karabuk
İmsak 06:02
Güneş 07:27
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:39
Yatsı 19:59
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Haber Merkezi tarafından
14 Mart, 2025 16:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de  “Anayurttan Anadolu’ya Ramazanlar” Söyleşisi Düzenlendi

KBÜ'de  “Anayurttan Anadolu’ya Ramazanlar” Söyleşisi Düzenlendi. Karabük Üniversitesinde Kampüste Ramazan Etkinlikleri kapsamında, Kültür Sanat Çalışma Takımı tarafından “Anayurttan Anadolu’ya Ramazanlar” söyleşisi gerçekleştirildi.

Kurumsal İletişim Koordinatör Yardımcısı Fatih Sel’in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe; İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Cengiz Aytmatov Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Saidbek Boltabayev, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş ve KBÜ Kültür Sanat Çalışma Takımı Başkanı Öğr. Gör. Mesut Doğan konuşmacı olarak katıldı.  Söyleşide Ramazan ayının kültürel ve manevi boyutları ele alındı. Doç. Dr. Saidbek Boltabayev, “oruç” kelimesinin kökeni ve Türk dünyasında Ramazan gelenekleri hakkında bilgiler verirken, Özbekistan’da Ramazan ayının nasıl geçtiğine dair deneyimlerini paylaştı. Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş, Ramazan’ın toplumda birlik duygusunu pekiştirdiğini ve kültürel mirasın sanatsal ifadelerle nasıl bütünleştiğini anlattı. Öğr. Gör. Mesut Doğan ise Ramazan ayının manevi atmosferine dikkat çekerek kandil ve bayramların toplum üzerindeki etkisini vurguladı. Çocukların Ramazan sevincinin önemine değinen Doğan, bu dönemin dini ve kültürel değerlerin aktarımı açısından taşıdığı önemi dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ovit Dağı’nda kar yağışı etkili oluyor

Rize’nin İkizdere ilçesinde 2640 rakımlı Ovit Dağı’nda kar yağışı etkili oluyor.
Hafta sonu hava sıcaklıklarının düşmesi ile Rize’nin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu. İkizdere ilçesine bağlı 2640 rakımlı Ovit Dağı’nda akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Kar aralıksız devam ederken, Karayolları’na bağlı ekipler ulaşımın aksamaması için kar küreme çalışmalarını sürdürdü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre kar kalınlığı Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda 130 santimetre, İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya Yaylası’nda 113, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Palovit Yaylası’nda 113 santimetreye ulaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin