karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
123 2
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2025 12:09 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

KBÜ’de Diş Hekimliği Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde klinik döneme geçen 105 öğrenci için "Beyaz Önlük Giydirme Töreni" düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene üniversite yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Salonda yoğun bir katılım yaşanırken, farklı şehirlerde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan aileler ise töreni KBÜTV üzerinden canlı olarak takip etti.

Törenin açılışında konuşan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, klinik dönemin diş hekimliği eğitimindeki önemine dikkat çekerek, öğrencilerin mesleğe attığı ilk gerçek adım olduğunu ifade etti. Solmaz, "Gelen hasta bizim annemiz, babamız, çocuğumuz ya da komşumuz olabilir. Onlara gülümseyerek yaklaşmak, hastanın rahatsızlığının yüzde 50’sini ortadan kaldırır" dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Kahraman ise fakültenin vizyonuna vurgu yaparak, öğrencileri yenilikçi, gelişime açık ve milli değerlere bağlı diş hekimleri olarak yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.
Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi de beyaz önlüğün temizliği, dürüstlüğü ve insanlığa hizmeti temsil ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından 105 öğrenci sahneye davet edilerek beyaz önlüklerini giydi. Tören, öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kampus iftarlari etkinligi gencleri ayni sofrada bulusturdu KmJglpyi
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

“Kampüs İftarları” etkinliği gençleri aynı sofrada buluşturdu

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen "Kampüs İftarları" programında gençlerle iftar sofrasında bir araya gelerek Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhuna dikkat çekti.
Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla "Kampüs İftarları" programı düzenlendi. İftar programına Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Gençlerle aynı sofrada iftar yapan Genel Müdürü Efendioğlu, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini belirterek üniversite kampüslerinde düzenlenen iftar programlarının gençleri bir araya getirdiğini ifade etti.
Rektör Yardımcısı Küçük ise öğrenci topluluklarının yürüttüğü projelerin bu başarıda önemli rol oynadığını ifade ederek, öğrencilerin proje ve faaliyetlerini çeşitlendirerek üniversitenin başarılarını artırmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu da üniversitenin son dönemde ÜNİDES programında üst sıralarda yer almasının önemli bir başarı olduğunu belirtti.
İftarın ardından "Kampüste Ramazan Bereketi" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Hacivat-Karagöz ve Aşık ile Maşuk gösterileri katılımcılardan ilgi gördü. Etkinlik boyunca öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı. Öğrenci toplulukları kurdukları stantlarda projelerini tanıttı.
Programın son bölümünde ise üniversiteli gençlerle ÜNİDES buluşmaları gerçekleştirildi. Gençlerin proje ve fikirlerini paylaşma imkanı bulduğu buluşmada, gençlik çalışmalarına yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Programa; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Sena Aygül, Genel Müdür Yardımcıları Tarık Karkınçam, Tuncay Ulusan ve M. Tayyip Kahyaoğlu katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin