KBÜ’de 1. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mart, 2017 15:24 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de 1. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) İktisat Kulübü tarafından düzenlenen 1. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi bugün sona erecek.

22 – 24 Mart tarihleri arasında Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Kongrede öğrenciler, iktisat ve sosyal bilimler alanında bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla “Türkiye’de Genç İşsizlik” ana başlığıyla bilgilerini paylaşıyor.

Etkinliğin açılışına TBMM eski Başkanı ve Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Dündar ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana öğrenci odaklı olarak faaliyetlerini sürdüren, yapılan programların tamamına yakınının öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bir üniversite olduğunu ifade etti. Rektör Polat, üniversite öğrencileri tarafından yapılan bu organizasyonlar ile geleceğimizin sağlam ve aydınlık olduğunu da dile getirdi.

TMBB eski Başkanı Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de konuşmasında Karabük Üniversitesinin 10 yılda hızlı bir gelişme kaydederek Türkiye’de parmakla gösterilen, yaptığı faaliyetleriyle dikkat çeken bir üniversite haline geldiğini söyledi.

Gençlere güvenilmesi gerektiğini ve onların omuzlarına çok önemli sorumluluklar yüklendiğinde görevlerini başarıyla yerine getireceklerini de ifade eden Şahin, “İstanbul’un 21 yaşında Fatih Sultan Mehmet tarafından alındığını hiçbir zaman unutmamalıyız. Gençlerimizin çok önemli işler başaracağı gerçeğini, bir kez daha vurgulamak istiyorum. Biz, gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimize bir görev verildiğinde, başarıyla bu görevleri yerine getireceklerine inanıyoruz. Sadece ekonomik anlamda değil, sosyal anlamda da birçok konunun burada konuşulacağı çok önemli bir kongre olacak.” şeklinde konuştu.

İLK OTURUMDA SAFRAN ÇİÇEĞİ VE DERİCİLİK ELE ALINDI

Kongre, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un oturum başkanlığında “Safranbolu Tartışmaları” konulu özel oturum programıyla başladı. Oturumun açılışında konuşan Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu’nun Türkiye ve dünya açısından önemli bir kültür merkezi olduğunu söyledi. Dr. Aksoy, Safranbolu’nun dericilik, demircilik, bakırcılık alanlarındaki önemine değinerek Safranbolu’nun dünya kültür mirası içerisinde en geniş coğrafya alanına sahip olduğunu da ifade etti.

Oturum, Karabük Üniversitesi öğrencilerinden Dündar Aydın’ın “Safran Ekonomisi” konusundaki sunumu ve Musa Ümütlü’nün “Safranbolu’da Dericilik” konusu ile devam etti. Oturumda Safranbolu’da yetişen safran bitkisinin önemine yer verilerek Safranbolu’da yapılan dericilik, tabakhane ve kullanım alanları anlatıldı.

İKİNCİ OTURUM: KRİZLER VE EKONOMİ

Kongre İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Aytemiz’in oturum başkanlığındaki “Krizler ve Ekonomi” konulu oturum ile devam etti. Oturumda Karabük Üniversitesi öğrencisi Sündüs Uzan tarafından “Türkiye’de Ekonomik Krizler”, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Gökçen Beyazıt tarafından “Global Ekonomik Krizler ve Türkiye’ye Etkisi” konusu ve Marmara Üniversitesi öğrencisi Deniz İstikbal tarafından “Küreselleşme Ekonomisi, Kazananlar ve Kaybedenler” konulu sunumlar ile ilk gün oturumu sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu tso yorex fuarinda yoresel urunlerini tanitti iCzqzQOq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TSO, YÖREX Fuarı’nda yöresel ürünlerini tanıttı

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na Batı Karadeniz Kalkınma Birliği ile birlikte katılarak bölgenin yöresel ürünlerini tanıttı.

Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların yer aldığı fuarda Safranbolu standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Fuarda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere yöresel lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Erol Altuntepe, yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların yerel üreticilerin tanıtımı ve ürünlerin ulusal pazarda bilinirliğinin artırılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın hem ticari bağlantılar kurmak hem de kültürel değerleri geniş kitlelere ulaştırmak adına önemli bir platform olduğunu ifade eden Altuntepe, Safranbolu’nun değerlerini tanıtmaya yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Fuar süresince Safranbolu standını ziyaret eden katılımcılara ürünler hakkında bilgi verilirken, bölgenin turizm potansiyeli de tanıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin