Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Mayıs, 2018 12:02 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de “Fair-Play Üniversiteler Kervanı” paneli

Karabük Üniversitesinde, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu’nun fair play kavramı ve ruhunun ülke genelinde yaygınlaştırılması amaçlı faaliyetleri kapsamında “Fair Play Üniversiteler Kervanı” isimli panel gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi, Hamit Çepni Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, Fair Play Komisyonu üyeleri Teoman Güray, Remzi Yılmaz ve milli atlet İsmail Akçay ile Semra Demirer tecrübelerini paylaştı.

Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mert Aydoğmuş’un  moderatörlüğünde gerçekleşen panelde toplumsal fair-play felsefesinin üzerinde duruldu.

“FAİR-PLAY BİR YAŞAM TARZIDIR”

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı ve spor yazarı Erdoğan Arıpınar konuşmasında Fair-Play’ in sadece sporda olmadığını vurgulayarak  şöyle dedi:

“Fair-Play bir yaşam tarzıdır, bir insanlık örneğidir, Fair-Play o anda insanın tanrının sesini duyması demektir. Maddi her şey unutulur, dünyalık her şey unutulur ama insanlık unutulmaz. İnsanlık ön plandadır. Fair-Play sadece sporda olmaz hayatın içinde de olur.”

“GÜLÜMSEYEREK BİLE FAİR-PLAY DAVRANIŞINDA BULUNABİLİRSİNİZ”

Fair Play Komisyonu Üyesi Remzi Yılmaz Fair-Play’in zor olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Fair-Play’in çok zor olduğunu düşünebilirsiniz. Aksine Fair-Play çok basit bir şeydir. Gülümseyerek bile Fair-Play davranışında bulunabilirsiniz.” Konuşmasını video filimle destekleyen Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederken Fair Play konusunda çevredekileri de bilinçlendirmek gerektiğini kaydetti.

“BİZ YAŞIYORSAK BAYRAĞIMIZ İÇİN YAŞIYORUZ”

Eski milli atlet İsmail Akçay ise şöyle konuştu: “Ben 8 defa Türkiye şampiyonu 4 sefer Balkan şampiyonu oldum. 2 dünya ikinciliği 1 olimpiyat dördüncülüğü, 8 uluslararasında birincilikle 138 defa milli oldum. Önümde şanlı Türk bayrağıyla ben milyonların önünde koştum. Üstümde Galatasaray, Fenerbahçe forması yok, Ay Yıldızlı forma var. Onun hakkını vermem lazım, bir onu önde götürmek var bir de arkada getirmek var. O yüzden maça çıkarken sevinemiyordum, yarış bitinceye kadar. Benim kanımda Türk kanı var, biz yaşıyorsak ülkemiz için, vatanımız için, bayrağımız için yaşıyoruz. Hiç bir şey düşünmedim bayrağımızdan başka ve onun verdiği ilhamla bayrağımızı en iyi şekilde bütün dünyaya tanıttığımıza inanıyorum.”

Olimpiyatlardaki tecrübelerinden örneklerle konuşmasını sürdüren milli atlet, müsakabalarda yaşadığı Fair-Play örneklerini de aktardı. Milli sporcuya salondan da ilgi büyük oldu.

“Fair-Play her yerde ve her zaman olmak zorundadır”

Fair Play Komisyonu Üyesi Teoman Güray da Fair-Play’in önemine ilişkin açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Önce insan olmak gerekir. Fair-Play, gün gelir sakatlanan rakibini kucaklamaktır, kardeşliktir, efendi olmaktır, rakibi alkışlamaktır, vefalı olmaktır, ezeli ve ebedi dostluktur. Fair-Play her yerde ve her zaman olmak zorundadır”

KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDE FAİR-PLAY DERSLERİ VERİLECEK

Teoman Güray, panel öncesi Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a gerçekleştirdikleri ziyarette Konya’da Fair-Play derslerinin verildiğini söylediklerinde Rektör Polat’ın Karabük Üniversitesinde de gerçekleşmesini istediğini ve bunun başlayacağı müjdesini de paylaştı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda dereler tasti tarim arazileri sular altinda kaldi TIAz2hDF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası derelerin taşması sonucu bazı tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.

Mudurnu ilçesinde dün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artıran yağışlar bölgede taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Tımaraktaş köyü sınırları içerisinde etkili olan şiddetli yağışın ardından derelerde su seviyesi aniden yükseldi. Ormanlık alanın içerisinden geçerek taşan sular, çevredeki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Taşkın suları nedeniyle ekili araziler zarar görürken, dere kenarlarında bulunan yollar da sulara gömüldü. Bölgede suların çekilmesiyle birlikte tarım arazilerindeki hasarın boyutunun ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin