Reklam
Reklam

KBÜ SOSYALFEST Ideathon Etkinliğine Ev Sahipliği Yapacak

6745959b03e38
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
26 Kasım, 2024 12:32 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi (KBÜ), sosyal sorunlara yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirmek amacıyla 6-7-8 Aralık 2024 tarihlerinde SOSYALFEST Ideathon etkinliğini düzenleyecek.

Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisi’nde gerçekleşecek olan etkinlik, “Gençlik ve Gelecek Politikaları” temasıyla üniversite öğrencilerini bir araya getirerek topluma fayda sağlayacak projeler geliştirmelerini hedefliyor.

SOSYALFEST Ideathon, katılımcılara sosyal girişimcilik, tasarım odaklı düşünme ve iş modeli kanvası gibi konularda uzman mentörlerden eğitim alma fırsatı sunarken, aynı zamanda takım çalışmasıyla geleceği şekillendirecek projeler üretmelerini sağlayacak.

Etkinlik, 6 Aralık 2024 Cuma günü açılış ve tanıtım oturumuyla başlayacak. SOSYALFEST’in vizyon ve misyonunun paylaşılmasının ardından, Faruk Yücegög tarafından verilen Sosyal İnovasyon Eğitimi ile yaratıcı düşüncenin temelleri atılacak. Döndü Acar’ın rehberliğinde gerçekleştirilecek Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi’nin ardından, ilk gün beyin fırtınası ve proje fikirlerinin oluştuğu takım çalışmasıyla sona erecek.

7 Aralık Cumartesi günü atölye çalışmalarıyla devam edecek etkinlikte katılımcılar, Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi’nin uygulamalı kısmında projelerini geliştirmeye başlayacak ve İş Modeli Kanvası Eğitimi ile proje fikirlerini olgunlaştıracak. Gün boyu mentorlarla yapılan görüşmeler ve gece çalışmalarıyla projelerin prototipleri hazırlanacak.

8 Aralık Pazar günü, proje sunumları ve jüri değerlendirmeleriyle devam edecek etkinlik, dereceye giren ekiplere ödüllerinin verilmesiyle son bulacak. Ideathon’da birinci olan ekibe 5.000 TL, ikinci olan ekibe 3.000 TL ve üçüncü olan ekibe 2.000 TL ödül verilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Vergi borçlarına 72 aya kadar taksit imkanı

VERGI BORCLARINA 72 AYA KADAR TAKSIT IMKANI
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Haziran, 2026 12:24 tarihinde yayınlandı
0

Faiz düştü, teminat şartı esnetildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenleme ile vadesi geçmiş vergi borçlarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getirildi. Düzenleme kapsamında borçlulara 72 aya kadar taksitlendirme imkanı sağlanırken, tecil faiz oranında indirime gidildi ve teminat şartları hafifletildi.

72 AYA KADAR TAKSİTLENDİRME

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan Tahsilat Genel Tebliği’ne göre, 5 Haziran 2026 tarihi itibarıyla vadesi geçmiş amme alacakları yeniden yapılandırılabilecek. Mali durumu uygun olan mükellefler, borçlarını 72 aya kadar taksitler halinde ödeme fırsatından yararlanabilecek.

BAŞVURULAR 31 AĞUSTOS’A KADAR

Yapılandırma başvuruları, 31 Ağustos 2026 tarihine kadar yapılabilecek. Vatandaşlar ve şirketler başvurularını Gelir İdaresi Başkanlığı, Dijital Vergi Dairesi, e-Devlet Kapısı, vergi daireleri veya posta yoluyla gerçekleştirebilecek. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödemeleri ise Eylül 2026’da başlayacak.

FAİZ ORANINDA İNDİRİM

Yeni düzenleme kapsamında borçlular için önemli bir mali avantaj da sağlandı. Daha önce yıllık yüzde 39 olarak uygulanan tecil faizi, yapılandırma kapsamındaki borçlar için yüzde 29’a indirildi. Böylece mükelleflerin ödeme yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor.

10 MİLYON TL’YE KADAR TEMİNAT ARANMAYACAK

Tebliğle birlikte teminat uygulamasında da değişikliğe gidildi. Buna göre, 10 milyon TL’ye kadar olan vergi borçlarında teminat gösterme zorunluluğu kaldırıldı. Bu tutarın üzerindeki borçlarda ise yalnızca aşan kısmın yarısı kadar teminat verilmesi yeterli olacak.

AMAÇ TAHSİLATI KOLAYLAŞTIRMAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni uygulama ile vergi borçlarının mükelleflerin ödeme gücüne uygun şekilde yapılandırılmasını ve kamu alacaklarının daha etkin bir şekilde tahsil edilmesini hedefliyor. Düzenlemenin hem vatandaşlara hem de işletmelere ödeme kolaylığı sağlaması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin