Reklam
Reklam

KBÜ’de Bilimsel Yayıncılık Stratejileri Ele Alındı

6746db151aeab
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Kasım, 2024 11:40 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversite bünyesinde yayımlanan bilimsel, akademik, kültürel ve sanatsal dergilerin editörleriyle bir araya gelerek, değerlendirme toplantısının ikincisini gerçekleştirdi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Karabük Üniversitesi Senato Toplantı Odası’nda düzenlenen toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram, Karabük Üniversitesi bünyesinde yayımlanan bilimsel, akademik, kültürel ve sanatsal dergilerin editörleri ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Bünyamin Gün katıldı.
Toplantıda, dergilerin yayın süreçleri, hakem değerlendirme süreçlerinin iyileştirilmesi ve uluslararası indekslere erişim hedefleri ele alındı. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, yayımlanan dergilerin akademik alandaki önemine dikkat çekerek, Karabük Üniversitesinin bilimsel üretkenliğini artırmaya yönelik stratejilerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, üniversite yayınlarının uluslararası platformlarda daha fazla yer bulması için iş birliğinin önemine işaret etti.
Toplantı, editörlerin yayın süreçleriyle ilgili öneri ve taleplerini paylaşmasının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te yeni kurulan derneklere kapsamlı eğitim

dernekler birimi egitim
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Haziran, 2026 12:59 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Valiliği koordinasyonunda İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, 2026 yılında kurulan derneklere yönelik bilgilendirme ve eğitim programı düzenleniyor.

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim programına yeni kurulan derneklerin yöneticileri ve temsilcileri sekizli grup halinde katılım sağladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Önder Elieyioğlu, derneklerin mevzuata uygun faaliyet yürütmelerinin önemine dikkat çekerek, eğitimlerin hem bilgilendirme hem de rehberlik amacı taşıdığını ifade etti.

Eğitim kapsamında Şef Yusuf Kahraman ile Veri Hazırlama ve Kontrol Personeli Hayriye Seyhan tarafından dernek yöneticilerine kapsamlı sunumlar yapıldı. Katılımcılara dernek kuruluş işlemleri, üyelik süreçleri, genel kurul uygulamaları, karar defteri ve yönetim işlemleri, proje hazırlama süreçleri, denetim esasları ile derneklerin yapmakla yükümlü olduğu bildirimler hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

Sunumlarda ayrıca derneklerin faaliyetleri sırasında dikkat etmeleri gereken hususlar, mevzuata aykırı uygulamaların doğurabileceği sonuçlar ve kamu kurumlarıyla yürütülebilecek proje çalışmaları da ele alındı.

Yetkililer, yeni kurulan derneklerin hem yasal yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmeleri hem de proje üretme kapasitelerini artırmaları amacıyla düzenlenen eğitimlerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini bildirdi. Eğitim sonunda katılımcılar merak ettikleri konularla ilgili sorularını yönelterek uzmanlardan bilgi aldı

Bizi sosyal medyadan takip edin