karabuk
İmsak 05:51
Güneş 07:16
Öğle 13:07
İkindi 16:14
Akşam 18:48
Yatsı 20:07
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
kbude artexchange uluslararasi karma sergisi CsF99Ncn jpg
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Eylül, 2024 08:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de “ArtExChange” Uluslararası Karma Sergisi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Romanya’nın Cluj-Napoca Sanat ve Tasarım Üniversitesi iş birliğinde “ArtExChange” isimli uluslararası karma sergisinin açılışı yapıldı.
Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışına; KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Cluj-Napoca Sanat ve Tasarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Andrei Budescu, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Altun, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Serginin açılışında konuşan Rektör Kırışık, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin önemli bir fakülte olduğunun altını çizerek, “Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültemiz bizim için çok kıymetli bir fakültemiz. Çok güzel eserler hayata geçiriliyor ve çok güzel projeler yürütülüyor. İnşallah bundan sonra çok daha güzel projelerle, çok daha iyi çalışmalarla yine yeniden bir araya gelmek istiyoruz. Serginin uluslararası iş birliği içerisinde olması bizim için çok sevindirici. İnşallah bu tür uluslararası iş birliklerimizi, projelerimizi daha da artırarak Güzel Sanatlar Fakültemizin gücüne güç katarak çalışmaya devam edeceğiz. Sanat, bir milletin duygularını, düşüncelerini ve hayallerini yansıtması açısından son derece önemli. Böyle güzel sanat eserlerini hayata geçirmemiz çok kıymetli. İnşallah bunu daha da toplumsal alana yayarak, uluslararası sahada genişleterek yapmaya devam etmenizi arzu ediyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum, emekleriniz için sağ olun, var olun” ifadelerini kullandı.
Açılışın ardından Rektör Kırışık ve katılımcılar sergiyi gezerek, sanat eserlerini inceledi.
Romanya Cluj-Napoca Sanat ve Tasarım Üniversitesi ve Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinden 19 akademisyenin toplam 33 eserinin yer aldığı uluslararası sergi 18 Eylül’e kadar sanatseverlerin ziyaretine sunulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ramazan
Mustafa Akgün tarafından
02 Mart, 2026 11:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da Çocuk Eğlencelerine Yoğun İlgi

Safranbolu Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen "Ramazan Etkinlikleri 2026" kapsamında düzenlenen çocuk eğlencelerinin ilki büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’ndeki  etkinliğe Safranbolulu minikler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Salonun tamamen dolduğu programda çocuklar; Karagöz ve Hacivat gösterisi, palyaço şovları ve interaktif oyunlarla doyasıya eğlendi. Geleneksel Ramazan kültürünün yaşatıldığı etkinlikte, çocukların neşesi renkli görüntüler oluşturdu.

Safranbolu Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Acar, vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, eğlence programının bir sonraki ayağının 7 Mart Cumartesi günü yine aynı saatte ve aynı adreste tekrarlanacağını belirtti.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin koordinasyonunda ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinlikler, çocuklara Ramazan ayının birleştirici ve eğlenceli ruhunu aşılamayı hedefledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin