KBÜ, Yapay Zeka Alanındaki Gücünü Sahaya Taşıyor - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İmsaka kalan --:--
cxzzxcz
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Mayıs, 2025 16:05 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ, Yapay Zeka Alanındaki Gücünü Sahaya Taşıyor

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yapay zeka alanında çalışan akademisyenleri harekete geçirdi.

Rektör Kırışık, “Yapay zeka konusunda küçük düşünme lüksümüz yok, büyük işler yapmalıyız.” dedi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ), yapay zeka alanındaki akademik gücünü sahaya taşıyarak bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sunmayı hedefliyor. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, üniversitenin yapay zeka vizyonu, proje hedefleri, akademik iş birlikleri ve sanayiyle entegre stratejileri masaya yatırıldı.

KBÜ Senato Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile birlikte, üniversitenin çeşitli birimlerinden yapay zekâ alanında çalışmalar yürüten akademisyenler katıldı.

“YAPAY ZEKA ARTIK HAYATIMIZIN HER ALANINDA”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, yapay zekanın hayatın merkezine yerleştiğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Yapay zeka artık hayatımızın her alanında etkili. Bu alanda küçük düşünme lüksümüz yok. Büyük düşünmeli, büyük projeler üretmeliyiz. Sanayiyle güçlü iş birlikleri kurarak somut çıktılar elde etmeliyiz.”

“DÜNYAYI YERİNDEN OYNATACAK PROJELER ÜRETEBİLİRSİNİZ”

Karabük Üniversitesinin sahip olduğu akademik potansiyele dikkat çeken Rektör Kırışık, öğretim elemanlarına seslenerek ortak hareket etme çağrısında bulundu ve şunları söyledi:

“Üniversitemizde alanında dünya birincisi hocamız var. Pek çok akademisyenimiz, uluslararası düzeyde önemli başarılar elde ediyor. Güçlerinizi birleştirin. Bir araya geldiğinizde dünyayı yerinden oynatacak projelere imza atabilirsiniz.”

Rektör Kırışık, geleneksel akademik anlayışların ötesine geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, akademisyenlerden sektöre yönelik Ar-Ge çalışmaları üretmelerini ve çözüm odaklı yaklaşmalarını istedi.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE MODEL OLACAK PROJE

Toplantıda üniversite-sanayi iş birliğine dair somut örnekler de ele alındı. Kırışık, geçtiğimiz ay Aktaş Döküm firmasıyla imzalanan protokol çerçevesinde başlatılan 3. nesil çelik üretimi projesine dikkat çekerek,  “Bu proje, Türkiye’de bir ilk olacak. Mühendislik Fakültemizdeki akademisyenlerimizle yürüttüğümüz bu çalışma, üniversite-sanayi iş birliğinin başarılı ve örnek bir modelidir. Benzer projeleri hem Karabük’te hem ülke genelinde yaygınlaştırabiliriz” dedi.

“YAPAY ZEKADA YÖN VEREN ÜNİVERSİTE OLMALIYIZ”

Karabük Üniversitesinin hedefinin bilim temelli ve uluslararası vizyonla örnek bir kurum haline gelmek olduğunu belirten Kırışık, sözlerini şöyle tamamladı:

“Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alma hedefimiz var. Yapay zekada sadece takip eden değil, yön veren bir üniversite olmalıyız. Bu bilinçle hareket etmeli, tüm çalışmalarımızı bu vizyon doğrultusunda şekillendirmeliyiz.”

YOL HARİTASI ŞEKİLLENDİ

Toplantı, katılımcı akademisyenlerin görüş ve önerileri doğrultusunda yapay zeka alanındaki yol haritasının belirlenmesiyle sona erdi. Karabük Üniversitesi, Rektör Kırışık’ın liderliğinde bu alanda öncü adımlar atmaya hazırlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
caycumada canakkale sehitleri duzenlenen programla anildi Bcmnq9lF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma’da Çanakkale şehitleri düzenlenen programla anıldı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü kapsamında düzenlenen anma programı, yoğun katılım ve duygu dolu anlarla gerçekleştirildi. Program Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu tarafından organize edilerek şehitler bir kez daha saygıyla anıldı.

Programda yapılan konuşmalarda, 18 Mart 1915’in Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevgisinin en güçlü göstergelerinden biri olduğu vurgulandı. Çanakkale’de verilen mücadelenin yalnızca askeri bir zafer değil, aynı zamanda bir diriliş ve uyanışın simgesi olduğuna dikkat çekildi.

Program kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan şiir dinletileri, oratoryo gösterileri ve kısa sahne performansları izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Çanakkale Savaşı’nın zorluklarını ve kahramanlıklarını anlatan gösteriler, salonda bulunan katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Etkinlik kapsamında, Çaycuma genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de unutulmadı. Başarılı öğrencilere ödülleri, programda hazır bulunan ilçe protokolü tarafından takdim edildi.

Programa; İlçe Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkan Vekili Sezai Bilici, Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Asım Gökçe Candaş, Cumhuriyet Başsavcısı Doğukan Orhan, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Turunç, AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit, CHP İlçe Başkanı Fahri Diler, MHP İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Engin Zeren, Saadet Partisi İlçe Teşkilat Başkanı Yaşar Kurtman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Özkan Yıldırım, Veli Ceng, İlçe Özel İdare Müdürü Kemalettin Yaşar, siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri, muhtarlar, gaziler, askeri erkan ile öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda kalabalık topluluk katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin