Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Aralık, 2015 13:33 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de Kesici Takımlar ve Talaşlı İmalat Semineri

Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda Kesici Takımlar ve Talaşlı İmalat Semineri düzenlendi. Seminere İmalat Mühendisliği Bölümü öğrencileri başta olmak üzere Akademik Personel de katıldı.
İmalat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Çiftçi semineri verecek isim ANKES A.Ş’den Teknik Müdür İbrahim Özer’i kürsüye davet etmeden önce: “Sayın İbrahim Özer ve siz değerli öğrencilerime seminere katılımınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizin geleceği için metal kesme sektörü çok büyük önem arz etmektedir. Özellikle öğrencilerimizin bu seminerden büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
ANKES A.Ş’den Teknik Müdür Özer konuşmasında; “Bu alanda yetişen sizlere bugün metal kesiminin gerçekte ne olduğunu, talaşlı imalat, ürünlerin, takımların ve uçlarının ne işe yaradığından bahsedeceğim. Kullandığımız ürünlerin neredeyse tamamı yurt dışından gelen ürünler. Dolayısı ile ürünü ne kadar doğru kullanırsak yurt dışına gidecek paramız o kadar az olur. Maksat ülkemiz için bilinçli kullanıcı yaratmaktır. Özelikle bu alanda yetişecek ve ilerde bu sektörde çalışacak öğrencileri bu bilinçle yetiştirmektir.” diyerek kesme işlemini, ürün kodlama anahtarındaki kodlamada rakamların ne anlama geldiği gibi teknik konuları öğrencilere anlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasyada koy yolunda heyelan H3OhvVy2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da köy yolunda heyelan

Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin