KBÜ’de 1. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mart, 2017 15:24 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de 1. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) İktisat Kulübü tarafından düzenlenen 1. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi bugün sona erecek.

22 – 24 Mart tarihleri arasında Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Kongrede öğrenciler, iktisat ve sosyal bilimler alanında bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla “Türkiye’de Genç İşsizlik” ana başlığıyla bilgilerini paylaşıyor.

Etkinliğin açılışına TBMM eski Başkanı ve Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Dündar ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana öğrenci odaklı olarak faaliyetlerini sürdüren, yapılan programların tamamına yakınının öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bir üniversite olduğunu ifade etti. Rektör Polat, üniversite öğrencileri tarafından yapılan bu organizasyonlar ile geleceğimizin sağlam ve aydınlık olduğunu da dile getirdi.

TMBB eski Başkanı Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de konuşmasında Karabük Üniversitesinin 10 yılda hızlı bir gelişme kaydederek Türkiye’de parmakla gösterilen, yaptığı faaliyetleriyle dikkat çeken bir üniversite haline geldiğini söyledi.

Gençlere güvenilmesi gerektiğini ve onların omuzlarına çok önemli sorumluluklar yüklendiğinde görevlerini başarıyla yerine getireceklerini de ifade eden Şahin, “İstanbul’un 21 yaşında Fatih Sultan Mehmet tarafından alındığını hiçbir zaman unutmamalıyız. Gençlerimizin çok önemli işler başaracağı gerçeğini, bir kez daha vurgulamak istiyorum. Biz, gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimize bir görev verildiğinde, başarıyla bu görevleri yerine getireceklerine inanıyoruz. Sadece ekonomik anlamda değil, sosyal anlamda da birçok konunun burada konuşulacağı çok önemli bir kongre olacak.” şeklinde konuştu.

İLK OTURUMDA SAFRAN ÇİÇEĞİ VE DERİCİLİK ELE ALINDI

Kongre, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un oturum başkanlığında “Safranbolu Tartışmaları” konulu özel oturum programıyla başladı. Oturumun açılışında konuşan Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu’nun Türkiye ve dünya açısından önemli bir kültür merkezi olduğunu söyledi. Dr. Aksoy, Safranbolu’nun dericilik, demircilik, bakırcılık alanlarındaki önemine değinerek Safranbolu’nun dünya kültür mirası içerisinde en geniş coğrafya alanına sahip olduğunu da ifade etti.

Oturum, Karabük Üniversitesi öğrencilerinden Dündar Aydın’ın “Safran Ekonomisi” konusundaki sunumu ve Musa Ümütlü’nün “Safranbolu’da Dericilik” konusu ile devam etti. Oturumda Safranbolu’da yetişen safran bitkisinin önemine yer verilerek Safranbolu’da yapılan dericilik, tabakhane ve kullanım alanları anlatıldı.

İKİNCİ OTURUM: KRİZLER VE EKONOMİ

Kongre İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Aytemiz’in oturum başkanlığındaki “Krizler ve Ekonomi” konulu oturum ile devam etti. Oturumda Karabük Üniversitesi öğrencisi Sündüs Uzan tarafından “Türkiye’de Ekonomik Krizler”, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Gökçen Beyazıt tarafından “Global Ekonomik Krizler ve Türkiye’ye Etkisi” konusu ve Marmara Üniversitesi öğrencisi Deniz İstikbal tarafından “Küreselleşme Ekonomisi, Kazananlar ve Kaybedenler” konulu sunumlar ile ilk gün oturumu sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
recep ucar oyuncularim cok guzel bir geri donuse imza attilar a6Ht9jPp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Recep Uçar: “Oyuncularım çok güzel bir geri dönüşe imza attılar”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, “Oyuncularımı canıgönülden tebrik ediyorum. Çok güzel bir geri dönüşe imza attılar” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Çaykur Rizespor kendi sahasında ilk yarısını 1-0 geride tamamladığı Gaziantep FK maçını 2-1’lik skorla kazandı. Karşılaşmanın ardından gerçekleşen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, geri dönüşle alınan galibiyet için mutlu olduklarını belirterek, “Alınan sonuç, özellikle oynanan ikinci yarıdaki oyundan dolayısıyla mutluyum, gururluyum. Bundan dolayı oyuncularımı canıgönülden tebrik ediyorum. Çok güzel bir geri dönüşe imza attılar. Gaziantep takımı deplasman karnesi olarak baktığımızda topladığı 34 puanın 17’sini evinde 17’sini deplasmanda toplayan, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzon’dan deplasmanda puan almış bir takım. İyi savunma yapan, özellikle merkezi çok iyi kapatan, etkili geçiş hücumları deneyen -ki bizim maçta bugün ilk yarıda olduğu gibi- kaliteli oyunculardan, iyi bir teknik adam takımı. Dolayısıyla zor olacağını biliyorduk. Çok fazla hazırlanma vaktimiz de yoktu. Sadece bir gün hazırlanabildiğimiz bir maç taktiksel anlamda. Diğer kısmı dinlenmeye ayırmıştık ve rejenerasyona. İlk yarı aslında oyunu kontrol eden gene bizdik. Ama rakip çok agresif sert durdu. Merkezi 5-3-2 şeklinde çok sert kapattı. Oyunu ısrarla kenarlara alıp, kenarlardan delmeye çalıştığımız bir oyun. Zaman zaman switchler yapıp oyunun yönünü değiştirerek çok üretkenlik anlamında çok başarılı olamadık. Çok üretemediğimiz bir oyun. Ara ara geçişler yedik onlara nispeten iyi cevaplar verdik. Çok pozisyon verdik mi? Yani çok pozisyon da verdiğimizi hatırlamıyorum. İlk kalemize gelen top sanırsam frikik sonrası gol yediğimiz bir oyundu ama bir iki tane de geçiş pozisyonu vardı ama genel anlamda onların iyi savunduğu ilk yarıydı; bizim de çok üretemediğimiz. İkinci yarı tabii biraz daha teknik anlamda içeride oyuncularımızla konuştuk. Oyunu biraz daha hızlı oynayıp biraz daha oyunun yönünü değiştirip kenarlara daha çabuk inip üretkenlik sağlamaya çalıştık. Ve nitekim aslında pozisyonlar da bulmadık değil. Bir korner organizasyonunda bulduğumuz, bir Mithat’la karşı karşıya kaçırdığımız pozisyonlar var golden önce. Bir iki şutumuz da vardı. Kolay değil 8 kişiyle merkezi çok iyi kapatan, agresif, atletik, birebir kazanan bir takıma karşı oynuyorsunuz. Ama sonrasında zor da olsa 79’da korner organizasyonuyla, sonrasında bir dakika sonra Ali ile bulduğumuz golle öne geçtiğimiz bir oyun. Oyun bizim adımıza geri düştüğümüzde belki biraz daha tekrar Halil’i de oyuna dahil ederek, Olawoyin’i oyundan alıp oyunu da risk ettiğimiz bir oyun. Nitekim ikinci golde de Halil’in inanılmaz bir dönüşü sonrası yaptığı şutla Ali’nin tamamladığı bir top vardı. Sonraki bölümde hatta oyun 1-1’ken daha fazla riskten değişiklik yapmaya hazırlandığımız anda ikinci golü bulduk, daha da risk edecektik kazanmak uğruna. Sonraki bölümde de onu tutmak adına yaptığımız değişikliklerle bugün itibarıyla kazandık” dedi.

“Ligde 8. sıraya yükselmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Göreve geldiklerinden itibaren iç sahada coşkulu bir oyun oynadıklarını dile getiren Uçar, “Son 7 maçın 5’ini kazanmış durumdayız. Bugün itibarıyla 8. sıraya yükselmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kolay değil bu lig çok zor bir lig. Çocuklar çok büyük özveri gösteriyorlar. Genel anlamda özellikle evimizde ben geldikten sonraki süreçte coşkulu iyi oyunlar oynadığımızı düşünüyorum. İç saha karnemizin özellikle çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. İnşallah da devam edeceğiz. Kalan maç sayısı 5. Bugün itibarıyla bu dosyayı, bu gece keyfini yaşayacağız. Yarın sabah antrenmanımız var. Yarından itibaren de hafta sonu maça hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz’ın istifası noktasında üzgün olduğunu sözlerine ekleyen Uçar, “Az önce duydum Burak Hoca, sevgili meslektaşım… Beşiktaş’ta onun oyuncu olduğu dönemde ben antrenör olarak da çalıştım. Devamlı görüştüğüm, fikir alışverişinde bulunduğum, bana göre kısa zamanda çok büyük yol alan mesleki anlamda… Sanırsam istifa etmiş. Onun adına üzgünüm. Bence iyi bir takım oluşturmuştu. Çok değerli, topla ne yaptığını bilen, çok iyi direnen, aldığı puanlar bunu net gösteriyor. Onun adına üzgünüm. Gaziantep takımına bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum. Burak Hoca’ya da hayırlısı olsun ama kariyerinde bundan sonraki süreçte ona canıgönülden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin