Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Eylül, 2021 09:09 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de Dünya Kupası sahibini arıyor

Karabük Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÖMER) bu yıl üçüncüsünü düzenlediği KBÜ Dünya Kupası Turnuvası başladı.

TÖMER’in uluslararası öğrencileri sporun ışığında, sevgi ve kardeşlik duygusuyla kaynaştırmak amacıyla düzenlediği KBÜ Dünya Kupası Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyumu’nda 21 ülke takımının katılımıyla başladı. Üniversitede öğrenim gören uluslararası öğrencilerden oluşan takımlar turnuvanın başlamasıyla sahada kıyasıya mücadele etti.  Sahadaki mücadelenin yanı sıra tribünde ülkelerini destekleyen öğrencilerde renkli görüntülere sahne oldu.

Dünya Kupası heyecanı Fil Dişi Sahilleri ve Kamerun arasında oynanan ilk maçla başladı. İki takım sahadan birer puanla ayrılırken günün ikinci maçında Mısır’la Ürdün karşı karşıya geldi. Ürdün üç puanı üç golle aldı. İlk günün diğer maçlarında Suriye Sudan’ı 2-1, Gine Türkmenistan’ı 4-2 mağlup ederek üç puanı hanesine yazdırdı. 1 Ekim tarihinde dünya kupasını kazanan ülke belli olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sel ve soguk arasinda kalan gezgin arici ne gidebiliyoruz ne kalabiliyoruz 9ZnWBFN3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Sel ve soğuk arasında kalan gezgin arıcı: “Ne gidebiliyoruz, ne kalabiliyoruz”

Tokat’ın Erbaa ilçesinde sel ve taşkın tehdidi altında kalan gezgin arıcılar, yükselen Kelkit Irmağı ile kar nedeniyle çıkamadıkları yaylalar arasında mahsur kaldı.

Erbaa ilçesine bağlı Kızılçubuk köyünde etkili olan sel felaketi ve olumsuz hava şartları, bölgede gezgin arıcılık yapan üreticileri zor durumda bıraktı. Kelkit Irmağı’nda yükselen su seviyesi ile Sivas yaylalarında etkili olan kar yağışı arasında kalan arıcılar, ne mevcut bölgelerden ayrılabildi ne de bal üretimi için yaylalara çıkabildi.

Ne yaylaya çıkabiliyoruz, ne de bulunduğumuz yerden ayrılabiliyoruz

Yaklaşık 15 yıldır bölgede gezgin arıcılık yaptığını belirten Ordulu arıcı Fatih Çelebi, bu yıl mevsim şartlarının üretimi olumsuz etkilediğini söyledi. Flora bölgesinde bal üretimi için hazırlık yaptıklarını ifade eden Çelebi, “Erbaa’dan Sivas yaylalarına gitmeyi planlıyorduk ancak orada da kar yağışı ve eksi derecelerde soğuk hava etkili oluyor. Burada ise sel riski var. Ne yaylaya çıkabiliyoruz ne de bulunduğumuz yerden ayrılabiliyoruz” dedi.

Arkadaşımızın 500 kovanı taşkın nedeniyle kayboldu

Son günlerde etkili olan yağışlar ve barajlardan bırakılan sular nedeniyle Kelkit Irmağı’nın debisinin hızla yükseldiğini belirten Çelebi, Kızılçubuk Köyü yakınlarında bulunan başka bir arıcının büyük zarar gördüğünü söyledi. Çelebi, “Köyün yaklaşık 500-600 metre ilerisinde bulunan bir arkadaşımızın yüzlerce arı kovanı sel sularına kapıldı. Su bir anda yükseldi. Yaklaşık 500-600 kovan kayboldu. Müdahale etmeye fırsat olmadı” diye konuştu.

En büyük tesellimiz can kaybının yaşanmaması

Kendilerinin de geçmiş yıllarda aynı bölgede konakladığını ifade eden Çelebi, bu yıl farklı bir noktaya yerleşmelerinin muhtemel bir faciayı önlediğini belirtti. Çelebi, “Geçen yıllarda bizim bulunduğumuz yerde bu kez arkadaşımız vardı. Bugün aynı durumda biz de olabilirdik. En büyük tesellimiz can kaybının yaşanmaması” ifadelerini kullandı.

Suyun daha da yükseleceği söyleniyor

Bölgede bazı köylerin tedbir amacıyla tahliye edildiğini aktaran Çelebi, hayvanların güvenli alanlara taşındığını ve devlet ekiplerinin bölgede yoğun çalışma yürüttüğünü söyledi. Çelebi, “Devletin bütün kurumları sahada görev yapıyor. İnsanların daha fazla zarar görmemesi için herkes seferber olmuş durumda. Biz de arılarımızla birlikte hazır bekliyoruz. Suyun daha da yükseleceği söyleniyor. Tedirginiz ama umut kesmiyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin