KBÜ, TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI TÜRK ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİNE ÜYE OLDU - Karabük Haber Postası
KB 1 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
24 Mayıs, 2024 14:24 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ, TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI TÜRK ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİNE ÜYE OLDU

Karabük Üniversitesi, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yer alan Türk Üniversiteler Birliği’ne üye oldu.

Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliğinin (TÜRKÜNİB) 7. Genel Kurul Toplantısı, üye üniversitelerin rektörlerinin katılımıyla Azerbaycan İktisat Üniversitesi ev sahipliğinde Bakü’de gerçekleştirildi.

Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliğinin gelecekteki faaliyetlerine ilişkin önemli konuların ele alındığı genel kurul toplantısında Karabük Üniversitesinin Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği’ne üyelik başvurusu oybirliği ile kabul edildi.

Bakü’de gerçekleştirilen toplantıya çevrimiçi olarak katılan Karabük Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Türk Dünyası ile olan ilişkilerimizi her geçen gün daha da kuvvetlendiriyoruz. Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yer alan Türk Üniversiteler Birliği’ne üyeliğimiz, bu bağlamda önemli bir adım. Üniversitemiz, ortak projeler ve akademik işbirlikleriyle hem kendi gelişimine hem de üye ülkelerdeki üniversitelerin gelişimine katkı sağlayacaktır” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ogrencileri surdurulebilir ulasim projesiyle uluslararasi forumda 6AQpNXE4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ öğrencileri sürdürülebilir ulaşım projesiyle uluslararası forumda

Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencileri, Endonezya’da düzenlenen Dünya Gençlik Forumu 2026’ya katılarak projeleriyle öne çıktı.

Karabük Üniversitesi öğrencileri, geliştirdikleri sürdürülebilir ulaşım projesiyle Dünya Gençlik Forumu 2026’da uluslararası alanda dikkat çekti.

Endonezya’daki Universitas Pancasakti Tegal ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen forumda, dokuz farklı ülkeden gençler bir araya geldi. Etkinlikte gezegeni koruma bilinci ana tema olarak öne çıktı.

Foruma, Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Programı öğrencileri Enishan Sardoğan ve Medine Tıraş katıldı. Öğrenciler, sürdürülebilirlik ve akıllı ulaşım alanında geliştirdikleri projeyle büyük ilgi gördü.

Türkiye, Japonya ve Avrupa Birliği iş birliğiyle yürütülen proje; karbon salınımının azaltılması, yakıt tasarrufu sağlanması ve araç paylaşımı ile toplu taşıma kullanımının teşvik edilmesini hedefliyor.

Forum kapsamında farklı ülkelerden genç konuşmacılar eğitim, çevre, teknoloji ve iş dünyası başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi.

Etkinlik, soru-cevap oturumlarıyla etkileşimli şekilde devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin