blank
Asuman Doğan tarafından
24 Aralık, 2025 10:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KBÜ’de “3 Sektör 3 Lider” Etkinliği

Karabük Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen “3 Sektör 3 Lider” etkinliğinde, e-ticaret, perakende ve savunma sanayisinden sektör temsilcileri tedarik zinciri yönetimini deneyimler üzerinden değerlendirdi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “3 Sektör 3 Lider” etkinliği, Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte, Trendyol, Rossmann ve Arca Savunma Sanayi Tic. A.Ş sektörlerinden katılan konuşmacılar, tedarik zinciri yönetiminin farklı sektörlerdeki yansımalarını öğrencilerle paylaştı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Karabük Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Eksen, “3 Sektör 3 Lider” toplantısına katılan sektör temsilcilerine, akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür etti. Endüstri Mühendisliği Kulübü’nün kuruluşundan bu yana benzer etkinlikler düzenlediğini belirten Eksen, bölüm olarak kulübün çalışmalarını desteklediklerini ifade etti.

Endüstri Mühendisliği Kulübü Başkanı Sena Yılmaz, “Amacımız sadece deneyim paylaşımını dinlemek değil, sizlerle birlikte daha interaktif bir ortamda düşünmenizi ve kendi bakış açılarınızı oluşturmanızı sağlamak” dedi.

“PLANLAMA VE İLETİŞİM BİRLİKTE YÜRÜMELİ”

Panelde ilk sözü alan KBÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Rossmann Tedarik Zinciri Uzman Yardımcısı Türkü Yağmur Toprak, üniversite mezuniyetinin ardından özel sektörde edindiği deneyimleri aktararak, tedarik zincirinde iletişimin kritik rol oynadığını dile getirdi. Rossmann Tedarik Zinciri Uzman Yardımcısı Türkü Yağmur Toprak, “İletişimi iyi kullanabilmek, sahip olunan stratejik ve politik bakış açısını analitik bir düzlemde tedarikçiyle paylaşabilmek ve krizleri doğru yönetebilmek bence çok kıymetli” dedi.

Panelde söz alan Trendyol Express’te görev yapan Endüstri Mühendisi Bilal Gül, kariyer yolculuğunu ve e-ticaret sektöründeki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Endüstri mühendisliğinin geniş bir çalışma alanına sahip olduğunu vurgulayan Gül, teknolojinin hızla ilerlediğini ancak bu süreçte sistemleri tanımlayan, yöneten ve geliştiren insan faktörüne olan ihtiyacın her zaman devam ettiğini ifade etti.

“ÇEVİKLİK VE GÜVENLİK DENGESİ ŞART”

Arca Savunma Sanayi Tic. A.Ş’de görev alan Dış Ticaret ve Tedarik Zinciri Uzmanı Çelebi Yaşar, çevrim içi bağlantıyla katıldığı panelde tedarik zinciri yönetiminde çeviklik ile güvenliğin birbirinden ayrı değerlendirilemeyeceğini ifade etti. Kritik operasyonlarda doğru dengenin önemine dikkat çeken Yaşar, “Hem çevikliği yakalamamız lazım hem de yapacağımız işlerin güvenli ve doğru şekilde planlanması gerekiyor” dedi. Panelin ilerleyen bölümünde katılımcılarla birlikte vaka analizleri gerçekleştirildi. Olası kriz senaryoları üzerinden yürütülen tartışmalarda, farklı sektörlerin aynı problem karşısında geliştirdiği çözüm yaklaşımları karşılaştırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da çıkan çatı yangını itfaiye tarafından söndürüldü

Kastamonu’nun Cide ilçesinde ekmek fırınının üst katında bulunan evin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Yangın, Cide ilçesi Kasaba Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ekmek fırınının bulunduğu binanın çatı katında çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. Alevleri fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine yangın yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Yangında, evin çatısında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Yangının baca kısmından kaynaklandığı değerlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin