Reklam
Reklam
ECE
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
14 Mart, 2025 16:05 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de  “Anayurttan Anadolu’ya Ramazanlar” Söyleşisi Düzenlendi

KBÜ’de  “Anayurttan Anadolu’ya Ramazanlar” Söyleşisi Düzenlendi. Karabük Üniversitesinde Kampüste Ramazan Etkinlikleri kapsamında, Kültür Sanat Çalışma Takımı tarafından “Anayurttan Anadolu’ya Ramazanlar” söyleşisi gerçekleştirildi.

Kurumsal İletişim Koordinatör Yardımcısı Fatih Sel’in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe; İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Cengiz Aytmatov Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Saidbek Boltabayev, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş ve KBÜ Kültür Sanat Çalışma Takımı Başkanı Öğr. Gör. Mesut Doğan konuşmacı olarak katıldı.  Söyleşide Ramazan ayının kültürel ve manevi boyutları ele alındı. Doç. Dr. Saidbek Boltabayev, “oruç” kelimesinin kökeni ve Türk dünyasında Ramazan gelenekleri hakkında bilgiler verirken, Özbekistan’da Ramazan ayının nasıl geçtiğine dair deneyimlerini paylaştı. Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş, Ramazan’ın toplumda birlik duygusunu pekiştirdiğini ve kültürel mirasın sanatsal ifadelerle nasıl bütünleştiğini anlattı. Öğr. Gör. Mesut Doğan ise Ramazan ayının manevi atmosferine dikkat çekerek kandil ve bayramların toplum üzerindeki etkisini vurguladı. Çocukların Ramazan sevincinin önemine değinen Doğan, bu dönemin dini ve kültürel değerlerin aktarımı açısından taşıdığı önemi dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
55 kadin bir araya geldi hayatin stresini darbuka ogrenerek atti IOLrCX58
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

55 kadın bir araya geldi, hayatın stresini darbuka öğrenerek attı

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde kadınlar, darbuka eğitimi alarak günlük hayatın stresinden uzaklaşıyor. Sayıları kısa sürede 60’a yaklaşan ritim grubu, verdikleri açık hava konseriyle izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Kozlu’da faaliyet gösteren 42 yıllık geçmişe sahip KOFDER ve Atölye Mavi iş birliğiyle kadınlara yönelik vurmalı çalgılar kursu düzenlendi. Kısa bir süre önce sadece 5 kişiyle başlayan çalışmalara ilgi artınca katılımcı sayısı 55-60 bandına ulaştı. Birlik, beraberlik ve dostluk ortamında eğitim alan kadınlar, hem sosyalleşme imkanı buluyor hem de ritim tutarak ev hayatının stresini atıyor. Ritim grubu, bayram etkinlikleri kapsamında Kozlu meydanında sahne alarak yeteneklerini sergiledi.

“5 kişiyle başladık, sayımız 60’a dayandı”

Kadınların sosyal hayata katılımını ve rahatlamalarını amaçladıklarını belirten KOFDER Başkanı Hikmet Sinan, şunları kaydetti:

“Karadeniz’in incisi Zonguldak’ımızın Kozlu ilçesinde 42 sene önce kurulmuş olan derneğimizde, bayanlarımızla birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde günün stresini atmak için bir araya geldik. İlk başta iki ay kadar önce 5 kişiyle başladık. Şu anki sayımız 55-60 arası değişiyor. Günün stresini atıyorlar. Evdeki sıkıntıları, stresleri atıp derneğimize gelip orada rahatlamayı yaşayan bayanlarımız var. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Halkımızla birlikte, beraberlik içinde güzel bir eğlence ortamı yaşattık. Bizim de bir katkımız olması bu bayramda ne mutlu bizlere.”

“Gösterilerimiz devam edecek”

Kursiyerlere liderlik eden usta öğretici Ceyhun Yamakoğlu ise meydan konserinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Kozlu KOFDER’de ve Atölye Mavi’de yaklaşık 8-9 aydır ekip arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Kozlu’da güzel gösteriler yaptık. Meydanda güzel bir eğlence oldu. Biz de elimizden geldiği kadar katkıda bulunduk. Çok güzel geçti. Gelen, dinleyen herkese teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimiz devam edecektir mutlaka” ifadelerini kullandı.

Ekibin en küçüğü Duru oldu

Grubun en genç üyesi olan ve performansıyla dikkat çeken 12 yaşındaki Duru Özdemir ise sadece 3 aylık bir eğitim sürecinden geçtiğini söyleyerek, “Mükemmel geçti. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Rahat yani. En fazla 3 ay olmuştur öğreneli. Bugünkü konser mükemmel geçti. Çalmaya devam edeceğim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin