Reklam
Reklam

KBÜ’de dünya kupası heyecanı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Nisan, 2019 13:08 tarihinde yayınlandı
0

TÖMER tarafından uluslararası öğrenciler arasında düzenlenen Karabük Üniversitesi Dünya Kupası renkli anlara sahne oluyor.

Karabük Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÖMER) organize ettiği ve üniversitede öğrenim gören uluslararası öğrencilerden oluşan takımların katıldığı KBÜ Dünya Kupası Turnuvası üniversitenin Ay Yıldızlı Stadyumu’nda devam ediyor.

Heyecanın hiç eksik olmadığı turnuvada grup maçları oynanıyor. 14 farklı ülkenin takımlarının yer aldığı turnuvada dün oynanan maçlar büyük çekişmeye sahne oldu. Taraftar desteğini de arkasına alan Çad futbol takımı Ürdün’ü 2-0 ile geçerken Azerbaycan da Mısır karşısında 2-1’lik skorla galip geldi. Bir diğer takım Irak, Cibuti’yi tek golle mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı. Bugün de Suriye futbol takımı tek golle rakibi Türkmenistan’ı geçerken Türkiye ise Afganistan’a 2-0 mağlup oldu.

Farklı renklerin aynı heyecanı yaşadığı, uluslararası öğrencilerin dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirildiği turnuvada Türkiye, Suriye, Türkmenistan, Afganistan, Mali, Azerbaycan, Filistin, Mısır, Yemen, Ürdün, Çad, Somali, Cibuti, Irak şampiyonluk için kıyasıya mücadele ediyor.

KBÜ Dünya Kupası 17 Nisan Çarşamba günü oynanacak final maçıyla son bulacak ve kazanan takım kupayı kaldıracak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Safranbolu’da Korkutan Kaza: Otomobil Apartman Bahçesine Uçtu

9a16e293 524a 4bcd 910e 0a6cd2eb9f8b
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Haziran, 2026 12:02 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kontrolden çıkan bir otomobil, kaldırımı aşarak yaklaşık 4 metre yükseklikten bir apartmanın bahçesine düştü. Kazada yaralanan sürücü hastaneye kaldırılırken, olay mahallede paniğe neden oldu.

Kaza, dün gece saat 23.30 sıralarında Emek Mahallesi Kışla Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, M.A.Ö. idaresindeki 78 SF 725 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, kaldırımı aşarak yol kenarında bulunan Ilgaz Apartmanı’nın bahçesine düştü.

Büyük bir gürültüyle meydana gelen kazanın ardından apartman sakinleri panikle dışarı çıkarak sürücünün yardımına koştu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından yaralı sürücü M.A.Ö., Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin