blank
Asuman Doğan tarafından
22 Nisan, 2025 11:33 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ, Ulaştırma Bakanlığından AR-GE Ödülü Aldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen “Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversiteler Arası AR-GE Fikir Yarışması”nda önemli bir başarıya imza attı. Yarışmanın ikinci döneminde ‘Karayolu’ kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olan KBÜ öğrencisi Tolga Keskin, ödülünü Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın elinden aldı.

1 Ekim 2024 – 31 Ocak 2025 tarihleri arasında başvuruları alınan yarışmaya, Türkiye genelinde 62 farklı üniversiteden 205 öğrenci toplam 115 projeyle katıldı. Karayolu, Demiryolu, Denizcilik, Havacılık ve Uzay ile Haberleşme olmak üzere beş farklı sektörde değerlendirilen projeler, Bakanlık uzmanları tarafından detaylı biçimde incelendi.

15 Nisan 2025 tarihinde Ankara’daki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda gerçekleştirilen ödül törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da katıldı. Bakan Uraloğlu, dereceye giren projeleri tebrik etti.

Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Tolga Keskin’in, danışmanı Doç. Dr. Halil İbrahim Yumrutaş ile birlikte geliştirdiği “Asfalt Betonu Yüzeylerinin Donmasının Kenevir Lifi Kullanılarak Çevreci Bir Yaklaşımla Geciktirilmesi ve Buzlanma Kaynaklı Trafik Kazalarının Azaltılması” başlıklı proje; çevre dostu malzeme kullanımı, sürdürülebilirlik ve trafik güvenliği alanındaki yenilikçi yaklaşımıyla jüri üyelerinden tam not aldı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, elde edilen başarıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Karayolu dalında Türkiye 3’üncüsü olan öğrencimiz Tolga Keskin’i ve danışmanı Doç. Dr. Halil İbrahim Yumrutaş’ı bu anlamlı başarılarından dolayı yürekten kutluyorum. Genç bir mühendis adayının çevre için ortaya koyduğu bu değerli proje, hem bilimsel yaklaşımı hem de toplumsal duyarlılığıyla bizlere geleceğe umutla bakma imkânı sunuyor. Karabük Üniversitesi olarak bizler de araştırma ve geliştirmeye, çevreci çözümlere ve toplumsal fayda üreten projelere her zaman destek vermeye devam edeceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
16 Mayıs, 2025 14:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Tarihi Kent 40 Belediye’yi Bir Araya Getirdi

Cittaslow Türkiye Ulusal Ağ Toplantısı’na Safranbolu Belediye Başkanlığı ev sahipliği yaptı.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu, Türkiye genelinden 40 belediyeyi ağırlayarak, Cittaslow Türkiye Ulusal Ağ Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Cittaslow Türkiye Koordinatörü ve Uluslararası Cittaslow Ağı Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek olmak üzere çok sayıda belediye başkanı, teknik koordinatör ve uzman katıldı.

Uluslararası Cittaslow Ağı Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Böcek, Safranbolu Hilton Garden’da düzenlenen basın toplantısında şunları kaydetti: “Türkiye'nin güzel illerinden Karabük’ün Safranbolu ilçesindeyiz. Kıymetli Başkanım Elif Köse'nin şahsında bütün çalışma arkadaşlarına öncelikle teşekkür ediyorum. UNESCO Dünya Mirası şehrimiz Safranbolu'da olmanın da mutluluğunu yaşıyorum. Cittaslow üyesi belediye başkanlarımız, belediye başkan vekillerimiz ve tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber bugün buradayız. Dün itibarıyla bize ev sahipliği yaptığı için Elif Köse Başkanıma da teşekkür ediyoruz. Cittaslow tabii ki ulusal bir ağ. Ben 25 Ekim'de de Türkiye Koordinatörüydüm. 25 Ekim'de 33 ülke, 303 belediyeydi. O zaman şimdi 305 oldu; belediye sayımız 305. Bu belediyeler içerisinde genel başkan yardımcılığına atanmıştım. Ülkemin dört bir yanını dolaşmaya çalışıyorum. Aynı zamanda Akdeniz Belediyeler Birliği Turizm Birliği Başkanıyım. Bütün bunları ulusal ve uluslararası yaptığımız çalışmalarımızla, sakin şehirlerimize adı üstünde böylesi güzel bir ağda insanlarımızın geleceği için, şehirlerimizin kültürünü, tarihini, çevreye sahip çıkma düşüncesiyle gerçekleştiriyoruz. Gerçekten katılımları için bütün belde, ilçe belediye başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve bunların devamını diliyorum. Ülkemizin dört bir yanında tarihe, kültüre sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise şunlara değindi: “Hem uluslararası komitenin genel başkan yardımcısı hem de Türkiye Komite Başkanımız, aynı zamanda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu programa katkılarından dolayı, Safranbolu’ya gelip tüm ekibe önderlik yaptığından dolayı öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bizim Cittaslow ağına dahil olmamız aslında Safranbolu adına çok doğal bir süreçti. O kadar yakışıyor ki sakin şehir olmaya... Safranbolu zaten UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bir markaydı. İkinci bir markamız da Cittaslow ağına dahil olarak oldu.”

Toplantıda, Cittaslow Türkiye’nin güncel gelişmeleri, aday ilçeler süreci, “Cittaslow Fikir Maratonu”, Cittaslow Metropol Antalya uygulamaları ve Safranbolu’nun iyi uygulama örnekleri detaylı şekilde ele alındı. Ayrıca Seferihisar, Gerze ve Arapgir belediyeleri de başarılı uygulamalarını paylaştı. Ardından Cittapro Sertifika Töreni ile uluslararası standartlara uygun sürdürülebilirlik projelerine imza atan belediyelere belgeleri takdim edildi. Katılımcılar, Safranbolu Belediyesi’nin hayata geçirdiği Cittaslow uygulamalarını yerinde inceleyecek. Bağlar, Köyiçi, Hıdırlık Seyir Tepesi, Belediye Üretim Serası ve Tarihi Çarşı gibi durakları içeren teknik inceleme turu ile Safranbolu’nun kültürel mirası ve sürdürülebilir kent modeli gözler önüne serildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.