ı Temaşa” tiyatro gösterimi büyük beğeni topladı. Geleneksel Türk tiyatrosunun önemli unsurlarının sahnelendiği etkinlikte, orta oyunu, meddah, köy seyirlik oyunu ve Karagöz-Hacivat gösterileri izleyicilerle buluştu.

Üniversite öğrencilerinin yanı sıra Karabük Üniversitesi Demir Çocuk Anaokulu öğrencilerinin de katıldığı etkinlik, özellikle minik izleyicilerin ilgisini çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin