blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ağustos, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ tıp alanında yükselmeyi sürdürüyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ), tıp fakültesi bulunan üniversiteler ortasında 42. sıraya yükseldi.
URAP (University Ranking by Academic Performance) 2025 datalarına göre Karabük Üniversitesi, tıp fakültesi bulunan üniversiteler ortasında 42. sıraya yükselerek çıkışını tıp alanında da sürdürdü.
Araştırma makaleleri, atıf oranları, memleketler arası yayın iş birlikleri ve TÜBİTAK proje puanları üzere akademik performans ölçütleri üzerinden yapılan değerlendirmede KBÜ, 2022-2023 devrinde 49. sırada yer alırken 2023-2024 devrinde 48. sıraya, 2024-2025 periyodunda ise 42. sıraya ilerledi.
Bu sonuç, üniversitenin bilimsel alandaki akademik üretim gücünü ve gelişim odaklı vizyonunu ortaya koyuyor.
Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi, güçlü akademik takımı, gelişmiş laboratuvar altyapısı, çağdaş klinik uygulama alanları ve öğrenci dostu eğitim anlayışıyla sıhhat bilimlerinde fark oluşturan çalışmalar yürütüyor.
"Tüm akademik sıralamalardaki yükselişimiz kararlılıkla sürüyor"
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, URAP 2025 sonuçlarını kıymetlendirerek üniversitenin akademik vizyonuna ait, "Her açıklanan sıralamada daha üst basamaklara çıkan Karabük Üniversitesi, akademik üretkenliğin artırılması, milletlerarası iş birliklerinin güçlendirilmesi ve öğrencilerimize daha geniş imkânlar sunulması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bilimde Türkiye Yüzyılı amacımızla, Karabük Üniversitesini tıp ve sıhhat bilimlerinde Türkiye’nin öncü üniversitelerinden biri hâline getirmekte kararlıyız." sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Aralık, 2025 20:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

600 kilometre yol kat edip takımını tek başına destekledi

TFF 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Tokat Belediyespor’un, Düzcespor ile oynadığı maçta deplasman tribününde tek bir taraftar yer aldı.
Ligin 15. haftasında Düzce Şehir Stadı’nda oynanan karşılaşma, golsüz eşitlikle sona erdi. Tokat’tan yaklaşık 600 kilometre yol kat ederek Düzce’ye gelen bir futbolsever, deplasman tribününde takımını yalnız bırakmadı. Kendisine ayrılan bölümde maçı takip eden taraftar, 90 dakika boyunca yaptığı tezahüratlarla takımına destek verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin