blank
Ramazan Öztürk tarafından
24 Mayıs, 2024 14:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ, TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI TÜRK ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİNE ÜYE OLDU

Karabük Üniversitesi, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yer alan Türk Üniversiteler Birliği’ne üye oldu.

Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliğinin (TÜRKÜNİB) 7. Genel Kurul Toplantısı, üye üniversitelerin rektörlerinin katılımıyla Azerbaycan İktisat Üniversitesi ev sahipliğinde Bakü’de gerçekleştirildi. Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliğinin gelecekteki faaliyetlerine ilişkin önemli konuların ele alındığı genel kurul toplantısında Karabük Üniversitesinin Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği’ne üyelik başvurusu oybirliği ile kabul edildi. Bakü’de gerçekleştirilen toplantıya çevrimiçi olarak katılan Karabük Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Türk Dünyası ile olan ilişkilerimizi her geçen gün daha da kuvvetlendiriyoruz. Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yer alan Türk Üniversiteler Birliği’ne üyeliğimiz, bu bağlamda önemli bir adım. Üniversitemiz, ortak projeler ve akademik işbirlikleriyle hem kendi gelişimine hem de üye ülkelerdeki üniversitelerin gelişimine katkı sağlayacaktır” dedi.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uyuşturucuyla mücadele hız kesmiyor

Düzce (İHA) – Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucuyla gayret soruşturmaları kapsamında yapılan 3 başka çalışmada 4 kişi uyuşturucu husus ticareti yapmak cürmünden tutuklandı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı vilayet genelinde uyuşturucuyla gayret konusunda kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Düzce Merkez Nusrettin Mahallesi’nde Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş şubesi gruplarının yaptığı çalışmalarda B.Ç isimli şahıs yakalandı. Şahsın üzerinde yapılan aramada 74 gram sentetik kannabinoid, 2 gram A/M-sentetik kannabinoid hammaddesi, 3 gram metamfetamin ele geçirildi.
İkinci olayda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü grupları Aziziye Mahallesi’nde yaptığı çalışmada M.S isimli şahıs yakalandı. Şahsın üzerinden 5 gram sentetik kannabinoid, 16 adet sentetik ecza, cürümden elde edildiği bedellendirilen cep telefonu ele geçirildi.
Üçüncü operasyonda yeniden Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü takımlarının yaptığı çalışmada takibe alınan ve İstanbul’dan, Düzce’ye gelen bir araç durduruldu. Araçta yapılan aramada 1 kesim halinde 75 gram metamfetamin, 5 gram skunk unsuru ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Ö.C ve A.C.A isimli şahıslar yakalandı.
Yapılan çalışmalarda 4 kişi uyuşturucu unsur ticareti yapmak kabahatinden çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin