KBÜ’de “ArtExChange” Uluslararası Karma Sergisi - Karabük Haber Postası
kbude artexchange uluslararasi karma sergisi CsF99Ncn jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Eylül, 2024 08:37 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de “ArtExChange” Uluslararası Karma Sergisi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Romanya’nın Cluj-Napoca Sanat ve Tasarım Üniversitesi iş birliğinde “ArtExChange” isimli uluslararası karma sergisinin açılışı yapıldı.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışına; KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Cluj-Napoca Sanat ve Tasarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Andrei Budescu, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Altun, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Rektör Kırışık, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin önemli bir fakülte olduğunun altını çizerek, “Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültemiz bizim için çok kıymetli bir fakültemiz. Çok güzel eserler hayata geçiriliyor ve çok güzel projeler yürütülüyor. İnşallah bundan sonra çok daha güzel projelerle, çok daha iyi çalışmalarla yine yeniden bir araya gelmek istiyoruz. Serginin uluslararası iş birliği içerisinde olması bizim için çok sevindirici. İnşallah bu tür uluslararası iş birliklerimizi, projelerimizi daha da artırarak Güzel Sanatlar Fakültemizin gücüne güç katarak çalışmaya devam edeceğiz. Sanat, bir milletin duygularını, düşüncelerini ve hayallerini yansıtması açısından son derece önemli. Böyle güzel sanat eserlerini hayata geçirmemiz çok kıymetli. İnşallah bunu daha da toplumsal alana yayarak, uluslararası sahada genişleterek yapmaya devam etmenizi arzu ediyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum, emekleriniz için sağ olun, var olun” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Rektör Kırışık ve katılımcılar sergiyi gezerek, sanat eserlerini inceledi.

Romanya Cluj-Napoca Sanat ve Tasarım Üniversitesi ve Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinden 19 akademisyenin toplam 33 eserinin yer aldığı uluslararası sergi 18 Eylül’e kadar sanatseverlerin ziyaretine sunulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
oto teybinin arkasina gizlenen uyusturucu ortaya cikarildi zA8tdBwp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Oto teybinin arkasına gizlenen uyuşturucu ortaya çıkarıldı

Samsun’da polisin şüphe üzerine durdurduğu araçta yapılan aramada, teybin arkasına gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi, 3 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi’nde şüpheli bir araç durduruldu. Araçta yapılan detaylı aramada, uyuşturucu maddenin oto teybinin arka kısmına özel olarak gizlendiği tespit edildi.

Gizli bölmede yapılan aramada toplam 52 gram fubinaca (sentetik kannabinoid ham maddesi) ele geçirildi. Olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen T.Ş. (34), Ö.K. (24) ve Y.E.A. (31) isimli 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin