Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Eylül, 2021 09:09 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de Dünya Kupası sahibini arıyor

Karabük Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÖMER) bu yıl üçüncüsünü düzenlediği KBÜ Dünya Kupası Turnuvası başladı.

TÖMER’in uluslararası öğrencileri sporun ışığında, sevgi ve kardeşlik duygusuyla kaynaştırmak amacıyla düzenlediği KBÜ Dünya Kupası Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyumu’nda 21 ülke takımının katılımıyla başladı. Üniversitede öğrenim gören uluslararası öğrencilerden oluşan takımlar turnuvanın başlamasıyla sahada kıyasıya mücadele etti.  Sahadaki mücadelenin yanı sıra tribünde ülkelerini destekleyen öğrencilerde renkli görüntülere sahne oldu.

Dünya Kupası heyecanı Fil Dişi Sahilleri ve Kamerun arasında oynanan ilk maçla başladı. İki takım sahadan birer puanla ayrılırken günün ikinci maçında Mısır’la Ürdün karşı karşıya geldi. Ürdün üç puanı üç golle aldı. İlk günün diğer maçlarında Suriye Sudan’ı 2-1, Gine Türkmenistan’ı 4-2 mağlup ederek üç puanı hanesine yazdırdı. 1 Ekim tarihinde dünya kupasını kazanan ülke belli olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte caddeler gece mesaisiyle yenileniyor qRXeelNg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te caddeler gece mesaisiyle yenileniyor

Karabük Belediyesince kent genelinde yürütülen asfalt ve modernizasyon çalışmaları kapsamında Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde asfalt serimi ve New Jersey bariyer uygulaması gerçekleştirildi.

Belediye ekipleri, araç trafiğinin aksamaması ve esnafın çalışmalarının olumsuz etkilenmemesi amacıyla çalışmaları gece saatlerinde sürdürdü. Gece boyunca devam eden mesainin ardından cadde, sabah saatlerinde vatandaşların kullanımına açıldı.

Çalışmalar kapsamında yol güvenliğini artırmak amacıyla New Jersey bariyer sistemi uygulanırken, caddede asfalt yenileme çalışmaları da tamamlandı. Benzer uygulamaların Kıbrıs Şehitleri ve Menderes caddeleri başta olmak üzere kentin farklı noktalarında da yapılacağı bildirildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Özkan Çetinkaya, ekiplerden bilgi aldı.

Çetinkaya, yaptığı açıklamada, kentte daha modern ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Gece boyunca sürdürülen çalışmalarla vatandaşların sabah saatlerinde daha güvenli ve düzenli yollarla karşılaşmasını amaçladıklarını ifade eden Çetinkaya, ana arterlerdeki modernizasyon çalışmalarının planlanan program dahilinde süreceğini kaydetti.

Öte yandan asfalt serimi öncesinde caddelerde içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilendiği, böylece altyapının da güçlendirildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin