Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Şubat, 2023 15:13 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de 500 Kazakistanlı Öğrenci Eğitim Görüyor

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Polat, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev’i Rektörlük makamında ağırladı. Büyükelçi Yerkebulan Sapiyev’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Polat, KBÜ’nün uluslararası başarılarından söz ederek Üniversitesi hakkında bilgiler verdi. Geçtiğimiz Aralık ayında Kazakistan’a gerçekleştirdiği ziyareti hatırlatan Rektör Polat, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkileri önemsediklerini dile getirdi.

Karabük’e ilk defa geldiğini belirten Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev da “Bu kadar güzel bir Üniversiteye geldiğim için çok mutluyum. Türkiye ile Kazakistan kardeş ülke. 2022 yılındaki sayılara göre 500 öğrencimiz Karabük Üniversitesinde okuyor. Bizim çocuklarımıza, evlatlarımıza biz yokken anne baba gibi davranan Rektörümüz başta olmak üzere değerli hocalarımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. Mücahit Coşkun, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Yahya Karabudak’ın da eşik ettiği ziyaret karşılıklı hediyeleşme ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
7f224e0e 7349 4529 8f2c 4edc4c6b71bd
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
21 Mayıs, 2026 14:08 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Karabük Belediyesi’nden Kurbanlık Satış Alanına Ücretsiz Servis

Karabük Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurbanlık satış alanına ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz servis uygulamasını hayata geçirdi.

Belediye tarafından yapılan duyuruya göre ücretsiz seferler, 22 Mayıs 2026 Cuma gününden itibaren başlayacak. Servisler, Balık Pazarı ile Mezbaha arasında karşılıklı olarak belirlenen saatlerde hizmet verecek.

Balık Pazarı kalkış saatleri 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 ve 17.00 olarak açıklanırken; Mezbaha dönüş seferleri ise 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 ve 17.15 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Karabük Belediyesi yetkilileri, uygulamanın vatandaşların kurbanlık alışverişlerini daha rahat ve güvenli şekilde yapabilmesi amacıyla planlandığını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin