Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Şubat, 2023 15:13 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de 500 Kazakistanlı Öğrenci Eğitim Görüyor

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Polat, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev’i Rektörlük makamında ağırladı. Büyükelçi Yerkebulan Sapiyev’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Polat, KBÜ’nün uluslararası başarılarından söz ederek Üniversitesi hakkında bilgiler verdi. Geçtiğimiz Aralık ayında Kazakistan’a gerçekleştirdiği ziyareti hatırlatan Rektör Polat, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkileri önemsediklerini dile getirdi.

Karabük’e ilk defa geldiğini belirten Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev da “Bu kadar güzel bir Üniversiteye geldiğim için çok mutluyum. Türkiye ile Kazakistan kardeş ülke. 2022 yılındaki sayılara göre 500 öğrencimiz Karabük Üniversitesinde okuyor. Bizim çocuklarımıza, evlatlarımıza biz yokken anne baba gibi davranan Rektörümüz başta olmak üzere değerli hocalarımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. Mücahit Coşkun, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Yahya Karabudak’ın da eşik ettiği ziyaret karşılıklı hediyeleşme ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin