Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Aralık, 2023 22:06 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Türkiye İnovasyon Haftası’nda yer aldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük inovasyon buluşması Türkiye İnovasyon Haftası’nda yer aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ev sahipliğinde, inovasyon ekosistemini geliştirmek, büyütmek, inovasyonun gücünü keşfedip, geleceği şekillendirecek fikirleri bir araya getirmek ve ilham vermek amacıyla düzenlenen Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük inovasyon buluşması Türkiye İnovasyon Haftası’nın 10’uncusu Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı.
KBÜ, Türkiye İnovasyon Haftası çerçevesinde stant açarak yenilikçi projelerini sergiledi. Bu çerçevede KBÜ Mühendislik Fakültesi, KBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve KBÜ TEKNOFEST takımlarından OWLINE takımı bölgede yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Karabük TEKNOFEST tarafından bünyesindeki firmaların projeleri tanıtılarak, yeni iş birlikleri ve projelere yönelik görüşmeler yapıldı.
Projeler tanıtıldı
Bu çerçevede SHUBAR adlı Yolcu ve Eşya Taşıma amaçlı L7e-CU sınıfı X2X temelli elektrikli aracı, Ghoul Yeah Bonny adlı yerli ve milli temalı oyunu, Nano İnsansız Helikopter projesi, Organ Nakli Dronu Projesi ile Karabük Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi olarak yapılan 12 üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde geliştirilen projeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

AW091402 02 jpg e1701759111528

KBÜ Mühendislik Fakültesi öncülüğünde Tıp Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Yılmaz ve Tıp Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Tahsin Çökmez, Zeynep Nida Can ve Hatice Şevval Baki, oluşturulan stantta ziyaretçilere yapılan çalışmaları ve projeleri tanıttı. Fizyoterapinin oyunlaştırılmasını amaçlayan “Therapinno” projesi başta olmak üzere sağlık ile alakalı çok sayıda yenilikçi ve patentli projeler ilgililerin beğenisine sunuldu.
Kamu ve özel sektör temsilcilerinin ziyaretleri sırasında fikir alışverişlerinde bulunuldu. Etkinlik sırasında Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Muharrem Düğenci de stantta ziyaretçiler ile buluştu ve diğer stantları ziyaret ederek muhtemel iş birliği konularını görüştü.
Öte yandan KBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden öğrencilerinden oluşan OWLINE takımı, Türkiye İnovasyon Haftası boyunca ödüllü projeleriyle büyük ilgi topladı.
Türkiye İnovasyon Haftası’ndaki etkinlikte, OWLINE Ekibi’nin standını ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, projenin önemine dair ekibin üyelerinden detaylı bilgi aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu tsodan mengen ascilik kampina stratejik destek UnU9l8I1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TSO’dan Mengen Aşçılık Kampı’na stratejik destek

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Bolu’nun Mengen ilçesinde düzenlenen 6. Mengen Aşçılık Kampı’na destek vererek Safranbolu safranının gastronomi alanındaki doğru kullanımına yönelik bilimsel bir çalışma sundu.

Yaklaşık 90 üniversiteden akademisyen, öğrenci ve şefin katıldığı organizasyonda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan safran ön plana çıkarıldı.

Etkinlik kapsamında katılımcılara “Safranbolu Safranı Tarifnamesi” adlı kitap dağıtıldı. Çalışmada safranın gastronomide doğru kullanımı, aroma yönetimi, ekstraksiyon teknikleri ve sık yapılan hatalar bilimsel ve uygulamalı olarak ele alındı.

Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, safranın yalnızca bir baharat değil aynı zamanda kültürel ve ekonomik bir değer olduğunu belirterek, doğru kullanımın önemine dikkat çekti.

Altuntepe, Mengen Aşçılık Kampı gibi geniş katılımlı bir organizasyonda yaklaşık 90 üniversiteye ulaşmanın önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, hazırlanan çalışmanın sahadaki yanlış kullanım alışkanlıklarını düzeltmeye yönelik rehber niteliği taşıdığını ifade etti.

Etkinlikte, Safranbolu safranının gastronomide bilimsel temelli yaklaşımla ele alınmasının, ürünün ulusal ve uluslararası alanda değerinin artırılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin