KBÜ Türkiye İnovasyon Haftası'nda yer aldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Aralık, 2023 22:06 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 05.12.2023 09:52
0
0

KBÜ Türkiye İnovasyon Haftası’nda yer aldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük inovasyon buluşması Türkiye İnovasyon Haftası’nda yer aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ev sahipliğinde, inovasyon ekosistemini geliştirmek, büyütmek, inovasyonun gücünü keşfedip, geleceği şekillendirecek fikirleri bir araya getirmek ve ilham vermek amacıyla düzenlenen Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük inovasyon buluşması Türkiye İnovasyon Haftası’nın 10’uncusu Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı.
KBÜ, Türkiye İnovasyon Haftası çerçevesinde stant açarak yenilikçi projelerini sergiledi. Bu çerçevede KBÜ Mühendislik Fakültesi, KBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve KBÜ TEKNOFEST takımlarından OWLINE takımı bölgede yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Karabük TEKNOFEST tarafından bünyesindeki firmaların projeleri tanıtılarak, yeni iş birlikleri ve projelere yönelik görüşmeler yapıldı.
Projeler tanıtıldı
Bu çerçevede SHUBAR adlı Yolcu ve Eşya Taşıma amaçlı L7e-CU sınıfı X2X temelli elektrikli aracı, Ghoul Yeah Bonny adlı yerli ve milli temalı oyunu, Nano İnsansız Helikopter projesi, Organ Nakli Dronu Projesi ile Karabük Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi olarak yapılan 12 üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde geliştirilen projeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

AW091402 02 jpg e1701759111528

KBÜ Mühendislik Fakültesi öncülüğünde Tıp Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Yılmaz ve Tıp Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Tahsin Çökmez, Zeynep Nida Can ve Hatice Şevval Baki, oluşturulan stantta ziyaretçilere yapılan çalışmaları ve projeleri tanıttı. Fizyoterapinin oyunlaştırılmasını amaçlayan “Therapinno” projesi başta olmak üzere sağlık ile alakalı çok sayıda yenilikçi ve patentli projeler ilgililerin beğenisine sunuldu.
Kamu ve özel sektör temsilcilerinin ziyaretleri sırasında fikir alışverişlerinde bulunuldu. Etkinlik sırasında Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Muharrem Düğenci de stantta ziyaretçiler ile buluştu ve diğer stantları ziyaret ederek muhtemel iş birliği konularını görüştü.
Öte yandan KBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden öğrencilerinden oluşan OWLINE takımı, Türkiye İnovasyon Haftası boyunca ödüllü projeleriyle büyük ilgi topladı.
Türkiye İnovasyon Haftası’ndaki etkinlikte, OWLINE Ekibi’nin standını ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, projenin önemine dair ekibin üyelerinden detaylı bilgi aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin