Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Aralık, 2015 13:33 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de Kesici Takımlar ve Talaşlı İmalat Semineri

Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda Kesici Takımlar ve Talaşlı İmalat Semineri düzenlendi. Seminere İmalat Mühendisliği Bölümü öğrencileri başta olmak üzere Akademik Personel de katıldı.
İmalat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Çiftçi semineri verecek isim ANKES A.Ş’den Teknik Müdür İbrahim Özer’i kürsüye davet etmeden önce: “Sayın İbrahim Özer ve siz değerli öğrencilerime seminere katılımınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizin geleceği için metal kesme sektörü çok büyük önem arz etmektedir. Özellikle öğrencilerimizin bu seminerden büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
ANKES A.Ş’den Teknik Müdür Özer konuşmasında; “Bu alanda yetişen sizlere bugün metal kesiminin gerçekte ne olduğunu, talaşlı imalat, ürünlerin, takımların ve uçlarının ne işe yaradığından bahsedeceğim. Kullandığımız ürünlerin neredeyse tamamı yurt dışından gelen ürünler. Dolayısı ile ürünü ne kadar doğru kullanırsak yurt dışına gidecek paramız o kadar az olur. Maksat ülkemiz için bilinçli kullanıcı yaratmaktır. Özelikle bu alanda yetişecek ve ilerde bu sektörde çalışacak öğrencileri bu bilinçle yetiştirmektir.” diyerek kesme işlemini, ürün kodlama anahtarındaki kodlamada rakamların ne anlama geldiği gibi teknik konuları öğrencilere anlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
284ed21f fa32 48c6 a37d 3bcd5a75e478
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 13:00 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

TÜRKİYE BU YIL SUYA DOYDU

Mayıs ayında etkili olan yağışlar, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok büyükşehirde baraj doluluk oranlarını yükseltti. Bursa’da barajlar neredeyse tam kapasiteye ulaşırken, İstanbul ve Ankara’da da su seviyelerinde dikkat çeken artış yaşandı.

Türkiye genelinde ilkbahar boyunca etkili olan yağışlar, büyükşehirlerin su kaynaklarına nefes aldırdı. İSKİ, ASKİ ve BUSKİ tarafından açıklanan 24 Mayıs 2026 tarihli verilere göre, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki baraj doluluk oranlarında önemli yükselişler kaydedildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 71,64 olarak ölçüldü. Kentte en yüksek seviyeler Ömerli Barajı’nda yüzde 96,16, Elmalı Barajı’nda yüzde 96,04 ve Darlık Barajı’nda yüzde 92,03 olarak kaydedildi. Buna rağmen Sazlıdere Barajı yüzde 44,17, Istrancalar Barajı ise yüzde 34,40 seviyesinde kaldı.

Başkent Ankara’da ise ASKİ verilerine göre toplam baraj doluluk oranı yüzde 46,58’e yükseldi. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 40,37 olarak açıklanırken, Kesikköprü ve Kargalı barajlarının tamamen dolduğu görüldü. Akyar Barajı yüzde 82,99, Eğrekkaya Barajı yüzde 80,99 seviyesine ulaşırken, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından Çamlıdere Barajı yüzde 40,64 seviyesinde kaldı.

Bursa’da ise yağışların etkisi çok daha belirgin hissedildi. BUSKİ tarafından açıklanan verilere göre kentteki baraj doluluk oranı yüzde 97,18’e ulaştı. Son aylarda kritik seviyelere kadar gerileyen su rezervlerinin, ilkbahar yağışlarıyla birlikte büyük ölçüde toparlandığı belirtildi.

Uzmanlar, baraj seviyelerinde yaşanan yükselişin yaz ayları öncesinde sevindirici olduğunu ancak su tasarrufunun sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin