Reklam
Reklam
ECE
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
14 Mart, 2025 16:05 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de  “Anayurttan Anadolu’ya Ramazanlar” Söyleşisi Düzenlendi

KBÜ’de  “Anayurttan Anadolu’ya Ramazanlar” Söyleşisi Düzenlendi. Karabük Üniversitesinde Kampüste Ramazan Etkinlikleri kapsamında, Kültür Sanat Çalışma Takımı tarafından “Anayurttan Anadolu’ya Ramazanlar” söyleşisi gerçekleştirildi.

Kurumsal İletişim Koordinatör Yardımcısı Fatih Sel’in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe; İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Cengiz Aytmatov Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Saidbek Boltabayev, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş ve KBÜ Kültür Sanat Çalışma Takımı Başkanı Öğr. Gör. Mesut Doğan konuşmacı olarak katıldı.  Söyleşide Ramazan ayının kültürel ve manevi boyutları ele alındı. Doç. Dr. Saidbek Boltabayev, “oruç” kelimesinin kökeni ve Türk dünyasında Ramazan gelenekleri hakkında bilgiler verirken, Özbekistan’da Ramazan ayının nasıl geçtiğine dair deneyimlerini paylaştı. Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş, Ramazan’ın toplumda birlik duygusunu pekiştirdiğini ve kültürel mirasın sanatsal ifadelerle nasıl bütünleştiğini anlattı. Öğr. Gör. Mesut Doğan ise Ramazan ayının manevi atmosferine dikkat çekerek kandil ve bayramların toplum üzerindeki etkisini vurguladı. Çocukların Ramazan sevincinin önemine değinen Doğan, bu dönemin dini ve kültürel değerlerin aktarımı açısından taşıdığı önemi dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
0123
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 09:45 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te kekik toplarken kurtlarla karşılaştı

Karabük’te kekik toplamak için Bulak Kanyonu’na giden vatandaş, yamaçta dolaşan 3 kurdu cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Bulak Kanyonu’nda gezintiye çıkan vatandaş, kanyonun dik yamacında hareketlilik fark etti. Çalılar ve çam ağaçları arasında dolaşan 3 kurdu gören vatandaş, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Görüntülerde, kayalık ve sık bitki örtüsüyle kaplı yamaçta ilerleyen kurtların bir süre çevreyi gözlemlediği görüldü. Bölgede dolaşan kurtlar, daha sonra dik araziden tırmanarak ormanlık alanda gözden kayboldu.

Kurtların yerleşim yerine yakın noktada görüntülenmesi, bölgedeki yaban hayatı hareketliliğini ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin