KBÜ, Sosyal Bilimlerde Zirveye Tırmanıyor - Karabük Haber Postası
karabuk23 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
28 Mayıs, 2025 13:47 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ, Sosyal Bilimlerde Zirveye Tırmanıyor

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, dünyanın en iyileri arasında yer alma hedefiyle çalışmaların kararlılıkla sürdüğüne dikkat çekerek, “Sanayi ve emeğin başkenti olan Karabük, artık sosyal bilimlerin de güçlü merkezlerinden biri olma yolunda ilerlemektedir” dedi.

Karabük Üniversitesi, SCImago’da sosyal bilimler alanında zirveye tırmanıyor.

Karabük Üniversitesi (KBÜ), SCImago Kurumlar Sıralaması’nın (SCImago Institutions Rankings – SIR) 2025 yılı sonuçlarına göre sosyal bilimler alanında dikkat çeken bir başarıya imza attı. 

Geçtiğimiz aylarda açıklanan verilere göre SCImago Kurumlar Sıralaması’nda KBÜ, Tarımsal ve Biyolojik Bilimler alanında Türkiye birincisi olmuş; mühendislik, çevre ve enerji gibi birçok alanda da üst sıralarda yer almıştı. KBÜ şimdi de SCImago’da sosyal bilimler alanında Türkiye sıralamasında 35 basamak birden sıçrayarak 45. sıraya yükseldi.

SCIMAGO’DA İSTİKRARLI YÜKSELİŞ

Uluslararası alanda bilimsel performans, araştırma çıktıları ve toplumsal etki gibi kriterlere göre üniversiteleri değerlendiren SCImago’da, Karabük Üniversitesi son üç yılda gösterdiği yükselişle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 

KBÜ, Türkiye’de sosyal bilimler alanında, 2023’te 80. sıradayken, 2024’te 68. sıraya çıktı; 2025’te ise 35 basamak yükselerek 45. sırada yer aldı. Bu sonuç Karabük Üniversitesinin sosyal bilimlerdeki akademik üretim kapasitesini ve kalitesini gözler önüne serdi.

REKTÖR KIRIŞIK: “SOSYAL BİLİMLERDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLATTIK”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Karabük Üniversitesinin SCImago sıralamasındaki bu güçlü yükselişi; sosyal bilimlerdeki hedefli büyümenin, stratejik bir planlamanın, özverili bir yönetim anlayışının ve kolektif emeğin bir sonucudur. Mühendislik ve sağlık bilimlerinde elde ettiğimiz istikrarlı başarıyı, Sosyalfest gibi yenilikçi atılımlar ve Kamu Politikaları Araştırma Merkezimizde (KAPGEM) geliştirilen bilimsel ve özgün politikalarla sosyal bilimler alanına da taşımaktayız. Üniversitemiz, bu kapsamlı bilimsel üretimiyle örnek alınan bir kurum hâline gelmiştir.

Bu başarıda emeği olan tüm akademisyenlerimizi, öğrencilerimizi ve çalışanlarımızı gönülden tebrik ediyorum.”

“EMEĞİN BAŞKENTİ KARABÜK, BİLİMİN DE MERKEZİ OLACAK”

Rektör Kırışık, dünyanın en iyileri arasında yer alma hedefiyle çalışmaların kararlılıkla sürdüğüne dikkat çekerek şunları söyledi:

“Sanayi ve emeğin başkenti olan Karabük, artık sosyal bilimlerin de güçlü merkezlerinden biri olma yolunda ilerlemektedir. Üniversitemiz bu topraklardan aldığı güçle, sadece Türkiye’nin değil dünyanın en iyi yükseköğretim kurumları arasında yer alma hedefiyle kararlılıkla yoluna devam etmektedir.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxx
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 13:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse koltuğunu çocuklara devretti

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Ünsal Tülbentçi İlkokulu öğrencilerine devretti.

Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, Ünsal Tülbentçi İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Yiğit Alp Barış, Erva Bilen ve Hatice Sahra Gülden, Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Temsili devir teslim töreninde çocuklar, bir günlüğüne tarihi kentin yönetimini üstlendi.

Makam koltuğuna oturan minik başkanlar, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu gibi önemli bir turizm merkezinde belediye başkanı olmanın heyecanını yaşadı. Görev süresince yapmak istedikleri projeleri anlatan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumanın önemine değindi.

Öğrenciler, ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine köklü bir tarihe sahip ve dünyanın her yerinden turist çeken bir kentte başkanlık yapmak hem çok zor bir sorumluluk hem de çok büyük bir gurur. Şehrimizi korumak ve geliştirmek için çalışmak çok önemli.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bir süre sohbet ettiği öğrencilere belediyecilik faaliyetleri hakkında sorular sordu. Başkan Köse, günün anısına öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” kitabını hediye etti.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgüveni ve bu tarihi kente duydukları aidiyet bizleri çok mutlu etti. 23 Nisan, onlara olan güvenimizin en büyük simgesidir” dedi.

Programda çocuklara Okul Müdürü Latif Gürbüzce ve Sınıf Öğretmeni Meral Akyürek de eşlik etti.

Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin