Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Aralık, 2023 22:06 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Türkiye İnovasyon Haftası’nda yer aldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük inovasyon buluşması Türkiye İnovasyon Haftası’nda yer aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ev sahipliğinde, inovasyon ekosistemini geliştirmek, büyütmek, inovasyonun gücünü keşfedip, geleceği şekillendirecek fikirleri bir araya getirmek ve ilham vermek amacıyla düzenlenen Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük inovasyon buluşması Türkiye İnovasyon Haftası’nın 10’uncusu Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı.
KBÜ, Türkiye İnovasyon Haftası çerçevesinde stant açarak yenilikçi projelerini sergiledi. Bu çerçevede KBÜ Mühendislik Fakültesi, KBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve KBÜ TEKNOFEST takımlarından OWLINE takımı bölgede yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Karabük TEKNOFEST tarafından bünyesindeki firmaların projeleri tanıtılarak, yeni iş birlikleri ve projelere yönelik görüşmeler yapıldı.
Projeler tanıtıldı
Bu çerçevede SHUBAR adlı Yolcu ve Eşya Taşıma amaçlı L7e-CU sınıfı X2X temelli elektrikli aracı, Ghoul Yeah Bonny adlı yerli ve milli temalı oyunu, Nano İnsansız Helikopter projesi, Organ Nakli Dronu Projesi ile Karabük Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi olarak yapılan 12 üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde geliştirilen projeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

AW091402 02 jpg e1701759111528

KBÜ Mühendislik Fakültesi öncülüğünde Tıp Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Yılmaz ve Tıp Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Tahsin Çökmez, Zeynep Nida Can ve Hatice Şevval Baki, oluşturulan stantta ziyaretçilere yapılan çalışmaları ve projeleri tanıttı. Fizyoterapinin oyunlaştırılmasını amaçlayan “Therapinno” projesi başta olmak üzere sağlık ile alakalı çok sayıda yenilikçi ve patentli projeler ilgililerin beğenisine sunuldu.
Kamu ve özel sektör temsilcilerinin ziyaretleri sırasında fikir alışverişlerinde bulunuldu. Etkinlik sırasında Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Muharrem Düğenci de stantta ziyaretçiler ile buluştu ve diğer stantları ziyaret ederek muhtemel iş birliği konularını görüştü.
Öte yandan KBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden öğrencilerinden oluşan OWLINE takımı, Türkiye İnovasyon Haftası boyunca ödüllü projeleriyle büyük ilgi topladı.
Türkiye İnovasyon Haftası’ndaki etkinlikte, OWLINE Ekibi’nin standını ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, projenin önemine dair ekibin üyelerinden detaylı bilgi aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bir baslik ekleyin 96
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
16 Mayıs, 2026 17:06 tarihinde yayınlandı
0

Can Kuş’tan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Seçimleriyle İlgili Açıklama

Safranbolu’da son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı seçimleriyle ilgili tartışmalara ilişkin Can Kuş’tan açıklama geldi.

Kuş, vakıf yönetimine seçilme ve ardından istifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Can Kuş, yaklaşık bir buçuk ay önce vakfın önemli isimlerinden Mustafa Şehirli ile Tarihi Çarşı’daki ofislerinde bir araya geldiklerini ifade ederek, görüşmede Safranbolu’nun kültürel geleceğine yönelik projelerin ele alındığını söyledi. Özellikle “Safranbolu’da Benim Hikâyem” projesi ile Safranbolu Lisesi eski mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun gündemde olduğunu belirten Kuş, yoğun çalışma temposuna rağmen bu projelere gönüllü destek vermekten memnuniyet duyacağını dile getirdiğini aktardı.

10 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimli genel kurulda isminin yedek listeye yazıldığını sonradan öğrendiğini belirten Kuş, daha önce yaptığı görüşmelerde yoğun iş temposu nedeniyle aktif görev almak için zamana ihtiyaç duyduğunu ifade ettiğini söyledi. Buna rağmen yönetim kurulu seçiminde asil üyeliğe seçildiğini öğrendiğini kaydeden Kuş, mevcut yoğunluğu nedeniyle göreve gerekli zamanı ayıramayacağını düşünerek affını istediğini açıkladı.

İstifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan baskı iddialarına da açıklık getiren Can Kuş, dilekçesini, Safranbolu Lisesi mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun başında bulunan Zafer Çamlıca ile yaptığı görüşmenin ardından, uygun zamanda iletilmek üzere teslim ettiğini söyledi.

Kuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunda iddia edildiği gibi, istifa dilekçemin zorla alındığına dair söylentiler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Haberlerde adı geçen Vakıf Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar, Emekli Tümgeneral Zafer Çamlıca ve değerli arkadaşım Cemil Belder’in bu süreçte üzerimde en ufak bir baskısı olmamıştır.”

Safranbolu’nun kültürel mirasına katkı sunan isimlere teşekkür eden Kuş, özellikle Şefik Yılmaz Dizdar’ın vakfa kazandırdığı vizyonun önemine dikkat çekti. Ayrıca Cemil Belder’in büyük emekleriyle hayata geçirilen Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi’nin Türkiye’nin önde gelen kent müzeleri arasında gösterildiğini vurguladı.

Açıklamasının sonunda Safranbolu’ya olan bağlılığını dile getiren Can Kuş, “Safranbolu sevdalısı babam Aytekin Kuş’un evladı olarak, bu şehre duyduğum sevgi bana bırakılmış en güçlü mirastır. ‘Safranbolu’ adının geçtiği her yerde ve her zaman gönüllülük esasıyla şehrimizin bir neferi olmaya devam edeceğim. Çünkü; Başka Safranbolu yok. İyi ki Safranbolu var” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin