blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2025 12:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de Diş Hekimliği Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde klinik döneme geçen 105 öğrenci için "Beyaz Önlük Giydirme Töreni" düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene üniversite yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Salonda yoğun bir katılım yaşanırken, farklı şehirlerde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan aileler ise töreni KBÜTV üzerinden canlı olarak takip etti.

Törenin açılışında konuşan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, klinik dönemin diş hekimliği eğitimindeki önemine dikkat çekerek, öğrencilerin mesleğe attığı ilk gerçek adım olduğunu ifade etti. Solmaz, "Gelen hasta bizim annemiz, babamız, çocuğumuz ya da komşumuz olabilir. Onlara gülümseyerek yaklaşmak, hastanın rahatsızlığının yüzde 50’sini ortadan kaldırır" dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Kahraman ise fakültenin vizyonuna vurgu yaparak, öğrencileri yenilikçi, gelişime açık ve milli değerlere bağlı diş hekimleri olarak yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.
Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi de beyaz önlüğün temizliği, dürüstlüğü ve insanlığa hizmeti temsil ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından 105 öğrenci sahneye davet edilerek beyaz önlüklerini giydi. Tören, öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çorum’da bıçaklı kavga: 1 yaralı

Çorum’da parkta çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 19 yaşındaki şahıs bıçaklanarak yaralandı.
Olay, gece saatlerinde Gülabibey Mahallesi Bağcılar 7. Cadde üzerindeki parkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, A.K. (19) ile kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle çıkan kavgada A.K. vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla yaralandı. Şüpheli olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı genç, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekiplerince, kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin