karabuk
İmsak 06:02
Güneş 07:27
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:39
Yatsı 19:59
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Aralık, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de Endonezya Festivali düzenlendi

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen "Endonezya Festivali"nde tiyatro, dans, geleneksel kıyafetler ve dövüş sanatlarından oluşan gösteriler izleyicilerden yoğun ilgi gördü.
Karabük Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ile Endonezyalı Öğrenciler Birliği iş birliğinde 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen festivalde, Endonezyalı öğrenciler ülkelerine özgü kültür, sanat ve gelenekleri tanıttı.
Festival çerçevesinde sahnelenen Malin Kundang Tiyatrosu, geleneksel dans performansları, dövüş sanatı gösterileri ve yöresel kıyafet sunumları büyük beğeni topladı.
Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Türkiye ile Güneydoğu Asya ülkeleri arasındaki tarihi bağlara dikkati çekerek, Osmanlı döneminden bu yana Endonezya ve Malezya ile güçlü ilişkilerin bulunduğunu söyledi. Karaş, KBÜ’nün 2006 yılından itibaren bölge ülkeleriyle akademik iş birlikleri yürüttüğünü belirterek, üniversitede öğrenim gören Endonezyalı öğrenci sayısının 400’ün üzerinde olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Uluslararası Öğrenci Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Esad Kamil Tosun da Türkiye ile Endonezya arasındaki dostluğun yüzyıllara dayandığını belirterek, iki ülke arasında güçlü bir gönül bağı bulunduğunu ifade etti.
Endonezyalı Öğrenciler Birliği Başkanı Muhammad Dilvan Hadzig ise festivalin iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmeyi amaçladığını söyledi.
Festival sorumlusu Muhammad Rizal AlFarisi de etkinliğin Endonezya’nın sanat, müzik, dans, mutfak ve el sanatları gibi kültürel zenginliklerini tanıtmayı hedeflediğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ovit Dağı’nda kar yağışı etkili oluyor

Rize’nin İkizdere ilçesinde 2640 rakımlı Ovit Dağı’nda kar yağışı etkili oluyor.
Hafta sonu hava sıcaklıklarının düşmesi ile Rize’nin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu. İkizdere ilçesine bağlı 2640 rakımlı Ovit Dağı’nda akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Kar aralıksız devam ederken, Karayolları’na bağlı ekipler ulaşımın aksamaması için kar küreme çalışmalarını sürdürdü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre kar kalınlığı Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda 130 santimetre, İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya Yaylası’nda 113, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Palovit Yaylası’nda 113 santimetreye ulaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin