Reklam
Reklam
kbude artexchange uluslararasi karma sergisi CsF99Ncn jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Eylül, 2024 08:37 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de “ArtExChange” Uluslararası Karma Sergisi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Romanya’nın Cluj-Napoca Sanat ve Tasarım Üniversitesi iş birliğinde “ArtExChange” isimli uluslararası karma sergisinin açılışı yapıldı.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışına; KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Cluj-Napoca Sanat ve Tasarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Andrei Budescu, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Altun, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Rektör Kırışık, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin önemli bir fakülte olduğunun altını çizerek, “Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültemiz bizim için çok kıymetli bir fakültemiz. Çok güzel eserler hayata geçiriliyor ve çok güzel projeler yürütülüyor. İnşallah bundan sonra çok daha güzel projelerle, çok daha iyi çalışmalarla yine yeniden bir araya gelmek istiyoruz. Serginin uluslararası iş birliği içerisinde olması bizim için çok sevindirici. İnşallah bu tür uluslararası iş birliklerimizi, projelerimizi daha da artırarak Güzel Sanatlar Fakültemizin gücüne güç katarak çalışmaya devam edeceğiz. Sanat, bir milletin duygularını, düşüncelerini ve hayallerini yansıtması açısından son derece önemli. Böyle güzel sanat eserlerini hayata geçirmemiz çok kıymetli. İnşallah bunu daha da toplumsal alana yayarak, uluslararası sahada genişleterek yapmaya devam etmenizi arzu ediyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum, emekleriniz için sağ olun, var olun” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Rektör Kırışık ve katılımcılar sergiyi gezerek, sanat eserlerini inceledi.

Romanya Cluj-Napoca Sanat ve Tasarım Üniversitesi ve Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinden 19 akademisyenin toplam 33 eserinin yer aldığı uluslararası sergi 18 Eylül’e kadar sanatseverlerin ziyaretine sunulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin