Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısına, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın yanı sıra Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, akademik ve idari personel katıldı.
Akademik ve İdari Kurul Toplantısında yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar, akademik ve idari personelle ilgili gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Akademik ve İdari Kurul Toplantısında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sağlık Bilimleri Fakültesinin son derece önemli bir Fakülte olduğunu belirterek, “Özellikle son zamanlardaki öğrenci projeleri, 2209 projelerindeki başarılar gerçekten takdire şayan. Üniversitenin bilimle akademiyle araştırmayla iç içe olmasını, önceliklerinin bilim olmasını istiyoruz. Bilim önceliğimiz değilse o zaman akademik faaliyetlerimizde de ciddi eksiklikler ortaya çıkacaktır. Hangi akademik konumda olursak olalım mutlaka bilimi ilk sıraya almak, bilimsel çalışmaları önemsemek zorundayız. Bilimi merkeze alan bir yaklaşımımız, bir tarzımız var. İnşallah Üniversitemizin hem Türkiye’deki hem de dünyadaki bilimsel sıralamasını çok ciddi ölçekte artırmak istiyoruz” dedi. Üniversitenin çok güçlü bir akademik kadrosunun olduğunu vurgulayan Rektör Kırışık, “Bu akademik kadro çok büyük işleri başarabilecek bir güce, birikime sahip. Bunu yapabileceğimize ben çok kolay ve rahat bir şekilde inanıyorum. O kadar güçlü bir akademik kadro ilk 20’ye rahatlıkla girebilecek bir potansiyele sahip. Bunun için hem öz güvene ihtiyacımız var hem de motivasyona ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.
Akademik ve İdari Kurul Toplantısında konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Işık Andsoy, Sağlık Bilimleri Fakültesinin fiziki ve akademik durumu hakkında bilgi verdi. (Ramazan Öztürk)
Zonguldak’ta tefecilik operasyonu: 2 şüpheli adliyeye sevk edildi
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde KOM ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, tefecilik yaptıkları iddia edilen 2 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, Ereğli’de esnaflık yaptıkları öğrenilen C.Y. ve Y.Y.’nin birden fazla mağdura faizle borç para vererek tefecilik yaptıkları yönünde ihbarlar üzerine polis ekipleri harekete geçti. Teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda C.Y. ve Y.Y. evlerinde gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda senet, doküman ve dijital materyale el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.