blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2024 10:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’de “Danışma Kurulu ve Paydaş” Toplantısı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) İş Güvenliği ve Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından paydaşlarında katılımı ile “Danışma Kurulu ve Paydaş” toplantısı düzenledi.

“İş sağlığı ve güvenliği bir medeniyet inşası projesidir, insanlıktır ve insan hakkıdır” mottosuyla gerçekleştirilen toplantıya KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, İş Güvenliği ve Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Prof. Dr. Bilge Demir, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Nuri Yıldırım ve Dr. Öğretim Üyesi Hasan Eker’in yanı sıra, Karabük'teki iş güvenliği alanında faaliyet gösteren Beyaz Baret ve Hayat OSGB temsilcileri, Karabük İŞKUR yetkilileri ve teknoloji transfer ofisinden yüksek mühendis Yılmaz Olcay katıldı.


Toplantıda kısa, orta ve uzun vadeli hedefler değerlendirildi. İş hayatının iş sağlığı ve güvenliği açısından problemlerini sanayi ve üniversiteler ile belirleyip, ortak projeler geliştirerek bu sorunları ortadan kaldırma adına yapılabilecek çalışmalar ve atılacak adımların görüşüldüğü toplantıda ulusal ve uluslararası proje hedefleri üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.


Toplantı sonunda, KBÜ İş Güvenliği ve Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bir ulusal ve bir uluslararası proje hedefi belirlendi. Merkezin internet sayfasının, kurumsal yapı ve AR-GE laboratuvarlarını içeren planlanan konseptle kurulması konusunda mutabakata varıldı. Karabük ilindeki ilk ve ortaokullara yönelik projeler geliştirileceği ve sektöre yönelik kapsamlı çalışmalar yapılacağı belirtildi. Karabük Üniversitesi ve ildeki İSG profesyonellerinden proje ekipleri oluşturulması kararlaştırıldı.


Toplantıya katılanlar, oluşturulan sinerjinin başarı için önemli bir başlangıç olacağını ifade etti. Bir ay sonra yapılacak ikinci toplantıda, ulusal bir proje ve bir Erasmus projesi hedefi belirlenerek Proje Danışmanı Yılmaz Olcay’ın sektöre yönelik proje hazırlama eğitimi vermesi planlandı. Ayrıca, ilerleyen süreçlerde Karabük ili kamu ve özel sektör temsilcileri ile daha geniş katılımlı toplantılarının düzenlenmesi planlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
19 Ağustos, 2025 12:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

CHP HEYETİNDEN KARABÜK TSO’YA ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce Milletvekili Talih Özcan, Bolu Milletvekili Türker Ateş, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Özgür Sağlam, CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KTSO) ziyaret etti.

. Heyeti, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz karşılarken, ziyarette KTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Karadeniz ve Murat Sönmez de yer aldı.

Gerçekleştirilen ziyarette Karabük’ün ekonomik yapısı, sanayi yatırımları ve iş dünyasının karşılaştığı temel sıkıntılar ele alındı. CHP heyeti, yerel sanayi temsilcilerinin beklentilerini ve karşılaştıkları zorlukları dinleyerek çözüm önerilerini değerlendirdi. Görüşmede, Karabük’ün daha güçlü bir ekonomik yapıya kavuşabilmesi için merkezi idare ile yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin artırılması gerektiği vurgulandı.

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük iş dünyasının talep ve beklentilerini içeren kapsamlı bir dosyayı heyet üyelerine sundu. Çapraz, Karabük’ün rekabet gücünü artıracak projelere ihtiyaç duyduğunu belirterek, Filyos Liman Projesi’nin etkin şekilde değerlendirilmesi, bölgeye lojistik merkezi kurulması ve TR81 ile TR82 bölgelerini kapsayacak şekilde Batı Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı (BAKAP) oluşturulması yönündeki talepleri dile getirdi.

Ziyaret sonunda CHP heyeti, iletilen taleplerin takipçisi olacaklarını ifade ederek Karabük ekonomisinin gelişimi için her düzeyde destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi. KTSO Yönetimi, nazik ziyaretlerinden dolayı heyet üyelerine teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin