Reklam
Reklam

KBÜ, TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI TÜRK ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİNE ÜYE OLDU

KB 1 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
24 Mayıs, 2024 14:24 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yer alan Türk Üniversiteler Birliği’ne üye oldu.

Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliğinin (TÜRKÜNİB) 7. Genel Kurul Toplantısı, üye üniversitelerin rektörlerinin katılımıyla Azerbaycan İktisat Üniversitesi ev sahipliğinde Bakü’de gerçekleştirildi.

Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliğinin gelecekteki faaliyetlerine ilişkin önemli konuların ele alındığı genel kurul toplantısında Karabük Üniversitesinin Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği’ne üyelik başvurusu oybirliği ile kabul edildi.

Bakü’de gerçekleştirilen toplantıya çevrimiçi olarak katılan Karabük Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Türk Dünyası ile olan ilişkilerimizi her geçen gün daha da kuvvetlendiriyoruz. Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yer alan Türk Üniversiteler Birliği’ne üyeliğimiz, bu bağlamda önemli bir adım. Üniversitemiz, ortak projeler ve akademik işbirlikleriyle hem kendi gelişimine hem de üye ülkelerdeki üniversitelerin gelişimine katkı sağlayacaktır” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük dahil 12 ilde dolandırıcılık operasyonu

Karabuk dahil 12 ilde dolandiricilik operasyonu
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Haziran, 2026 10:04 tarihinde yayınlandı
0 0

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, Karabük’ün de aralarında bulunduğu 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Siber yöntemlerle gerçekleştirilen dolandırıcılık ağına yönelik operasyonda 15 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 10’u tutuklandı.

Soruşturma, bir vatandaşın Telegram üzerinden gönderilen sahte ilan bağlantılarıyla kandırılarak yüksek kazanç vaadiyle farklı banka hesaplarına toplam 330 bin 504 lira göndermesi üzerine başlatıldı. Yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin izine ulaşıldı.

KARABÜK DE OPERASYON KAPSAMINDA YER ALDI

Jandarma ekiplerinin çalışmaları ve MASAK verilerinin incelenmesi sonucu, şüphelilere ait hesaplarda 61 bin işlemde toplam 162 milyon liralık para hareketi tespit edildi. Elde edilen deliller doğrultusunda Iğdır merkezli yürütülen operasyonda Karabük başta olmak üzere Konya, Şanlıurfa, Kocaeli, Bursa, Adana, Mardin, Ağrı, Antalya, Ordu, İstanbul ve Mersin’de belirlenen 18 adrese baskın yapıldı.

ÇOK SAYIDA DİJİTAL MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlarda 15 şüpheli yakalanırken, adreslerde yapılan aramalarda 16 cep telefonu, 16 SIM kart, 3 dizüstü bilgisayar, 1 tablet ve 4 flaş bellek ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 4 şüphelinin gözaltı süresi uzatılırken, firari durumda bulunan 2 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yetkililer, suçtan elde edildiği değerlendirilen hesaplara bloke konulduğunu ve soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü açıkladı. Karabük’ün de dahil olduğu operasyon, son dönemdeki en kapsamlı siber dolandırıcılık soruşturmalarından biri olarak değerlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin