Reklam
Reklam
67a5bd6a8d4ac
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
07 Şubat, 2025 11:00 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de Öğrenci Destek Koordinatörlüğü Kuruldu

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Öğrenci Destek Koordinatörlüğü”nün kurulduğunu ve faaliyete geçtiğini ifade ederek, Karabük Üniversitesi’nin  Bilim Merkezli öğrenci dostu bir üniversite olduğunu söyledi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın başkanlığında gerçekleştirilen senato toplantısında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Genel Sekreter Lütfü Köm ve Karabük Üniversitesi senato üyeleri yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın 2025 yılı Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmaları anlattığı sunum ile başlayan toplantı, üniversitenin akademik ve idari işlemlerine ilişkin önemli gündem başlıklarının görüşülmesiyle devam etti.

“Karabük Üniversitesi olarak öğrenci dostu bakış açısına sahibiz.” diyen Rektör Kırışık faaliyete yeni başlayan Öğrenci Destek Koordinatörlüğünde öğrencilerin her türlü sorununun dinlenip çözüm yolları bulunacağını söyledi. Öğrenci Destek Koordinatörlüğünün faaliyetlerinin tüm akademik birimlere yaygınlaştırılacağını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Her birimimizde Öğrenci Destek Koordinatörlüğümüz bu çalışmayı yapacak. Amacımız hem üniversitemizin faaliyetlerini ve politikalarını öğrencilerimize anlatmak hem de onların isteklerini, önerilerini ve taleplerini toplamak.” dedi. 

Rektör Kırışık, öğrencilerin daha etkin bir öğrenim hayatı sürdürebilmesi için bu tür destek mekanizmalarının önemine dikkat çekti.(Erman Başyiğit)

Bizi sosyal medyadan takip edin
284ed21f fa32 48c6 a37d 3bcd5a75e478
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 13:00 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

TÜRKİYE BU YIL SUYA DOYDU

Mayıs ayında etkili olan yağışlar, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok büyükşehirde baraj doluluk oranlarını yükseltti. Bursa’da barajlar neredeyse tam kapasiteye ulaşırken, İstanbul ve Ankara’da da su seviyelerinde dikkat çeken artış yaşandı.

Türkiye genelinde ilkbahar boyunca etkili olan yağışlar, büyükşehirlerin su kaynaklarına nefes aldırdı. İSKİ, ASKİ ve BUSKİ tarafından açıklanan 24 Mayıs 2026 tarihli verilere göre, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki baraj doluluk oranlarında önemli yükselişler kaydedildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 71,64 olarak ölçüldü. Kentte en yüksek seviyeler Ömerli Barajı’nda yüzde 96,16, Elmalı Barajı’nda yüzde 96,04 ve Darlık Barajı’nda yüzde 92,03 olarak kaydedildi. Buna rağmen Sazlıdere Barajı yüzde 44,17, Istrancalar Barajı ise yüzde 34,40 seviyesinde kaldı.

Başkent Ankara’da ise ASKİ verilerine göre toplam baraj doluluk oranı yüzde 46,58’e yükseldi. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 40,37 olarak açıklanırken, Kesikköprü ve Kargalı barajlarının tamamen dolduğu görüldü. Akyar Barajı yüzde 82,99, Eğrekkaya Barajı yüzde 80,99 seviyesine ulaşırken, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından Çamlıdere Barajı yüzde 40,64 seviyesinde kaldı.

Bursa’da ise yağışların etkisi çok daha belirgin hissedildi. BUSKİ tarafından açıklanan verilere göre kentteki baraj doluluk oranı yüzde 97,18’e ulaştı. Son aylarda kritik seviyelere kadar gerileyen su rezervlerinin, ilkbahar yağışlarıyla birlikte büyük ölçüde toparlandığı belirtildi.

Uzmanlar, baraj seviyelerinde yaşanan yükselişin yaz ayları öncesinde sevindirici olduğunu ancak su tasarrufunun sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin