Reklam
Reklam
ECE
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
14 Mart, 2025 16:05 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de  “Anayurttan Anadolu’ya Ramazanlar” Söyleşisi Düzenlendi

KBÜ’de  “Anayurttan Anadolu’ya Ramazanlar” Söyleşisi Düzenlendi. Karabük Üniversitesinde Kampüste Ramazan Etkinlikleri kapsamında, Kültür Sanat Çalışma Takımı tarafından “Anayurttan Anadolu’ya Ramazanlar” söyleşisi gerçekleştirildi.

Kurumsal İletişim Koordinatör Yardımcısı Fatih Sel’in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe; İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Cengiz Aytmatov Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Saidbek Boltabayev, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş ve KBÜ Kültür Sanat Çalışma Takımı Başkanı Öğr. Gör. Mesut Doğan konuşmacı olarak katıldı.  Söyleşide Ramazan ayının kültürel ve manevi boyutları ele alındı. Doç. Dr. Saidbek Boltabayev, “oruç” kelimesinin kökeni ve Türk dünyasında Ramazan gelenekleri hakkında bilgiler verirken, Özbekistan’da Ramazan ayının nasıl geçtiğine dair deneyimlerini paylaştı. Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş, Ramazan’ın toplumda birlik duygusunu pekiştirdiğini ve kültürel mirasın sanatsal ifadelerle nasıl bütünleştiğini anlattı. Öğr. Gör. Mesut Doğan ise Ramazan ayının manevi atmosferine dikkat çekerek kandil ve bayramların toplum üzerindeki etkisini vurguladı. Çocukların Ramazan sevincinin önemine değinen Doğan, bu dönemin dini ve kültürel değerlerin aktarımı açısından taşıdığı önemi dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2 4
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Mayıs, 2026 13:30 tarihinde yayınlandı
0

İBB teknik heyeti Safranbolu’daki saha çalışmalarını inceledi

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) “Ortak Hizmet Modeli” projesi kapsamında, Safranbolu’da imara açılan Barış Mahallesi’ni ana arterlere bağlayacak ulaşım altyapısı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

TBB’nin araç desteği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) personel gücüyle yürütülen proje kapsamında, Barış Mahallesi’ni Karabük-Kastamonu karayoluna bağlayacak stratejik yol açma çalışmalarını yerinde incelemek üzere kente gelen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Recep Korkut, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyonu Dairesi Başkanı Burak Alp ve Makine İkmal Müdürü Emre Kara, program kapsamında ilk olarak Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’yi makamında ziyaret etti.

Makam ziyaretinin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Taner Timar ile birlikte Barış Mahallesi’ndeki çalışma sahasına geçen heyet, yeni açılan güzergahtaki son durumu değerlendirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Elif Köse, yerel yönetimler arası dayanışmanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“İmara açtığımız Barış Mahallemizde ulaşım ağını kurmak için büyük bir iş birliği sergiliyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği’nin araç parkuru ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uzman personel desteğiyle, mahallemizi Karabük-Kastamonu karayoluna bağlayacak yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu model, kamu kaynaklarının en etkin şekilde kullanıldığı örnek bir çalışmadır. Amacımız, Barış Mahallemizi modern ve ulaşılabilir bir yapıya kavuşturmaktır.”

Sahadaki incelemelerin ardından teknik sürece katkı sunan yöneticilere teşekkürlerini ileten Başkan Köse, şu ifadeleri kullandı:

“Saha çalışmalarımıza bizzat katılarak destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Recep Korkut’a, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyonu Dairesi Başkanı Sayın Burak Alp’e ve Makine İkmal Müdürü Sayın Emre Kara’ya nazik ziyaretleri ve kıymetli katkıları için teşekkür ediyorum. Safranbolu’muzun geleceğini bu güçlü iş birlikleriyle inşa etmeye devam edeceğiz.”

İmar yolu açma çalışmaları tamamlandığında, yeni yerleşim bölgesi olan Barış Mahallesi’nin ana yollarla olan bağlantısı doğrudan ve konforlu bir şekilde sağlanmış olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin